Win 7 nejde automaticky uspat (*VYŘEŠENO*)

Po nainstalování legálně zakoupeného win7 se PC odmítá automaticky uspat, ať nastavím cokoli. Vypnutí monitoru na nastavení přitom reaguje správně. Tlačítkem na klávesnici pro spánek PC uspat jde, ale automaticky ne. Moc děkuji. Kříž

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tzn chápu že máš nastaven určitý časový interval, za který se má uspat a on se neuspí, nic se nestane?

Obrázek uživatele medvidek180

ne, nic se nestane (zkoušel jsem nejrůznější doby a možnosti a kombinace), jen se uspí monitor, po době kterou nastavím, ale PC ne, to musím uspat tlačítkem na klávesnici (to se taky nastavuje, ale to chodí, tak s tím nehejbu). Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a pokud dáš uspání přes tlačítko ve Startu, funguje, nebo také ne?

Obrázek uživatele Michal Čížek

mrkni sem, jestli ti to pomůže http://support.microsoft.com/kb/2541014/cs
V nastavení režimu spánku a v pokročilém nastavení napájení, nastav defaut restartni a pokud se uspí, pak změn časovou hodnotu.
Že se režim spánku sám nespustí, může mít příčinu jinde, pro příklad mrkni do vlastností třeba sítové karty a záložka řízení spotřeby, jsou tam zaškrtávátka povolit PC vypínat zařízení....., tady může nastat ten stav, pokud nebude smět PC vypínat zařízení, nemusí se automaticky celý PC dostat do režimu spánku.
Zkus povypínat všechny miniaplikace, někde jsem četl, že i nějaká znich to může způsobovat.

Tento stav, že se režim spánku sám nespustí je už od instalace systému?

Obrázek uživatele medvidek180

Tak tohle bude asi složité.
1. tem opravným balíčkům moc nerozumím. Nevím, který stáhnout
2. Nejsem si jistý, ale myslím, že po nainstalování win7 nějakou chvíli fungoval.
3. taky jsem myslel, že by to mohlo mít něco společného se sítí.
4. V PC jsou dvě síťovky. Jednu jsem zakázal a u té potřebné je v poslední záložce zaškrtané všechno. Jak by to mělo být????
6. V řízení spotřeby jsem taky něco našel a teď s tím zkouším laborovat. Která položka by na to mohla mít vliv???
Děkuji Kžíž

Obrázek uživatele medvidek180

Tak jsem zkusil, co jsem mohl, vypnout ze sítě router wifi, v pokročilém nastavení povolit režim spánku. Co je hybernace nevím. Když dám usnout přes nabídku start, tak to funguje, ale trvá mu to cca půl minuty (ale tlačítkem na klávesnici to trvá taky tak dlouho). Třeba ještě něco nastavit u té síťovky. Dík. K.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mě tak napadá.. Týká se problém stejného počítače, který řešíš v jiné sekci kvůli problémům s mizením programů? Možná je onou příčinou stejná věc..

Obrázek uživatele medvidek180

Ano i ne. Na starším PC i na novém notebooku mám nové (koupené) win7 pro kompatabilitu. Na notebooku, jen mizí při minimalizaci programy, ale uspávání FUNGUJE normálně podle nastavení. Na starším PC se děje oboje. Mizejí programy a nejde uspat.
Michal

Obrázek uživatele Michal Čížek

Hele, aby jsme se tu neplácali zbytečně, ten dotyčnej asi poruce neni, aby ti to vysvětlil co prováděl a co bod obnovy v čase zkoušel jsi?

Obrázek uživatele medvidek180

taky nechci plácat zbytečně. Jiné práce než se patlat s PC mám dost, Ten dotyčný za to asi nemůže a co je bod obnovi v čase nevím. Vím že to není jednoduchý problém a proto se obracím na Vás, M

Obrázek uživatele Michal Čížek

ovládací panely/systém a zabezpečení - a hned nahoře v centrum akcí je položka obnovit počítač do dřívějšího stavu, tam vyber datum, kdy si seš jistej, že to ještě chodilo normálně a uvidíme. Počítej stim, že veškerý sw instalovaný po tom to datumu nebude nainstalován.

stou sítovkou to byl jen příklad, dobře že jsi to zkontroloval, ale i nějaký jiný HW zkontroluj, další třeba wifi pokud je instalována.

opravný balíček vyber dle tvé bitové verze systému, pokud nevíš stáhni oba

Obrázek uživatele medvidek180

moc se omlouvám, ale to nepřipadá v úvahu, to by mi přeci spadl celý počítač, když to bylo přeinstalované celé znovu. To platí pro oba počítače. Balíčak jsem zkoušel stáhnout, ale nejde mi to. Je to nějak moc složité a teď vůbec nevím ke kterému tématu mluvíme. Notebook má wifi a přes to se vypíná. PC je připojeno do roteru a ten až do Wifi na půdě a nevypíná se.
A pedání programů mimo lištu se objevilo hned po nainstalování Windows. Pouze instalace z fabriky v notebooku byla něčím jiná, že to bylo v pořádku.
M

Obrázek uživatele Michal Čížek

nespadl, proč by padal, když hned po instalaci byl systém funkční. asi se bojíte, že obnovíte stav před instalací systému, tak tomu neni, obnova systému je nejjednodušší cesta pro odstranění závad (nemusí to zabrat) v systému, ale jen tech v naposledy nainstalovaném systému, nejde se vrátit v čase do dob, kdy na PC byl jiný systém.

