Vista s virem

Zdravím,
prosím vás o pomoc. Můj OS je Windows Vista. Můj problém spočívá v tom, že nedávno (cca před 4 dny) se mi začaly na PC sami otvírat / spamovat různé www stránky, většinou to nešlo nijak zastavit. Řešil to pouze restart počítače. Poté (včera večer) jsem hrál na PC hru a najednou mi hrozně klesli FPS a hra se začala sekat. Hru jsem vypl a znovu se mi začaly otvírat ty www stránky, nešlo to zastavit a proto jsem o znovu řešil restartem PC. Poté už ale PC nenaběhl v pořádku. Hodilo to Modrou smrt. Po restartování se PC rozběhl na plochu, kde jsem neměl ani pětinu ikon co jsem tam měl předtím a hlavně mi úplně "zmizel" OS Vista. PC měl styl, řekl bych staré Windows 98. Dále nefungovala zvukovka, internet (další jsem ani neprozkoumával). Znovu restart. Spustil jsem PC v nouzovém režimu a okamžitě spustil program ESET Nod 32 a Ad-Aware. PC se trochu pročistil snad. Pak jsem ho spustil normálně a fungoval správně. Druhý den (dnes ráno) jsem musel asi 5x restartovat než mi naběhl normální Windows jako byl dříve (správně fungující). Mezitím jsem měl asi 2x modrou smrt, nenačetla se plocha a pak se také nenačetla správně se stylem staré 98 jak už jsem psal výše. Když už PC naběhne správně tak PC funguje tak jak má. Akorát vždy při startu mi to hodí 2 errory, že to nenačetlo nějakou knihovnu (písmena byly zpřeházená, bylo to asi takhle: zcravlc.dll). Vůbec nevím co by s tím mohlo být. Každopádně už na PC (správně načteném) mi nejde ani Mozzila Firefox ani Google Chrome. Pomááálu se přenášejí soubory mezi složkami, atd. Při snaze reinstalovat Windows vše postuje tak jak má, akorát to znovu hodí chybu. Postup:
1) Zvolím Instalovat
2) Stahování aktualizací, které se ale nedokončí s errorem, že instalační program nemohl stáhnout
3) Pokračuji -> zadám Product key
4) Přijmu podmínky
5) Vyberu vlastní instalaci a vyberu cestu kam chci nainstalovat Windows
6) A znovu error s výpisem: Systém Windows nemůže zjistit, zda tento PC obsahuje platný systémový svazek)
Takže bohužel mi už nefunguje ani reinstalace PC a já jsem ttálně namydlenej. Co mám dělat nevíte prosím někdo? Jen podotknu, že můj Windows je legální, poctivě koupený. Prosím vás jakoukoliv radu, na reinstalování Windowsu nebo na nějaké východisko z této situace bych ocenil, prosím. Mnohokrát děkuji.
PS: Omlouvám se za tak dlouhou zprávu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

teda, zezačátku jsem si říkal, že ten sloh ani číst nebudu, ale nakonec to bylo čtivé, akční :))

tu reainstalaci systému provádíš bootováním? protože se mi nezdají ty aktualizace, ty se vyskytují jen když začneš instalovat ze systému..

nabootuj instlačku, přijmi podmínky, vyber a NAFORMÁTUJ disk (bohužel přijdeš o všechna data, ale riskovat viry i při přenosu na jiný komp bych vážně neradil), nainstaluj.. vše by mělo být v naprostém pořádku..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Popravě abych řekl co to je bootování ani nevím co to je. Provádím instalaci z disku, přiloženého při koupi tohoto (mého) PC. Nevím co to znamená nabootovat :D, ale ty data se mi při každé reinstalaci mého PC uložili do složky windows.old (měl jsem tam obrázky, hudbu a data, která nechci ztratit, které jsem si obnovil do reinstalovaného PC. Jinak jsem tu lošžku vždy poté vymazal. Musel bych to tedy ty data ztratit? Nešlo by tyto data (hudba, obrázky a důležitá data tedy nějak zálohovat na flash disk, odstranit úplně všechno z registrů a pak znovu instalovat winy? Nebo jak to teda myslíš?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, šlo, samozřejmě, ale ujasni si priority - ty data mohou už teď být velmi silně nakažena a po reinstallu by ti do pár dnů virus zase vylezl.. riskovat toto při připojení disku do jiného počítače neradím.. pokud se dostaneš do systému v nouzáku, tak si je můžeš přehrát na flashdisk, ale jsem si jistý, že jsou nakažena..

booting je akce těšně před zahájením načítání - vložíš do mechaniky DVD od Win, restartuješ PC a budeš mačkat F8 (nebo okolo) - vyskoci ti nabidka odkud chces bootovat - zvolis dvd a zacnes instalaci..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Možná může pomoct [url]http://www.pcporadenstvi.cz/node/9524].


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.