Snížení obsahu operační paměti (*VYŘEŠENO*)

Na jiném místě jsem se ptal na postup čištění WinXP.
Celkem by mě ještě zajímalo, jak při odinstalování programů dosáhnout předchozí stav zaplnění ram při náběhu systému.
Konkrétně: před instalací NOD antiviru tmanager hlásil 118MB po startu os. S NODem to pak bylo nějakých 210. Když jsem ho pak zrušil, nebylo to stejné, jako před tím, ale o 40mega víc (155). Co zabírá ten rozdíl a jak to jde uvolnit? Jestli nějaké dll knihovny, nebo něco jiného, proč to neumí vrátit odinstalátor do předchozího stavu? Kdyby to šlo, nepotřebovali bychom žádné čističe. Je na to nějaký program, který to umí?
díky za radu/tip
Petr

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a to jsi spustil jen ten odinstalátor?

musíš počítat s tím, že systém si dynamicky nahrává a maže různé mezipaměťové soubory, které ti pak urychlí start daných programů.. tohle je naprosto normální jev a 150MB je dost málo.. záleží, kolik máš ramky, ale nad 512MB by mě to absolutně netrápilo..

existují programy, které ram vystěhují, ale to co systém bude ptořebovat si nahraje do Swapu na disk a to je ještě horší.. nehledě na to, že si to tam po chvíli běhu zase všecko dohraje zpátky.. zbytečně bys mu ubližoval, pokud neválčíš s nedostatkem paměti, neřeš to..

Obrázek uživatele bluenite

ok ok, ty programy freemem, nebo cleanmem nechci ani vidět právě kvůli tomu.
spíš mě to zajímalo z principu, když to deinstaluji přes revo uninstaller, který dělá lepší úklid

EDIT by TOBiAS: citace posledního příspěvku nemá smysl, viz pravidla

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jasně, ale on uklízí disk.. ramka je pracovní část, tam se odkládá všecko, co se "může hodit".. Revo Uninst s ní taky pracuje, ale i třeba po jeho vypnutí si tam pár věcí enchá a při přísštím spouštění najede podstatně rychleji..

tohle neřeš ;)

Obrázek uživatele bluenite

dik tobiasi,
omluva za tu posledni nepotrebnou citaci

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vpohodě :))
není zač