Obrázek uživatele medvidek180

:)) To přeci chápu, vždyˇse zformátoval HDD. ale patří to k tématu mizení programů nebo k tomu že nejde uspat počítač. Vy jste to nějak sloučil dohromady a já teď nevím na co odpovídat :(
Jestli mohu, tak bych Vás poprosil, jestli by jste mi neposlal ještě nějaké odkazy na další fóra, kde bych se zkusil zeptat, protože tohle nikam nevede. Mizení programů se musí dát někde nastavit. Tím jsem si téměř jistý. a na usnutí počítače by asi pomohlo to, co říkáte, ale nastalo to až po instalaci Wifi, čímž bych přišel o internet a spoustu dalších věcí, takže to je nereálné. Snad by byly pro mně řešením ty balíčky, ale ty zase neumím stáhnout.
Kříž

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak tady odpovim na uspani PC, aby jsme mohli resit konkretni vec je potreba mit informace.
Uspat PC manualne, nebo tlacitko klavesnice teda je, jde jen o automaticke uspani. PC je pripojene k netu jen kabelem, nebo pouzivas wifi kartu? Pokud jen kabelem a mas 2 sitovky v PC zkus je nejdriv obe zakazat a odzkouset, pak budeme vedet ze sitovky vtom nejsou. Pises ze se to deje po instalaci wifi, co ma PC s wifinou spolecneho?.
mrknu se na ty opavne balikyproc nejdou stahnout, nebo najd odkaz jinam.[/i]

Obrázek uživatele medvidek180

:-o Tak. Jediné, co má Pc společné s Wifi, je propojení kabelem ze síťovky do routeru. Toť vše. Používám PCI síťovku a integrovanou na madrboardu mám už teď stabilně zakázanou. Zakázal jsem i tu, co používám a nic!!!!! :shock:
a to jsem použil i Pokročilé nastavení a tam jsem režim spánku zadal taky . Zrestartoval PC. a nic. zase usne jen monitor. 8-)
Ale fakt si myslím, že když mi Win7 nainstaloval, tak to chodilo, ale pak se asi po týdnu něco dolaďovalo (už nevím co) a pak to přestalo jít.
Když tam byly XP, tak to chodilo normálně :???:

Obrázek uživatele Michal Čížek

co je zač ty W7? Windows 7 Home Premium, mají problém s režimem spánku se zapnutýma miniaplikacema, po vypnutí miniaplikací režim spánku je funkční, zkuste povypínat miniaplikace a uvidíme co dál.
u těch sitových karet ve vlastnostech a řízení spotřeby nechte zaškrtnuto jen první zaškrtávátko povolit počítači vypínat zař.......

Obrázek uživatele medvidek180
[59503] spánek

Miniaplikace jsem povypínal a u funkční síťovky nechal zaškrtnuté jen první pole. U zakázané se tam teď nedostanu, asi bych jí musel napřed povolit. restartnul a nic!!!!
co to je Hybernace??? v řízení spánku. Nemůže to mít taky vliv?? mám jí zakázat nebo povolit???

Obrázek uživatele Michal Čížek

Hibernace je uložení dat celé operační paměti na disk a posléze se PC vypne, při následném startu PC se načtou informace předem uložené RAM a počítač se nastaví přesně tak, než byl hybernován, tzn: otevřou se veškeré nezavřené okna a rozdělaná práce.
rezim spánku je utlumení činnosti PC na nejnižší míru, zastaví se HDD, vypne monitor, ale CPU pořád pracuje, větráčky se točí atd.

Obrázek uživatele medvidek180

Moc děkuji za vysvětlení, už to chápu, jen s tím rozdílem, že při spánku se vypne i větráček - to slyším
:-o
co dál s tím uspáváním??? :shock:

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dovolím si pomoci i v tomto vláknu, snad nevadí... :)

Můžeme sem dostat LOG počítače (opět z Hijackthisu), který se zde řeší?
Nebo se jedná o ten samý z našeho již vyřešeného vlákna?

Dle mě bude v problém v tom, že na pozadí běží nějaká služba nebo program, který pravidelně v nějaký čas něco "provádí" a tím brání počítači přejít do spánku. Když po kliknutí na klávesu spánku problém není. V manuálním přechodu tedy komplikace není - pouze v tom automatizovaném, rozumím tomu správně po přečtení tohoto vlákna?

Obrázek uživatele medvidek180

:o Ano, rozumíte tomu správně!!! a přesně tak asi problém vznikl. Po instalaci Win7 se PC v noci samo zapínalo ale právě myslím, že i vypínalo, ale časem se vypínat přestalo. Zakázal jsem zapínání, ale spánek už nešel. Určitě něco běží (jak říkáte) na pozadí. Bohužel ten výpis není z PC, ale z notebooku a já zaponěl, jak se to dělá. Můžete mi poslat ten odkaz ještě jednou a já to spustím na konkrétním počítači??
Děkuji 8:-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Není problém...

Ale nejprve zkusme vyzkoušet mou radu z předešlého tématu, ke které nakonec nedošlo, protože jsme na to přišli těsně před tím.

"Musí to být tedy něco, co běží brzy po spuštění počítače - zkuste dát Start -> vyhledejte a potvrďte enterem "msconfig" (bez uvozovek) -> Obecné -> Diagnostické spuštění. Uložte a restart PC.

Po restartu vyzkoušejte, nastavte krátký termín automatického uspání a sledujte, zdali problém přetrvá... "

Pokud PC stále nepřejde, pošlete nám sem ten LOG - návod: http://www.pcporadenstvi.cz/hijackthis-podrobnej-i-informace
Ke stažení: http://www.pcporadenstvi.cz/storage/software/systemove_utility/hijackthi...

Obrázek uživatele medvidek180

:-(
Vím, že je to ostuda, ale já zapomněl, kde najdu příkazový řádek spustit. Už jsem to dělal mnohokrát (do regustrů) ale zapomněl.
Ještě mi prosí pošlete odkaz na tu úschovnu, protože chci otevřít nové téma a to vám musím poslat screen
:eek:

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Okénko spustit je hned v hlavní nabídce Start přeci - Windows 7 spojilo vyhledávací panýlek s funkcí spustit. ;) Viz screen.

