Service pack 3

Zdravím,

Chystám se nainstalovat service pack 3. Stáhl jsem si ho tedy z internetu a pustil se do instalace. Všechno probíhalo tak, jak má. Povypínal jsem všechny programy a spustil instalaci s tím, že jsem čekal hladký průběh. Hned na začátku mi ale naskočila chyba.

soubor C:\windows\system32\drivers\atapi.sys je otevřen, nebo používán jinou aplikaci. Ukončete všechny ostatní aplikace a kliknete na tlačítko opakovat.

Problém je v tom, že vůbec netuším o jakou aplikaci by mohlo jít. Zkusil jsem tedy vypnout naprosto všechny nepotřebné procesy a stále nic. Vyhledal jsem si soubor a pokusil se ho přejmenovat, což bohužel nešlo, protože mi vyskočilo chybové hlášení ve smyslu, že nemohu přejmenovat soubor, který je používán jiným programem. Nešlo s tím nic dělat ani přes unlocker.

Začal jsem brouzdat po internetu. Našel jsem rady jako "Smaž Deamon tool, nebo alcohol 120%". Jiným uživatelům to fungovalo, ale já ani jeden program nepoužívám. Smazal jsem tedy nero. Stále se však nic nedělo.

Řešili jsme to pěkně dlouho s kamarádem, restatovali počítač, hledali na internetu, snažili se nějak přesunout, nebo odstranit ten soubor "atapi.sys", ale furt nic.

Jsem už naprosto zoufalej a ten service pack potřebuji. Byl bych rád, kdyby mi někdo z vás pomohl, díky.

Warkis.

Edit by Honza: PDSS

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
zkus to v nouzovém režimu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den,

atapi.sys je důležitý soubor - IDE/ATAPI ovladač. Nepokoušejte se jej nějak modifikovat (či zničit), nepůjde to a ani to nesmí jít! :) Tohle smí jen Microsoft instalátor...

Ve vašem případě zřejmě došlo k zamčení tohoto souboru. Mám tady schované dvě metody, pomocí kterých bychom snad mohli tento problém vyřešit.

Zkusme nejprve tu jednodušší - než z vás tahat, jaké programy třetích stran máte nainstalované, dejte SPUSTIT a příkaz MSCONFIG. Na první záložce nastavte Diagnostické spuštění a počítač restartujte. Nyní se pokuste instalaci spustit a úspěšně nainstalovat. Pokud to nepůjde, dejte znovu MSCONFIG a nastavte si zpět "Normální spuštění" (předpokládám, že to jste měl defaultně nastaveno) a napište nám sem, pokusím se vám sem napsat tu delší metodu, která by snad již byla pomohla!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.