Win7 zamrznutí PC hned po startu

Ahoj,
dneska se mi objevil problém, když spustim počítač, tak během pár vteřin totálně zamrzne, nejde hýbat s myší, nejde dělat nic jen tvrdý restart. Systém nouze i nouze se sítí funguje. Ale jakmile dám spustit normálním způsobem, hned se sekne.
Zkoušel jsem projet antivirem, ale nic to nenašlo. Ale to je jen Avastem, chtěl jsem tedy zkusit ještě Esset, ale ten z nouzového režimu nejde nainstalovat.

Včera ani v poslední době jsem nic neinstaloval.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Edit:

Vrátil jsem se bodem obnovení na včerejší večer, kdy si tam windows nainstaloval nějakou aktualizaci. Momentálně jede PC v normálu bez zamrznutí. Zkusim tedy nainstalovat ten Eset Smart Security a projet to ještě jednou.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Edit 2

Tak problém se zamrzáním se zase vrátil. Podezřívám z toho aktualizaci, která se furt dokola sama instaluje, je to ta, při které se mi vždy udělá bod obnovy. Zkoušel jsem jí hledat v seznamu aktualizací, ale nikde tam neni, nainstalovala se včera, ale ze včera tam žádný aktualizace nejsou, takže nevim, jak jí odebrat ...

tohle se mi stávalo už dřív, kdy po nainstalování myslím že to bylo servise packu, se mi pc takto zamrzal, musel sem ten SP smazat.. po nějaké době jsem ho zkusil znovu nainstalovat a už to bylo ok..

tak nevim jak teď dál, protože potřebuju zabránit tý aktualizaci, aby se nainstalovala, ale to jede automaticky, popř. ji smazat, ale nejde mi najít.. pokud je to tedy tím, ale myslím si že jo

Obrázek uživatele K!M

Definition Update for Windows Defender - KB915597 (Definition 1.151.1320.0)

tak jsem se musel opět vrátit do bodu obnovení, před nainstalováním této aktualizace. Nic jiného se neinstalovalo, takže si myslím, že to opravdu způsobuje ona.. jakmile se nainstaluje, tak když vypnu a zapnu pc, problémy začnou... zakázal jsem tedy prozatím všechny aktualizace, ale nepřijde mi to jako ideální řešení problému..

nějaké nápady?

EDIT:¨

Tak jsem se spletl... pc se zamrzá pořád i když aktualizace nainstalovaná nebyla. Je možný, že by to mohl dělat zdroj? Protože když vypnu tvrdě pc po zamrznutí a chci ho spustit, tak to většinou nejde a zůstane černá obrazovka, když ale vytáhnu zdrojovej kabel z pc a zapojim zase zpět, tak pak to pustit jde.

Zdroj je tam nedávno měněný: Fortron Green Power 500W

Jinak PC je:
AMD DualCore Athlon 64, 6000+
MB: Asus M3A78
GK: GeForce 9800 GT
RAM: 2GB AData

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, může i nemusí, deska by měla mít integrovanou GK, zkus tu externí vytáhnout a pracovat jen na integrované, jestli to udělá také.

Obrázek uživatele K!M

Tenhle model integrovanou GK nemá.. dnes např. zase to PC jede zatim bez záseku a včera po tom, co se asi 10x sekl, už pak jel zase v pohodě... je to hrozně nepředvídatelný... taky se mi včera 2x stalo, že se sekl a v tom momentě se sekl zvuk do takový smyčky, že to znělo jak vrtačka.. tak sem opet musel tvrdej reset.. ten zdroj by měl být ok si myslim, je novej.. nenapadá mě, co jinýho by tyhle záseky mohlo způsobovat...
btw seklo se mi to 2x i v nouzovým režimu

Obrázek uživatele Michal Čížek

otestuj RAM memtest86 DOS http://www.ulozto.cz/10168586/memtest-dos-zip
a také sem dej screen z BSOD viewer www.nirsoft.net/utils/bluescreenview.zip maximalizuj okno a pak screen

Obrázek uživatele K!M

tady je ten bsod, mem test ještě zkusim potom

Obrázek uživatele Michal Čížek

nějaký problém v jádru systému, ale jinak nic konkrétně říkajícího, to klidně můžou dělat RAM, nebo odcházející disk či nakopaná elektronika samotné základovky, no uvidíme co řekne memtest.

Obrázek uživatele K!M

Tak memtest jsem zkusil, na jedno projetí to nevyhodilo žádný errory. Momentálně PC nezamrzá, ale někde tam ta chyba stejnak je ... vždycky se to projevuje náhodně..

Když mluvíš o jádru systému, to máš na mysli hw nebo spíš sw problém?

Obrázek uživatele Michal Čížek

jedno projetí je jak dlouho? nech to alespon 3 hodiny, jinak tím myslím sw problém

Obrázek uživatele K!M

Nechal jsem to 30 minut, projely všechny ty testy, myslim že jich je 9, nebo 10, a pak to začalo od začátku, tak jsem to nechal do 5. testu v druhý smyčce a pak to vypnul... zkusim to teda znovu na delší dobu..

Obrázek uživatele Michal Čížek

otestuj také každou RAM zvlášt, pokud máš více modulů.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.