Problém s přehráváním CD/DVD

Dobrý den,
nedávno jsem si reinstalovala notebook a od té doby se mi po vložení CD/DVD do mechaniky nebo zapojení flashdisku neobjevuje tabulka Přehrát automaticky a pokaždé musím postupovat přes Tento počítač. Když ale zapojím do pc MP3 přehrávač, tak tabulka se objeví. Vím, že se to dá nastavit ve vlastnostech mechaniky, ale tam jsem to zkoušela přenastavovat už několikrát - zkoušela jsem i vybrat určitý úkon např. pro hudební CD, aby se spustilo automaticky v přehrávači, ale nefungovalo ani to. Před reinstalací pc vše fungovalo normálně. Mechanika je sotva půl roku nová, vypaluje a přehrává v pořádku, takže v ní problém nevidím.

Obrázek uživatele psychocowboy

pomuze, kdyz specifikujes operacni system... jak pripojujes MP3 prehravac, pomoci USB?

Obrázek uživatele suuuza

Mám Win XP a MP3 přehrávač připojuji přes USB.

Obrázek uživatele psychocowboy

tohle neni hardwarovy problem.. zkus se jeste jednou podivat do vlastnosti automatickeho prehravani, jestli si neco menila, tak vsude dej obnovit vychozi a zaskrtla volba "Vzdy se dotazat na vyber akce"..

jestli to nepomuze, vzpomen, jestli si neinstalovala nejaky software, ktery by to mohl teoreticky zakazovat - obvykle antivir...

jestli nepomuze, tak este jedna vec:

1) start -> spustit -> gpedit.msc (otevre se group policies, neboli zásady skupiny)
2) jdi na Konfigurace pocitace -> Sablony pro spravu -> System -> tam je polozka Vypnout automaticke prehravani -> klik pravym tlacitkem -> vlastnosti a dej na Zakazano
3) to same v Konfiguraci uzivatele - je to ta sama rozbalovaci nabidka, par radku niz..

pak restart a zkus to...

Obrázek uživatele suuuza

Zkusila jsem teda ještě jednou vlastnosti automatického přehrávání, ale pořád to nejde. Antivir používám stále stejný (AVG Free Edition a Spybot), se kterým se mi dřív nic takového nestalo. Navíc mám dojem, že mi to dělalo hned od reinstalace, ještě předtím, než jsem tam začala instalovat antivir a další programy.

Zkusila jsem zadat do spuštění ten gpedit.msc, ale objevila se mi hláška, že Windows nemůže soubor najít.

Obrázek uživatele psychocowboy

omg boze prosim jen ne avg :o to uz radsi doporucim avasta nebo spyware terminator s av clam antivirem, ktery to celkem umi pochytat a je gratis...

este prosim specifikovat "nedavno jsem reinstalovala"...

Obrázek uživatele suuuza

AVG používám docela dlouho a za celou dobu jeho používání jsem neměla s viry problém. S Avastem mám dost špatné zkušenosti, takže ho rozhodně používat nechci.

S tou reinstalací - respektive návrat do továrního nastavení - prováděla jsem to zhruba před 14 dny. Nebylo to poprvé, co jsem to dělala - jediný rozdíl je v tom, že předtím mi vše fungovalo bez problému.

Obrázek uživatele suuuza

Tak problém je vyřešen - Autorun byl blokovaný programem Samsung Media Studio5 k MP3 přehrávači. Stačilo povolit Autorun v nastavení a už to jde.

Obrázek uživatele psychocowboy

Este poprosim nazev softwaru, jestli muzes, pomuzes tak dalsim uzivatelum, kteri by mohli mit potencialne stejny problem. 8:-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.