PS: ta úschovna je edisk.cz

Obrázek uživatele medvidek180

:(
tak to nepomohlo, zase vypnul jen monitor.
Posílám tedy ten výpis.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 22:07:42, on 10.6.2011
Platform: Unknown Windows (WinNT 6.01.3504)
MSIE: Internet Explorer v9.00 (9.00.8112.16421)

Running processes:
C:\Windows\vVX3000.exe
C:\Windows\SysWOW64\rundll32.exe
C:\Program Files (x86)\RocketDock\RocketDock.exe
C:\Program Files (x86)\T-Mobile\Web'n'walk Manager\Manager.exe
C:\Míša\Výročí\Vyroci.exe
C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe
C:\Program Files (x86)\Nokia\Nokia Ovi Suite\NokiaOviSuite.exe
C:\Program Files (x86)\ManyCam 2.4\ManyCam.exe
C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office\1029\msoffice.exe
C:\Program Files (x86)\ScanSoft\PaperPort\pptd40nt.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\MPlatform\NokiaMServer.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\AvastUI.exe
C:\Windows\system\Cm106eye.exe
C:\Program Files (x86)\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\NoA\nokiaaserver.exe
C:\Program Files (x86)\PC Connectivity Solution\Transports\NclMSBTSrvEx.exe
C:\Users\Medved\Downloads\hijackthis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = Preserve
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.seznam.cz/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,SearchAssistant = http://www.crawler.com/search/ie.aspx?tb_id=60282
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,CustomizeSearch = http://dnl.crawler.com/support/sa_customize.aspx?TbId=60282
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = http://www.crawler.com/search/ie.aspx?tb_id=60282
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch = http://dnl.crawler.com/support/sa_customize.aspx?TbId=60282
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: Pomocná služba pro přihlášení ke službě Windows Live ID - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Windows Live Messenger Companion Helper - {9FDDE16B-836F-4806-AB1F-1455CBEFF289} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Companion\companioncore.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files (x86)\google\googletoolbar1.dll
O2 - BHO: SkypeIEPluginBHO - {AE805869-2E5C-4ED4-8F7B-F1F7851A4497} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O2 - BHO: Bing Bar Helper - {d2ce3e00-f94a-4740-988e-03dc2f38c34f} - "C:\Program Files (x86)\Microsoft\BingBar\BingExt.dll" (file missing)
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files (x86)\google\googletoolbar1.dll
O3 - Toolbar: WebTranslator - {BFC32E1D-EE75-4A48-BC60-104E11EE2431} - C:\TRANSLAT\WEBIE.DLL
O3 - Toolbar: Bing Bar - {8dcb7100-df86-4384-8842-8fa844297b3f} - "C:\Program Files (x86)\Microsoft\BingBar\BingExt.dll" (file missing)
O4 - HKLM\..\Run: [SSBkgdUpdate] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Scansoft Shared\SSBkgdUpdate\SSBkgdupdate.exe" -Embedding -boot
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Users\Medved\Desktop\SoundMAX\SMax4.exe" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [PPort11reminder] "C:\Program Files (x86)\ScanSoft\PaperPort\Ereg\Ereg.exe" -r "C:\ProgramData\ScanSoft\PaperPort\11\Config\Ereg\Ereg.ini
O4 - HKLM\..\Run: [PaperPort PTD] "C:\Program Files (x86)\ScanSoft\PaperPort\pptd40nt.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NokiaMServer] C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\MPlatform\NokiaMServer /watchfiles startup
O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\Windows\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [LifeCam] "C:\Program Files (x86)\Microsoft LifeCam\LifeExp.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [IndexSearch] "C:\Program Files (x86)\ScanSoft\PaperPort\IndexSearch.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [avast5] "C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\avastUI.exe" /nogui
O4 - HKCU\..\Run: [RocketDock] "C:\Program Files (x86)\RocketDock\RocketDock.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [WebcamMaxAutoRun] "C:\Program Files (x86)\WebcamMax\WebcamMax.exe" -a
O4 - HKCU\..\Run: [T-Mobile Communication Centre] "C:\Program Files (x86)\T-Mobile\Web'n'walk Manager\Manager.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [Svátky a výročí] C:\Míša\Výročí\Vyroci.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized
O4 - HKCU\..\Run: [NokiaOviSuite2] C:\Program Files (x86)\Nokia\Nokia Ovi Suite\NokiaOviSuite.exe -tray
O4 - HKCU\..\Run: [ManyCam] "C:\Program Files (x86)\ManyCam 2.4\ManyCam.exe"
O4 - Startup: Panel zástupců Microsoft Office.lnk = ?
O9 - Extra button: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Companion\companionlang.dll,-600 - {0000036B-C524-4050-81A0-243669A86B9F} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Companion\companioncore.dll
O9 - Extra button: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1004 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1003 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
O9 - Extra button: Skype Plug-In - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Skype Plug-In - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: WebTran - {BFC32E1D-EE75-4A48-BC60-104E11EE2431} - C:\TRANSLAT\WEBIE.DLL
O9 - Extra button: Radio && MP3 Player - {C461FBFE-C0DE-4757-89DD-A5A833B9AC1F} - C:\Program Files (x86)\Crawler\Radio\CRadio.exe
O9 - Extra button: (no name) - {CC963627-B1DC-40E0-B52A-CF21EE748450} - C:\TRANSLAT\WEBIE.DLL
O9 - Extra 'Tools' menuitem: &Nastavit překladač - {CC963627-B1DC-40E0-B52A-CF21EE748450} - C:\TRANSLAT\WEBIE.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {CC963627-B1DC-40E0-B52A-CF21EE748451} - C:\TRANSLAT\WEBIE.DLL
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Přeložit &označený text - {CC963627-B1DC-40E0-B52A-CF21EE748451} - C:\TRANSLAT\WEBIE.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {CC963627-B1DC-40E0-B52A-CF21EE748452} - C:\TRANSLAT\WEBIE.DLL
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Přeložit &stránku - {CC963627-B1DC-40E0-B52A-CF21EE748452} - C:\TRANSLAT\WEBIE.DLL
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nlaapi.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\napinsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O11 - Options group: [ACCELERATED_GRAPHICS] Accelerated graphics
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International
O13 - Gopher Prefix:
O18 - Protocol: bwfile-8876480 - {9462A756-7B47-47BC-8C80-C34B9B80B32B} - C:\Program Files (x86)\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\GAPlugProtocol-8876480.dll
O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msgrapp.dll
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msgrapp.dll
O18 - Protocol: skype-ie-addon-data - {91774881-D725-4E58-B298-07617B9B86A8} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~2\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O18 - Protocol: wlmailhtml - {03C514A3-1EFB-4856-9F99-10D7BE1653C0} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Mail\mailcomm.dll
O18 - Protocol: wlpg - {E43EF6CD-A37A-4A9B-9E6F-83F89B8E6324} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Photo Gallery\AlbumDownloadProtocolHandler.dll
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: Stavová služba ASP.NET (aspnet_state) - Unknown owner - C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_state.exe (file missing)
O23 - Service: avast! Antivirus - AVAST Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\AvastSvc.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: Služba Google Update (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Služba Google Update (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files (x86)\Common Files\InstallShield\Driver\1050\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: SQL Server (MSSMLBIZ) (MSSQL$MSSMLBIZ) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\MSSQL.1\MSSQL\Binn\sqlservr.exe" -sMSSMLBIZ (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: OneTouch 4.0 Monitor - Visioneer Inc. - C:\Program Files (x86)\Visioneer\OneTouch 4.0\OtService.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\qwave.dll,-1 (QWAVE) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\seclogon.dll,-7001 (seclogon) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia - C:\Program Files (x86)\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: TeamViewer 6 (TeamViewer6) - TeamViewer GmbH - C:\Program Files (x86)\TeamViewer\Version6\TeamViewer_Service.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Wat\WatUX.exe,-601 (WatAdminSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\Wat\WatAdminSvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - %PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

