Prodleva při bootování Win 7 proffi

Prosím o radu - po úspěšné instalaci legálních win7 64bit proffesional se mi objevuje záhadná prodleva při bootování. Systém naběhne poměrně rychle až do fáze plochy, která se ale objeví prázdná, pouze s ukazatelem myši....po cca 1 minutě bleskurychle naběhne zbytek a vše běží OK. Drivery jsou nainstalované z originálních stránek výrobce notesu pro win 7. Podobný fenomén se mi kdysi objevil i u Vist, ale pak zmizel a už nevím jakým zásahem...určitě né cíleným. Díky moc za každou smysluplnou radu.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Dobrý den,
váš problém se nejspíš bude těžko řešit, pokud jej nebude přímo zapřičiňovat nějaký program, který při startu zpomaluje PC - bude dobré se zamyslet, jestli nebyl nainstalován v poslední době nějaký takový program. Jestli bylo načítání počítače před tím opravdu značně rychlejší, tak stejně prakticky jediná možnost je, že nějaký jiný program PC vytěžuje - podívejte se a případně odškrtávejte nepotřebné v Start/"msconfig", záložka Služby (Services) a záložka Po spuštění (Startup).

Obrázek uživatele Jetra

ne problém se neobjevil "později", kdy by bylo možné vinit nějaký další soft. Problém se objevil ihned po instalaci, maximálně někde mezi instalací systému a instalací driveru (nevím přesně) tj. prodleva existovala již na čisté instalaci, maximálně po instalaci orig. driverů ze stránky výrobce...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

povede se ti ve chvíli, kdy vidíš jen back screen spustit správce úloh? (ctrl alt esc)

je možné že dochází i inicializaci nějaké špatně fungující power sawing utility - jedeš na baterii nebo přes adaptér?

o jaký notes se jedná?

při té černé obrazovce - dělá disk něco? resp jeho kontorlka indikuje silnější aktivitu?

Obrázek uživatele Jetra

dík za pomoc s problémem...tak po pořadí - správce během podivného "timeoutu" spustit lze, během timeoutu je na prázdné ploše bez ikon normální, mnou definované pozadí plochy a aktivní kurzor myší. Při použití ctrl+alt+del lze spustit správce a sledovat procesy. Tento cca minutový timeout na ploše bez ikon sed projevuje na baterie i na síť, jedná se o HP 6930p a poslední tvůj dotaz - během timeout disk hrabe....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

super, správce úloh - přepni na kartu výkon.. křivka vytížení procesoru je rovná čára na 100%? přepni na kartu procesy, seřaď je podle vytížení CPU a řekni které berou nejvíc..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.