UDF

Nemohl by mi někdo pomoct? Ptal už jsem se několika administrátorů a na nic jsme nepřišli...
Abych to nenatahoval, win XP (sp2) odmítá číst dvd ve formátu UDF. Zkoušel jsem už všechno co mě napadlo- hrabal jsem se v nastavení načítání driverů pomocí VCN Commanderu (sysinternals), nekolikrát jsem přeinstaloval obecný řadič IDE, doinstaloval jsem rozhraní ASPI (nejnovější verze) a pořád beze změn - win hlásí "Disk nelze přečíst. Disk může být poškozen, nebo používá formát který není kompatibilní se systémem windows".
Stejnou chybu nahlásí jak při čtení fyzického disku tak i při čtení virtuálního (obraz ve formátu MDF - Alcohol 120%). Obraz i DVD jsou určitě v pořádku, na jiných počítačích jedou bez problémů, ale na tom mojem vůbec nepozná formát UDF - když to otevřů pomocí UltraIso, nahlásí že mu chybí hlavička ISO (9660 nebo tak něak) ale ne jiném počítači to otevře bez problémů (stejná verze)
Předem díky za všechny odpovědi

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9442] UDF

A jsou na pc doinstalované potřebné ovladače pro čtení?
Jak jsem si zjistil, velkou nevýhodou UDF formátů je právě jejich čtení ... ISO formáty jsou tak prosté a jednoduché, že ze čtením nemá problém téměř žádné zařízení, ovšem u UDF je to velkým problém ...

Obrázek uživatele sombrero
[9443] UDF

nic jsem nedoinstaloval (na jiných pc mi udf jedou se samotnými win), jestli víte o něakých ovladačích které by fungovaly tak prosím napište název (nebo ještě lépe adresu)

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9444] UDF

sombrero wrote:
nic jsem nedoinstaloval (na jiných pc mi udf jedou se samotnými win), jestli víte o něakých ovladačích které by fungovaly tak prosím napište název (nebo ještě lépe adresu)
Nemohu takto přesně určit, které drivery jsou zapotřebí, ale možná by stačilo nainstalovat na tom dotyčném počítači aktuální verzi InCD (součást Nera) ...
Zkuste to a pokud i nadále to bude bez efektu, zkusím vypsat jednotlivé ovladače, pokud nebude již jiných možností ... Jistě dejte vědět!

Obrázek uživatele sombrero
[9445] UDF

Nero mám (včetně InCD) ale UDF mi pořád nejedou

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9446] re:

Tak zkusme ještě tedy jiné ovladače ...

Našel jsem nějaké na netu od Adaptecu, tak zkusme to ...

http://www.download.com/Adaptec-UDF-Reader-Driver/3640-2100_4-9497911.html :shock:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9447] UDF

no ja som neinstaloval ziadne dalsie ovladace, palim / citam UDF v pohodke.. btw, neprecita ti to ani ISOBUSTER ?

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9448] UDF

Ovladače, které jsem uvedl výše, asi nebyly nejšťastnějším způsobem zvolené. Měl jsem se nejdříve zeptat, na typ vaší mechaniky, aby došlo ke správné kompatibilnosti?!
Napadlo mě ještě: Disk je formátován podle jaké UDF? Myslím tím, jestli se jedná o UDF 2.0 nebo třeba UDF 1.5. Protože problém by už mohl být tady v počátku. Třeba vypalovačka na tvém počítači je starší a neumí číst z DVD–RAM formát UDF 2.0, čili dokáže právě jen formátovat a číst ve verzi UDF 1.5 ?!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9449] UDF

Mám stejný problém, vypálil jsem si zálohu v UDF 1.02 formatu a nechce se mi ten disk otevrit, skoušel jsem víše zmíněné ovladače a taky nic, asi jsem měl použít format UDF 2.01 ale vypaloval jsem v tomto formátu poprvé.Prosím o radu, jestli by nebyl naky ovladač na ten format UDF 1.02.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.