:mad:

Obrázek uživatele Michal Čížek

medvidek180 wrote:
.... Po instalaci Win7 se PC v noci samo zapínalo ale právě myslím, že i vypínalo, ale časem se vypínat přestalo. Zakázal jsem zapínání, ale spánek už nešel.....

To svévolné zapínání se správně řešilo zakázáním probouzet PC, pokud se zapínalo z úplného vypnutí tak v nastavení BIOSu, ale nemyslím, že to má něco společného s autousínáním

Logfile: je tam jeden zákeřnej exáč ¨C:\Windows\system\Cm106eye.exe ¨
bylo by dobré ho nechat odstranit, nebo alespon pořádně zkontrolovat antivirákem, nebo tímto http://download.cnet.com/3001-8022_4-10804572.html?spi=d8b72b92fc0b7df78... , klidně to nechte projet obojím.
Tady se můžete dočíst co je to zač: http://www.exe-fix.com/cm106eye-exe-how-to-fix.html
Po vyčištění PC, bych postupně zastavoval procesy a zkoušel.

Obrázek uživatele medvidek180

Antivirák mám Avast, ale jak dám zkontrolovat jen jeden soubor?? To samé platí, až si stáhnu ty dva programy co říkáte.
Jak vyčistím PC a jak budu zastavovat procesy se zeptám příště, tohle mi zatím stačí, abych to nespletl

Obrázek uživatele Michal Čížek

V adresáři se vyhledá ten soubor, prav.klik mouse na tom souboru a zvolit ¨najít viry v ....¨, jinak ten online scener prohlídne celý systém a ten druhý také. Tyto dva programy s kombinaci s Avastem vyčistí od hrozeb celý systém, pak bude jistota, že problém už neni v nakaženém systému, nebo naopak se spousta věcí vyřeší jen vyčištěním systému.

Zastavení procesů:
Dle výpisu logu, jsou v PC spuštěny tyto procesy
Running processes:
C:\Windows\vVX3000.exe
C:\Windows\SysWOW64\rundll32.exe
C:\Program Files (x86)\RocketDock\RocketDock.exe
C:\Program Files (x86)\T-Mobile\Web'n'walk Manager\Manager.exe
C:\Míša\Výročí\Vyroci.exe
C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe
C:\Program Files (x86)\Nokia\Nokia Ovi Suite\NokiaOviSuite.exe
C:\Program Files (x86)\ManyCam 2.4\ManyCam.exe
C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office\1029\msoffice.exe
C:\Program Files (x86)\ScanSoft\PaperPort\pptd40nt.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\MPlatform\NokiaMServer.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\AvastUI.exe
C:\Windows\system\Cm106eye.exe
C:\Program Files (x86)\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\NoA\nokiaaserver.exe
C:\Program Files (x86)\PC Connectivity Solution\Transports\NclMSBTSrvEx.exe
C:\Users\Medved\Downloads\hijackthis.exe

Po vyčištění systému je dobré zobrazit si znova log z HijackThis a dle něj zastavovat procesy ve správci úloh.
Ve správci úloh ( ctrl+alt+delete) dole vybrat spustit správce úloh a jít do záložky Procesy tam vyhledat příslušný proces (např: v logu HijackThis je tento řádek - C:\Program Files (x86)\Nokia\Nokia Ovi Suite\NokiaOviSuite.exe ve správci úloh v procesech bude někde NokiaOviSuite.exe, pravý klik mouse na tom procesu a vybrat ukončit proces)

Obrázek uživatele medvidek180

a co když nevím, co některý proces znamená a vypnu ho. nemůžu něco pokazit?? a proč na zkoušku nemůžu vypnout všecny, zkusit spánek a kdyby to náhodou chodilo, tak pak teprve zkoušet vypínat jeden po druhém??

Obrázek uživatele medvidek180

tak jsem udělal první polovinu úkolú
1. Ten soubor jsem nechal projet antivirem - negativní, ale může se klidně odstranít. To byla nějaká blbost instalovaná až později
2. ty dva programy jsem stáhnul:
a/první to zkontroloval a - v pohodě
b/ druhý zastavil se někde na 43%, když našel problémový soubor, a ten jsem přesunul do truhly (věděl jsem k čemu patří a není třeba), ale program mi dál už nechtěl běžet. Restartnul jsem PC a zkusil spánek. Nic!!! Co dál??? Mám znovu zkoušet ten program spustit?? aby doběhl až do konce??? nebo začít s vypínáním ve správci úloh??

Obrázek uživatele Michal Čížek

Spustil bych ho znova a vypínat procesy se taky můžou zkusit.

