reinstal win7 64bit

Dobrý den,potřebuji provést reinstalaci win7 64bit,mám pc s dvěma pevnými disky,reinstal ani instalaci jsem zatím neprováděl a tak scháním informace abych nenadělal nějaké koniny.Jak spustím reinstal z instalačního disku?-musím předtím udělat nějaké změny v biosu?
Jak mám postupovat při zformátování systémového disku a co provést z druhým diskem pokud se objeví v instalačním protokolu-někde píšou,že by se měl před reinstalací odpojit.
Mám verzi OEM a sestavu HP-1rok stará.Návod který je přímo v sedmičkách jsem si pročetl,ale raději bych znal postupy od někoho s praxí,třeba jako ten článek:průvodce instalací win xp.
Předem moc díky za rady.[/b]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

není to nic těžkého, jen se od tebe bude očekávat logické myšlení a iniciativa..

není dobré lozit do BIOSu, protože zde nastavovat Boot pak ovlivňuje průběh instalace tak, že mi to nikdy nefungovalo :)) každopádně je třeba restartovat počítač a až se bude zapínat, systém musí nabootovat z instalčního DVD.. k tomu budeš muset zjistit jednu věc - jak vyvolat menu QuickBoot - u každé desky je to jinak, ale většinou se to píše dole na obrazovce, než se začne načítat windows - "press ** to enter setup" a "press ** to enter quickboot".. u mě je to třeba F8..

pak tedy tohle mačkáč, vyskočí ti okno a BIOS se tě zeptá, odkud chceš nabootovat.. ty řekneš, že z DVD mechaniky.. napíše to "stikem libovolné klávesy spustíte systém z disku DVD", takže zmáčkneš třeba mezerník.. systém vybalí data a spustí instalátor - ty dáš další -> instalovat -> zobrazí se seznam disků a ty dáš "diskové nástroje" a vyjede ti volba formátování disku.. takže disk naformátuješ a nejlépe rozdělíš - pro systém vyhradíš tak 75GB a zbytek si rozdělíš na velké celky jak budeš chtít - uděláš to tak, že odstraníš oddíl a vytvoříš nový, kdy zadáš příslušnou velikost a naformátuješ.. systém často vytvoří skrytý 100MB velký bootovací oddíl.. ten neřeš.. nainstaluješ systém na ten 75GB.. systém se začne sám instalovat, dvakrát se při tom restartuje a pak zjistí výkon vydea a požádá tě o zadání kódu product key.. pak názvu uživatele a nastavení internetové síťě.. nainstaluješ ovladače a je téměř hotovo..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.