win7 - miniaplikace na plochu

Ahoj, poraďte mi prosím.
Z miniaplikací na plochu ve win7 jsem používal počasí.
Teď mi aplikace hlásí "Ke službě se nelze připojit".
Každopádně, na office stránkách jsem našel a stáhl i jiné aplikace, ale nevím, jakým způsobem se dají aplikovat (nainstalovat). Ty soubory jsem s příponou *.gadget, uložil do adresáře C:/Program Files/Windows Sidebar/Gadgets, ale při spuštění okna miniaplikací na plochu nově přidané gadgety nevidím.
Co s tím? Jak to mám nainstalovat?
Děkuji za pomoc.

Obrázek uživatele TheALuminium

Když na ně kliknete tak se nic nestane? Já je tma také nakopíroval a mám je tam, tak bohužel nevím kde hledat chybu. Když píše, že se nelze ke službě připojit, tak to znamená, že je problém s internetovém připojení.

Obrázek uživatele skerena

Když na to kliknu, není ku tomu asociovaný žádný program a chce to buď připojení k web službě nebo přiřazení programu. Přejmenoval jsem příponu .gadget na .rar, který jsem pak rozbalil. Vytvořili se mi adresáře podobné těm předinstalovaným v systému, ale v samotných miniaplikacích je nevidím, tudíž nespustím. S net připojením nemám žádné potíže, dokonce jsem to bezvýsledně zkoušel i při vypnutém frewallu a antiviru!
Nainstaloval jsem si počasí z yahoo a to mi funguje bez problémů!

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak to vám já bohužel asi neporadím, jelikož je to pro mě celkem "novinka" a gadgety vůbec nepoužívám, protože zbytečně zatěžují HW.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Soubory *.gadget se musejí "nainstalovat", nikoliv nakopírovat do adresáře. Aplikace, která je instaluje, se jmenuje: Windows Desktop Gadgets. Pokud se ze zvláštních důvodů soubor neasocioval s tímto exáčem, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a dejte "Otevřít v programu" - "Zvolit výchozí program".
Pomocí tlačítka procházet nastavte cestu na "C:/Program Files/Windows Sidebar/sidebar.exe". Nyní by se vám měl program implementovat do nabídky gadgetů.

Obrázek uživatele skerena

Je to zajímavé, vše jsem provedl podle návodu a ani tak se mi nepovedlo nainstalovat gadgety. A to jsou stažené z oficiálních stránek!

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Háže vám to nějakou chybu, nebo se prostě jen v nabídce pak nezobrazí?
Smazal jste tu složku, kterou jste vytvořil pomocí RARu? A naše nová instalace pomocí EXE souboru proběhla bezproblémově? A koukal jste, zda-li se v nabídce neumístila třeba na druhou stránku (tímto vás nechci shazovat, ale přehlídnout se může každý - tohle se totiž stalo jednou mně, že jsem si nevšiml, že se miniaplikace také stránkují ;)).

Obrázek uživatele skerena

Samotný soubor jsem nejdříve umístil do jiného než určeného adresáře. Dal jsem přiřadit program pro otevření. Při samotném otevření gadgetu se nestane nic, v podstatě žádná odezvam, hlášku nevyhodí žádnou. Dokonce jsem přitom vypnul antivir (Avasta), firewall i Windefender.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Takže to, co já vidím na obrázku (v příloze), se vám vůbec nezobrazí (tato výzva)?
Vyzkoušejte nějaké gadgety z této stránky (já jsem pro ukázku odsud právě jeden stáhl a funguje dobře): http://www.thoosje.com/vista-sidebar-gadgets-music-movie-tv.html

Obrázek uživatele skerena

Stáhnul jsem to bezproblémů mimo cílovou složku. Stažený soubor byl s příponou .zip. Takže, jak s příponou zip, tak i po přepsání přípony na .gadget je to stejné a bez odezvy, to co máte vy v náhledu se mi vůbec nezobrazí. Jednoduše se jako kdyby rozběhnul proces, ale snad po vteřine se "kolečko" přestane točit, jednoduše se nic neděje... Nevím, jestli to může něco blokovat. Ale kdyby mi jiné gadgety nefungovali, neřeknu.

Obrázek uživatele TheALuminium

Počkejte vy to stáhnete v zipu? Tak proč to nejdříve nerozbalíte?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Přesně jak říká kolega - žádné přejmenování. Vybalení ze ZIPu, kde je již *.gadget soubor schovaný. S tím musíme pracovat - proto nám to nejde.

BTW: na té stránce, co jsem vám poslal, jsou gadgety, které nejsou zabalené. Tedy po stáhnutí "dvojklikem" rovnou instalujete, jak jsem psal výše...

Obrázek uživatele skerena

Ano, stáhnu to v zipu, pak jsem to rozbalil do adresáře se stejným názvem, ten adresář jsem otevřel, ale jediné co mi fungovalo byly odkazy html. Jinak nic ke spuštění.
Po spuštění miniaplikací to tam nevidím!

Obrázek uživatele skerena

Pří přímém pokusu o otevření je to tak, jak jsem psal předtím, bez odewzvy i když to mám asociované!

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Vidím na obrázku ze Salamandru, že máte Gadget nakopírovaný ve složce "Shared Gadgets".

Zkusil jsem teď přímé kopírování a taktéž to funguje; složku "Weather atd." nakopírujte tak jak je do adresáře "Gadgets". A zkuste se do nabídky podívat znovu...

Obrázek uživatele skerena

mám to v obou adresářích ale v samotných miniaplikacích to nevidím. Tyto adresáře jsou vytvořeny rozbalením stažených souborů, to je jediná akce, kterou mohu provést s výsledkem! Ostatní, samotný stažený soubor s příponou zip ani pak po přejmenovaní na gadget je bez odezvy i když mám obě přípony asociované WDG. K rozbalení používám winrar3.91.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[39283] Jak na to

místní disk C:\users\jméno uživatele\Appdata\Local\Microsoft\Windows Sidebar\Gadgets - sem přesunout dekomprimovaný gadget

:)) :lol:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Miniaplikace už nejsou na našem webu dostupné, protože platforma Postranního panelu Windows ve Windows 7 a Windows Vista má závažné chyby zabezpečení. Microsoft tuto funkci v novějších verzích Windows už nepodporuje. Při používání miniaplikací hrozilo jejich zneužití a poškození vašeho počítače, mohly poskytovat neoprávněný přístup k souborům, zobrazovat nežádoucí obsah nebo své chování kdykoli změnit. Útočník mohl dokonce pomocí miniaplikace získat kompletní kontrolu nad vaším počítačem. Pokud nevíte jistě, jestli jsou miniaplikace, které jste si stáhli, bezpečné, přečtěte si další informace o miniaplikacích a opatřeních, která můžete podniknout na ochranu svého počítače.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.