Obrázek uživatele medvidek180

Tak už je vše hotovo, ale spánek nefunguje. Něco mi říká, že by mohli pomoci ty vypnuté procesy. Které mám ale vypínat. Ty co jsi mi vypsal?? Tam jich běží mnohem víc a já se bojím, aby mi neklekl PC. Jak tedy??? Dík

Obrázek uživatele medvidek180

:( Tak jsem skusil povypínat vše co šlo, při čem se počítač nesložil, ale NIC jen někdy (po delší době než mám nastavenou - mám dvě minuty) v PC cvakly relé ve zdroji, jako kdyby usnout chtěl, ale jen to cvaklo a nic se nestal. Kdyžto uspím ručně, tak to cvakne a děje se.
Co mám udělat dál??? na jaké Procesy se zaměřit??
Moc děkuji
Kříž :-(

Obrázek uživatele Michal Čížek

medvidek180 wrote:
.....jen s tím rozdílem, že při spánku se vypne i větráček - to slyším....

tak jsem si stim pohrál, větráček na CPU se nevypne, jen se sníží na minimum otáčky.

po základnim nastavení nechat usínat PC po 1min, se mi PC uspí, nevím proč, ale za pár min se zase zapne, po několika testech se nepravidelně projevuje uspání trvalé se znovu zapnutím, jednou jsem vysledoval, že se mi při usnutí spustil defender, který je nastavený na kontrolu při nečinnosti PC, to znamená, že nejdřív zhasne monitor a teprve pak se to ukládá do spánku a v ten moment se nejspíš spustila kontrola.

Takže vtomto případě bude nutno zkontrolovat více věcí nastavení, možná i nastavení kontroly antiviru.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Vrátil jste si z diagnostického spuštění zpět nastavení na "výběrové"?
(Provedl jste po změně restart, jak jsem psal, a stejně nic, ano?)

To je divné, hm - teď mě tak napadá, jaká máte periférie? Nepoužíváte bezdrátovou klávesnici nebo myš? Nebo máte vše přes kabel do USB?

Obrázek uživatele medvidek180

a co mohu udělat já??

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Moje zpráva byla určená vám - zapomněl jsem vás citovat... ;)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Odzkoušejte ještě:
nastavit režim spánku na 1 min a uložit, nechat projet tu minutu a po neúspěchu režimu udělat toto:
do příkazového řádku ve START vepsat CMD, až se zobrazí vejš v listě klepnout prav.tlač mouse a zadat spustit jako správce.
Objeví se černé okno, kde vepsat : powercfg -a
opiš sem, nebo printscreen, pak zase nechat projet tu minutu bez úspěchu a zadat zase do té černé tabulky: powercfg lastwake
zase sem poslat výsledek a pak zase udělat proceduru spaánku bez výsledku a o5 do černé tab. vepsat : powercfg -waketimers

a nakonec tento příkaz: powercfg -requests

Obrázek uživatele medvidek180

rád bych vše proved, jak říkáte, ale hned v začátku jsem ztroskotal. udělal jsem printscreen, ale nevím, jak vám ho poslat.
Kříž

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Buď zase přes úschovnu a nebo nejlépe přes přílohu v příspěvku - pod okénkem je "vybrat soubor" a "připojit". Můžete jich tak přidat kolik chcete.

A ještě se zeptám na ty periférie, jak je to s nimi: nemáte nějaké ty bezdrátové?

Obrázek uživatele medvidek180

v tomto PC je nemám. Myš je USB drátová a klávesnice taky. Jediné co tam je je rozbočovač pro síť do síťovky zapojený. ten jsem zkoušel vypnout ze zásuvky, ale nezkoušel jsem ho odpojit kabel.
prosím napište mi ještě naposledy tu úschovnu. já už si to napsal, ale ztratil. dík

a na tomhle obr. jsem zkončil (pravou myší) a nevím...tak až příště - přes úschovnu

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobře, byl to jen takový nápad, protože si pamatuji, že jsem jednou stejnou situaci řešil a mohly za to periférie...

Tu přílohu vkládejte klidně k nám, jak píši. Proto zde tu funkci máme. Na rozdíl od úschoven to zde zůstane napořád. (Pokud ale jinak nedáte - www.edisk.cz.)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No, vždyť jste dobře.
Nyní do toho okénka začněte psát příkazy, jak vám kolega "misacek" poslal. A nezapomeňte posunout ten limit pro automatické uspání...

Napište ten příkaz "powercfg -a" bez uvozovek a celý obsah okna nám vyfoťte a hoďte tedy za na edisk. A postupujte dále, jak napsal...

(Nebo jestli chcete obsah spíše vložit, ano - pravé kliknutí do okno a vyberte "Označit". Pak stačí myškou jen táhnout a text ke zkopírování se vám již začne označovat. Na označený text pak stačí kliknout pravým tlačítkem a vložit do okna s textem tady u nás.)

Obrázek uživatele medvidek180

http://www.edisk.cz/stahni/52861/Medved.rar_424.31KB.html
tak tady jsou ty výpisy dle požedavků

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Vy máte v USB nějakou zvukovou kartu, jako externí? Nebo nějaké multimediální zařízení? Zkuste jej odpojit a nastavit ještě jednou to vypnutí a počkat si schválně...

Obrázek uživatele medvidek180

ano, mám, ale to nechodilo ještě než jsem tu zvukovku měl. pro jistotu jnééééééééééééééééééééééééééééééééé už to chodí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NOJO ale co dál, já jí potřebuju, přece jí nebudu vytahovat!!!!!!!
Ta integrovaná na desce by se mi sice líbila víc, ale ikdyž mám ASUS, tak pro ní není ovladač na win7
proto jsem koupil externí
co s tím????
Dekuji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrázek uživatele Michal Čížek

Paráda, zkuste zase ve správci zařízení mrknout na vlastnosti té zvukovky, bude nejspíš mezi USB a ve vlastnostech, záložka řízení spotřeby co je tam zatržené, stejnej postup jako jste se díval na LANku.

