Samospouštění a vypínání PC

Potřeboval bych poradit a jsem z toho, dá se říct, jelen. Nevím proč, ale sám se mě spustil PC a na monitoru se ještě nic neukáže a PC opět hned vypne, ale v zápětí znova nabíhá a hned vypíná. To se několikrát opakuje. Když jej pak zapnu ručně, tak buď to ještě před naběhnutím vypne nebo PC normálně naběhne, ale pak zase vypne. Prostě dělá si co chce. Když už malinko vydrží déle a jsem na internetu - Mozilla Firefox, tak se mě objeví upozornění, jestli jestli chci uložit aplikaci a následně PC vypne. Nic jsem z PC neprováděl a nic neinstaloval. Nevím, proč to takhle dělá. Průběh samovypínání a samospouštění není stejný. Díky

Obrázek uživatele tomnas

měl jsem podobný problém mě se pouze zapínal sám kdy chtěl taky jsem stoho byl taky jelen pak pohl až reset biosu a pak vse bylo vpohode skus to tak a uvidis

Obrázek uživatele Klimda

Díky za odpověď, ale nikdy jsem to nedělal a tak bych potřeboval postup jak to provést. A tím restartem mě zůstanou všechna data v PC? Díky.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Ano, všechna data vám zůstanou, jedná se pouze o reset biosu. Asi nejrchlejší řešení je vytáhnout na základní desce baterčičku na pár vteřin a pak jí tam vrátit.

Obrázek uživatele Klimda

Nakonec se zjistilo, že problém je větší a nestačil jen restartovat Bios. Zjistilo se, že napájecí zdroj nedává potřebné napětí pro zákl. desku a ještě byl načat harddisk. Ale nakonec se ještě ukázalo, že je chycená právě zákl. deska. Mám tam MSI 848P NEO-V s 478, 848P. FSB800, 2x400, 5,1, S-ATA, LAN retail. Tyto desky se už nevyrábí a objednal jsem si starší. Nevím, čím by se dala nahradit, co jiného by to ještě obnášelo a jestli i finančně se to vyplatí. Dík.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.