problém s naběhnutím WIN7 Pro

Dobrý den, prosím o radu jako laik. Při naběhnutí systému mi naskočí hláška Program nelze spustit, protože v počítači chybí SHELL32.dll. Pokuste se tento problém vyřešit přeinstalací programu. Nejsem si vědoma, že bychom někdy PC neregulérně vypnuli, co může být příčinou? Opravit systém po F8 nepomohlo, v nouzovém režimu se hláška objeví také. PC má oem systém, takže médium nemám. Zkoušela jsem obnovit systém k datu před 14 dny, ale hlásí to, že je vše vpořádku. Díky předem za jakoukoli radu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, absence tohoto souboru může naznačovat prakticky cokoliv, od problému se samotným registrem, virem či malwarkem a konče hardwarovym selháním.
Návrat bodu v čase by tento problém měl vyřešit, takže neprve udělej testík na virečky a malwarečky
ESET scener http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/online-scanner/

Obrázek uživatele alena

Díky za tip, nevím ale, jak mám ten antivir spustit, když mi nenaběhne systém zcela ani v nouzovém režimu. Vždy se dostanu na obrazovku s účty a vyskočí ta hláška s absencí knihovny Shell, která mě nepustí dál. Ráda bych projela soubory antivirem, antimalwarem...nedostanu se ale do windows a netuším, jak jinak by to spustila. Poradíš prosím ještě? Jsem total amater a předem ti děkuji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

aha, píšeš

Quote:
Při naběhnutí systému mi naskočí hláška.....

Takže se nedostaneš do systému ani v nouzáku, pak ti nezbyde nic jiného než reinstalovat systém. Licenci bys měla mít na COA štítku někde nalepenou na bedně PC, tam by ses také měla dozvědět jaký přesně OS systém máš a dle toho ti pomůžeme stáhnout instalačku a vytvořit bootovací medium.

Pro záchranu svojich dat bys měla HDD vymontovat, k někomu zajít, aby disk napojil jako další datový disk do svého PC a pak si svoje věci z disku vyzobat a uložit.