A když nám napíšete co je to přesně za desku ASUS, možná by jsme i nějaký ovladač vytáhli.

Obrázek uživatele medvidek180

Tak napřed ke zvukovce na zákl.desce to bylo tak. ovladač se nějaký stáhl a deska fungovala, ale za boha nešel mikrofonní vstup. který moc potřebuji. to by jste byl moc hodný fakt bych raděj měl zase tu starou (kdyby ale ve win7 šel i mikrofon. (mít dvě, to nedělalo dobrotu-stačí že už nedělá moc dobrotu druhý mikrofon z USB kamery)
dá se někde vyčíst, co je to za typ zvukovky????
v systému jsem v USB takové možnosti neměl-řízení spotřeby tam není a nic podobného. tak jsem tu externí zakázal a funguje to.
chci se zeptat? nemohl bych vám delší dopis (kde nejsou důležité údaje nebo hodnoty které musíte vidět) namluvil a poslal přes úschovnu. mám to dost zmáklé a lidem tak píšu, protože děsně datluji pomalu
děkuji

Obrázek uživatele Michal Čížek

Prozatím by stačilo přesné označení desky, dle desky už si většinou najdeme co všechno má vsobě.
Ktomu mikrofonu, we w7 se musí povolit, takže pokud máte ještě ovladač, klidně ho nainstalujte a já zatím mrknu, kde jsem to povoloval.

Obrázek uživatele medvidek180

Dobře, ale to si vyžádá, abych vyndal počítač a přepojil konektory a k tomu se dostanu až tady půjdou spát, tak po 22.30 jinak bych se jim motal pod nohy

typ desky je: ASUS P5PL2 s XP to chodilo dobře, ale s Win7 ne a proto mám tu externí co brání spánku

Obrázek uživatele Michal Čížek

Dobře, napíši sem postup jak aktivovat mikrofon, ten ovladač najdete, nebo mám hledat i ovladač na zvukovku?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ovladač teda musí být nainstalovaný a mikrofon připojený.
OVL.PANELY/HARDWARE A ZVUK/ZVUK
musí tam být zeleně zaškrtnutý připojený mikrofon
najet na něj myší, prav.tlačítko a vybrat vlastnosti, otevře se okno, kde je záložka POSLOUCHAT, zaškrtnout poslouchat toto zařízení a potvrdit POUŽÍT a dál OK, v tu chvíli by měl mikrofon být slyšet v reproduktorech.
Dál je možno nastavit v záložce ÚROVNĚ nastavení mikrofonu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

a tady ovladač http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/ad1986/AD1986A_Vista32&64.zi...
Nekoukejte na to, že je to pro VISTU

Obrázek uživatele medvidek180

zkusím to, ale jak jsem koukal do systému, ta nepoznám, že tam teď ta integrovaná zvukovka je nainstalovaná. jak to zjistím????

Obrázek uživatele Michal Čížek

musíte jít do OVL.PANELY/SYSTÉM A ZABEZPEČENÍ/ a v položce systém je SPRÁVCE ZAŘÍZENÍ-otevřít a někde dole bude ŘADIČE ZVUKU, VIDEA A HER, tak jestli utoho neni žlutý vykřičník je ovladač nainstalovaný.

Obrázek uživatele medvidek180

:( vemu to postupně ze zvukovky nic neleze (audio video je můj obor) takže je zatím předčasné zkoušet mikro. byl by tan ovladač????

Obrázek uživatele Michal Čížek

http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/ad1986/AD1986A_Vista32&64.zi...
již jsem odkaz posílal, ignorujte, že to je pro VISTU

Obrázek uživatele medvidek180

bohužel mi tan ovladač nejde nainstalovat. systém ho odmítá a nedovolí pokračovat s tím, že to je nekorektní verse, ale nějaký ovladač musí existovat, protože ta karta (s vyjímkou mikrofonu) šla i po inst. win7

Obrázek uživatele Michal Čížek

a jak vypadá ta zvukovka ve správci zařízení? je u ní žlutý vykřičník, nebo se tváří jako nainstalovaná?

Obrázek uživatele medvidek180

http://www.edisk.cz/stahni/37825/zvukovka.jpg_136.51KB.html
takto vypadá - jestli je to ona a ted jsem zkusil snad uplne vse. i zmenit ovládání USB pri spánku - nic
tu externí musím bud zakázat nebo odpojit, pak to usíná
a interní prostě nejde

Obrázek uživatele Michal Čížek

ta zvukovka je nainstalovaná, je to to poslední zařízení ve výpisu zvukových zařízení.
Když odpojíte tu USB zvukovku a restartnete, pak zkontrolujete hlasitost, stejně nehraje? Pokud ne mrkneme se jaké je nastavené zařízení pro přehrávání zvuku.

Když na to ZVUKOVÉ ZAŘÍZENÍ HIGH DEFINITION AUDIO klepnete prav mouse a dáte vlastnosti, co je na té kartě v záložce obecné napsáno?

Obrázek uživatele medvidek180

Ano, to jsem udělal, odpojil a zakázal externí, povolil integrovanou, resetnul a nic. Ono jí to ale nevidí. v obrázku, co mi posíláte se má objevit reprák a ten tam není.
Pozn. tenkrát ten kluk, kdaž to instaloval win7, tak ovladačů stáhl několik, ale já je všechny vyházel, protože nešel ten mikrofon.....to jsem ještě neznal tu fintu, co jste mi poradil. co jiný ovladač
jek mi posíláte ty obrázky, tak je nemám. hned na začátku vy máte 3položky, já je jednu ZVUKY

Obrázek uživatele Michal Čížek

vy tam nemáte ve ZVUKU - SPRAVOVAT ZVUKOVÁ ZAŘÍZENÍ?
musí být repro zastrčené do té interní zvukovky.
do nastavení se dostanete také takto, vpravo dole ikona reproduktoru, na té ikoně prav. klik mouse, tam vybrat ZVUKY a záložku přehrávání. Pokud nebude repro zastrčené v té zvukovce, myslím, že se obrázek s repráčkem nezobrazí.

