Win 7

Zdravím, chtěl bych se jen zeptat... Strýc má koupený noťas, už tak 2 roky starý a má tam vistu, na kterou strašně nadává... Říkal jsem si, že bych mu tam dal Win 7... Jen jestli by s tím neměl byt žádný problém? Vím že kamoš kdysi koupil no´tas, měl tam jen předinstalovaný systém a nic jiného než visty mu to vzít nechtělo... Tak se ptám...

Obrázek uživatele Michal Čížek
[70235] Win 7

Ahoj, pokud tam jsou visty, neměl by být žádný problém, na stránkách výrobce stáhneš ovladač pro W7, pokud tam nebudou pro W7, použij ovladače na Vistu.

Obrázek uživatele Tapta
[70236] Win 7

Jaký ovladač máš teď na mysli? Myslíš jako ovladače na GK např atak nebo jaký ovladač na W7 ? Nějak nechápu :) Ty nemají už W7 v sobě?

Obrázek uživatele Michal Čížek
[70237] Win 7

ano základní ovladače má už instalace vsobě, ale je to jen mrzký základ, aby komponenta fungovala. Např. právě GK bude chodit, ale když jí dáš ovladač , který vyvíjí výrobce dané komponenty, zjistíš, že budeš moc rozlišení změnit ještě více, než se základnim ovladačem instalačky a to platí i pro ostatní komponenty. Třeba wifinu ti instalace vůbec nenainstaluje a když stáhneš a přeinstaluješ veškeré komponenty i chipset bud ovladačema přímo pro W7, nebo i hodně příbuznejma z visty, bude NTB šlapat jak má.

Obrázek uživatele Tapta
[70238] Win7

Dobře. Nevím přesně co má za ten noťas, ale kdyby tam měl 2gb ram, myslíš, že by W7 ultimatky jeli v pohodě? Tam jsou myslím nároky o něco vyšší... Ale myslím že pořád jsou lepší jak visty... :)

Obrázek uživatele Michal Čížek
[70239] Win 7

ano bude to fungovat, mluvíme o 32 bitové verzi

Obrázek uživatele Tapta
[70240] Win 7

No, teoreticky, kdyby měl jen 32 bitový procesor a já mám 64 bit winy, stejně by jeli jen jakoby 32 bit, správně nebo se pletu? Nebo by to nejelo vůbec? A kdyby to byly oboje 64 bit, myslíš, že by nároky byly moc velké ?

Obrázek uživatele Michal Čížek
[70241] Win 7

jo jelo, ale nemyslím, že strýc využije 64bit a 2GB RAM na 64 bit je minimum, smysluplný to je od 4GB RAM

Obrázek uživatele Tapta
[70242] Win 7

32 bit winy nemám no... Uvidíme, zatím díky :)

Obrázek uživatele Michal Čížek
[70243] Win 7

dej vědět jak jsi dopadl, ale neměl by být zásadní problém

Obrázek uživatele Tapta
[70244] Win 7

Jen ještě poslední dotaz... Jen já jsem nedávno přeinstalovával winy. Mám ty 7 64 bit na pc. Nedával jsem tam ještě chipset ovladač. Mám MSi desku, myslíš že je lepší využít jejich Live update 5 nebo kolik a stáhnout přes to něco jen konkrétně radši nějaký z netu? P55 chipset to je. Ten LU chce stahovat nějaký Intel INF update a nevím jestli to má v sobě i můj chipset driver

Obrázek uživatele Michal Čížek
[70245] Win 7

přímo na stránkách http://cz.msi.com/service/search/?kw=p55&type=product vyber svojí desku dál zadej jaký OS a stáhneš přímo driver chipsetu

Obrázek uživatele Tapta
[70246] Win 7

Jo, mám. A AHCI / RAID drivers a SATA RAID a AHCI mode atak, to by mělo byt už ve W7 ne? nebo taky musím ?

Obrázek uživatele Michal Čížek
[70247] Win 7

V instalaci W7 bude ovladač na SATA disky, ale tyto další ovladače pokud chceš využívat RAID atd. si musíš doinstalovat, myslím, že v instalaci to neni. Jak řikám, je dobré po přeinstalování ztáhnout veškeré ovladače a přeinstalovat vše.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.