problem s padanim xp

cau mam problem s pc nevim jestli je to primo s windowsi ale stejne me to stve nedavno mi z niceho nic zacali padat windowsi restartuje se pc objevi se obrazovka se znakem msi (zakladni deska) a ruzny veci jako vstup do biosu apod trva to mnohem dil nez normalne potom se zobrazi cerna obrazovkas napisem "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key_" anglicky moc neumim ale vylustil jsem z toho neco o bootovacim cd nebo neco takovyho zkousel jsem mackat ruzny kombinace klaves ale nic jen se ten napis po chvili zobrazil znova jedine co slo bylo ctrl+alt+delete a to se zase restartovalo a zase znova pc se rozjede az po vypnuti na tvrdo ze zacatku mi to delalo pri stahovani a dneska mi to udelalo asi po 2 hodinach provozu v pc se vyznam tak nejak ze si vetsinou ty lehky problemi vyresim sam teda ty hodne lehky ale tohle fakt nevim

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tohle vypadá možná na špatný zaváděcí soubor u XP - "Insert boot device or boot Media" Zkusil bych bod obnovy před tím než to začalo dělat nebo opravit systém přes CD od XPček.

EDIT: Taky to může bý špatný Harddisk, podle toho jak to vypadává nebo jednou nenabootuje a jednou jo. Zkus ty kroky výše popsané a kdyby to nepomohlo tak zajdi do opravny ať ti otestujou HDD.

Obrázek uživatele zoomprojekt

hm tak pri obnove mi to udelalo znova a cd s xp nemam takze asi opravna

Obrázek uživatele Jiří Moos

No asi to tak vypada, možná ještě zkus zkontrolovat nastavení v BIOSu, jestli tam není nastaveno jako výchozí jiné zařízení pro bootování a v tom není nějaký problém.

Obrázek uživatele zoomprojekt

no tak ted jsem z toho fakt v pr... blblo to vzdycky kdyz jsem tahal zkousel jsem to na 1 gb souboru vzdycky to spadlo kolem 10 % no a ted jsem ho stahl celej bez jedinyho problemu a comp taky bezi uz nekolik hodin a nic asi kdyz jsem zkousel obnovit predchozi stav pc tak se to sice nestacilo dokoncit ale neco malo se obnovilo tak asi i ten soubor ve windowsech ktrej se pokazil nebo nevim nic jinyho me nenapada hele je mozny ze kdyz odinstaluju velky mnozstvi her ze by se mohlo neco nejak pokazit ?? odinstaloval jsem a vypalil asi 100 gb her a dat a disk mam rozdeleny na dva disky windowsi a programy mam v c vsechno ostatni jako hry atd v d

Obrázek uživatele Jiří Moos

No poškodit by se odinstalováním nic nemělo, ale doporučuji provést scan nepotřebných registrů a následnou defragmentaci - zbyla tam určitě hromada nepotřebné havěti. Jinak je jedině dobře, že máte dva disky - je to bezpečnější.

Obrázek uživatele zoomprojekt

to jsem udelal ale po ty obnove jsem pc radsi znovu kompletne zkontroloval a vycistil snad to uz bude v poho diky moc

Obrázek uživatele Jiří Moos

zoomprojekt wrote:
to jsem udelal ale po ty obnove jsem pc radsi znovu kompletne zkontroloval a vycistil snad to uz bude v poho diky moc

Není zač.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.