Obrázek uživatele medvidek180

ne, zadný mixák, nic!!! ale bylo to tam, když to chodilo. ale jakmile připojím externí zvukovku, tak se vše uvede do pořádku samo a funguje, ale to ted delat nechci, chtel bych tu integrovanou
http://www.edisk.cz/stahni/47834/z1.jpg_92.72KB.html

Obrázek uživatele Michal Čížek

ta USB zvukovka je předpokládám ted odpojená.
Jinak když rozkliknete ten zvuk co tam je?
Můžete ve správci zařízení odinstalovat tu USB i tu integrovanou, po restartu by systém sám měl tu integrovanou nainstalovat a měla by chodit.

Obrázek uživatele medvidek180
Obrázek uživatele Michal Čížek

aha, tak nechat zapojené repro v integrované a obě odinstalovat, u obou dvou prav.klik mouse / vlastnosti a odinstalovat, pak restart

Obrázek uživatele medvidek180

za boha jí to nechce najít, ale jít to musí, vždyť ty ovladače stahoval a chodilo mu to

Obrázek uživatele Michal Čížek

mrknu ještě na jiné, po odinstalování si to teda ovladač nenjde?

http://cid-d821cedfa1e56774.skydrive.live.com/self.aspx/Windows%20Vista%...

Obrázek uživatele medvidek180

nenajde a tenhle je už ten, co jsem zkoušel???? a co ho nějak vytahnout z CD k desce, ale ten určitě nebude pro win7

Obrázek uživatele Michal Čížek

instalujete ho spuštěním setupu, nebo pomocí aktualizovat ovladač a najít cestu, kde je ovladač uložený?

Zkuste spustit systém Windows Vista nainstalovat ovladače v režimu kompatibility Windows Vista. Chcete-li to klikněte pravým tlačítkem myši na instalační soubor jít do vlastnosti> Kompatibilita. Nastavit kompatibilitu s Windows Vista. Uvidíme, jestli to pomůže!

Obrázek uživatele medvidek180

a jak to spustím ve Wista???

Obrázek uživatele Michal Čížek

jen jako kompatibilita, nejdřív zkuste jít do správce zařízení, tam ve zvukových zařízeních najít tu integr. zvukovku, byla tam na tom obrázku jako poslení a dát vlastnosti, tam někde je aktualizovat ovladač, kde se následně vybere cesta, kam jste ovladač uložil, mělo by to jít také.

Obrázek uživatele medvidek180

tak, už to funguje, ale našlo si to mikrofon z kamery USB (ten nechci) přepnul jsem to, ale můj mikrák na sluchátkách nenaskočil. já jsem už ztratíl, to co jste mi radil už včera a navíc se mi vytvořil při těch všech pokusech soubor se kterým nic nesvadu viz obr z3 a když ho chci odstranit tak mi to napíše z4
z3..... http://www.edisk.cz/stahni/70604/z3.jpg_148.92KB.html
z4..... http://www.edisk.cz/stahni/26989/z4.jpg_144.86KB.html
co s tím????

Obrázek uživatele medvidek180

já už tu vaší proceduru našel a moc dobře jí znám, vím že to tam musím zaškrtnout, ale vzpomínám si, že to není jen tak s tím přepínáním vstupů, asi by pomohlo dát zakázat mikrofon z kamery, ale pak už ho nikdy nepovolím, prostě zmizí. vspomínám si na to moc dobře, protože jsem se s tím tenkrát něco natrápil. asi bude jediné řešení zakázat mikro z kamery a celou proceduru udělat znovu

co s tím souborem co nejde smazat???

Obrázek uživatele medvidek180

zkusil jsem i odpojit a odinstalovat kameru a pak znovu ovladač odebrat a znovu nainst. vždy s restartem a nic. mikrofon nejde
tak co dál??
a co s tím souborem?? co nejde smazat
moc děkuji za odpověď
K.

Obrázek uživatele Michal Čížek

na ten soubor se mrkneme potom, jak se to povedlo udělat.

K mikrofonu:
vypnout Front Mic Select a pripadne zapnout Microphone Boost

Front Mic Select a Microphone Boost se najde v ovladacim panelu SoundMax(takova ta modra ikonka ve stavove oblasti.) kdyz se klikne na takovou ikonku vedle tlumeni microfonu.

Obrázek uživatele medvidek180

:)) Jen na úvod, jak jsme řešili v jiné sekci, že nejde zvuk po spuštění windows, tak jsem to přečůral tak, že jsem ho přesamploval a zmonoval, aby byl menší a do 20sec a zadyl ho do Skype a tak mi notebook hraje po startu, co chci!!!!! :eek:

zpět k tématu: to, co popisuješ znám a rád bych provedl, co píšeš, ale já ten efektový program v tuto chvíli v ovl. panelech nemám. zmizel. dřív jsem ho měl i na liště.
co s tím???

Obrázek uživatele medvidek180

prohledal jsem internet, ale soundmax pro win7 64bit werse neexistuje
já už bych toho asi nechal vrátil zpátky externí zvukovku a hold se PC nebude uspávat automaticky. vždyť nedělám nic jiného než pokusy s PC

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak to rozhodnutí je jen na vás, ale pokud ta utilitka pro správu zvuku tam předtím byla, musí něco existovat. Jestli Interní zvukovka už chodí, co zkusit znova jí jako by nainstalovat přes setup, aby se nainstaloval právě ten přímej správce zvuku. Toto je už jen o ovladačích, třeba ještě někoho něco napadne a hledání vhodného ovladače, může být také na dlouho, ještě mrknu na net.

A v OVLÁDACÍ PANELY neni žádná ikona pro Správce zvuku soundmax, nebo něco podobného?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Toto je ovladač pro 32 i 64 bit http://www.ulozto.cz/9405548/1239868674-p5pl2c-zip

asi to je jeden z ovladačů co jste stahoval, pozná se to jen dle verze.
Rozbalte to a budou tam 2 soubory. První je DRIVER UPDATER, ten by si měl ten druhý AUDIO VISTA... sám rozbalit a vy musíte udělat následovné pokusy:

1) Spustit UPDATER a nechat ho to nainstalovat
nebo
2) Rozbalit si ještě ten druhý soubor AUDIO VISTA... do nového adresáře/ otevřít a na SETUP.EXE klepnout prav.mouse, zadat vlastnosti, jít do záložky KOMPATIBILITA,
zaškrtnout TENTO PROGRAM SPUSTIV REŽIMU KOMPATIBILITY, vybrat VISTA a dole
SPUSTIT TENTO PROGRAM JAKO SPRÁVCE, dál potvrdit POUŽÍT a OK. Následně spustit ten SETUP.EXE

Obrázek uživatele medvidek180

pane jsi moc hodný, ale tohle dál nejde. majitelka už mě chce vystěhovat že nedelám nic, než se patlám v PC. kdyby o to výrobci stáli, tak uvedou Asus pro win 7 64
bit. tohle jsou jen pokusy a s 90% to nevyjde. moc vám dekuji za snahu, ale kdyby to mělo fungovat, taknto pujde jednoduše, jako se vším, prostě každý zatím kašle na win7 64. já už nemůžu dál takhle celé dny experimentovat. jen mi poradte, jak se zbavím souboru se zámkem a uzavreme to

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) tak jo, uzavřeme to, nechci mít na svědomí nějaký domácí rozvrat. Abych pravdu řekl, desky se soundmaxem mi dělali vždy neplechu, ale dá se to vyřešit, pravda je to žrout času.
Tady je návod na odstranění zámečku: http://www.pcporadenstvi.cz/forum/viewtopic.php?p=60379#60379

Obrázek uživatele medvidek180

ještě ne já bojuji s tím zámečkem. ten už je pryč, ale nejde mi soubor smazat, říká to, že je otevřený v systému. jedná se o nějaký zvuk co zbloudil od těch zvukovek
návod jsem si přečetl, ale rozšířené možnosti pro sdílení tam nemám

Obrázek uživatele medvidek180

mě asi za chvíli odveza Chocholoušek. Podle návodu jsem zámeček odstranil, ale dál už ten návod neodpovídá. při pokusu o vymazání mi to říká, že soubor je spuštěný v programu "Systém"

Obrázek uživatele Michal Čížek

ntuser.dat je důležitý soubor, je vněm uložena veškará konfigurace uživatelského úctu, ale proč se pronic zviditelnil netuším, je nastaveno aby veškeré systémové složky byly skryté? http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows7/Show-hidden-files

Obrázek uživatele medvidek180

to ano ale když to tam přepnu, tak se stejně neschová. je totiž spuštěný v přehrávači. mám ten přehrávač odinstalovat???? já tenhle stejně moc nepoužívám.

a mě to nedalo a naposledy jsem zkusil nainstalovat ten ovladač a povedlo se. instalace proběhla správně, ale nikde se to neprojevilo. mikro stále najde

Obrázek uživatele Michal Čížek

jo táák, ten soubor se asocioval pro spuštění v tom přehrávači, jestli se nepoužívá, tak odinstalovat, ten soubor tam musí být, takže pokud nějak extra nevadí nechat ho bejt.

Takže instalace zvukovky proběhla dobře, ukázal se i ten správce zvuku vpravo dole jak jsou hodiny, respektive pod tou šipečkou? Tu kameru s mikrofonem bych prozatím odpojil, at se nějak netluče a dál mikrofon je zastrčený zezadu do PC do růžového konektoru? Pokud máte v provozu přední konektory, zatím se jim vyhněte.
Už si moc nepamatuji jak se chová správce zvuku u soundmaxu, já mám nyní realtek a ten se mi spustí sám po připojení repro i mikrofonu, vám se nic nespustí?

Ještě jednu věc zkontrolujte, ikdyž pracujete jako správce je potřeba povolit řízení uživatelských účtů, upozornuji, že po různých instalačních a systémových operacích je dobré vrátit nastavení z5. Dle obrázku posunout posuvník až dolů a restartnoput. Po navrácení posuvníku zase je potřeba udělat restart.

Obrázek uživatele medvidek180

ne, nic se nespustí (jen mě už z toho hrabe) ta úspěšná instalace se týkala jen Updater driver a ne zvukovky, za další ten přehrávač KMPlayer me zmizel a tudíž ho nemůžu odebrat a navíc se v ovl. panelelech zakotvilo soundmax 32bit a nic s tím nejde udělat, takže už vrstvím jen chybu přes chybu a opravuji to další chybou. přední zdířky nepoužívám. ale nejde to nějak jednoduše vrátit zpět, abych mohl jít dělat jiné práce??

Obrázek uživatele medvidek180

v pc mám program pro dálkovou udrzbu. nechcete se mi do nej napichnout a vycistit to??

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak udělejte návrat bodu v čase dle obr. pak zaškrtněte další body a vyberte nějaké datum, které tam bude nějaké starší, třeba ze začátku min týdne a nechte to proběhnout. Až jednou budete přeinstalovávat komplet systém, můžeme se na ten mikrofon mrknout znova.

jaký program na dálkovou údržbu?

Obrázek uživatele medvidek180

nemužete ten obrázek uložit větší?? nejde to přečíst ani když to zvětšuji. děkuji

Obrázek uživatele medvidek180

tak moc děkuji, je vše zpátxy. Jen ten soubor tam zůstal, ale to neva
ještě jednou moc děkuji - to by jsme řešili ještě dlouho a já nevěřím ve výsledek. chtělo by to novou základní desku, procesor a ramku atd.

tak toto uzavřete a jestli můžete, tak se vraťte do té druhé sekce, kde jme nedořešili špatné kódování v Outlooku

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ok zamykám a kdyby přišlo na přeinstalaci, tak se oto můžeme pokusit na čistém systému, než se systém zanese ostatníma přídavnýma perifériema, jakmile se ukáže ten správce zvuku soundmax v trayzoně , mělo by to jít.
Vtom jiném vlákně musíte počkat na kolegy, já outlook nesnáším a neprovozuji, popřípadě se tam připomente, at to ostatním naskočí jako aktivní téma.