Problém s aktualizacemi po opravě systému XPHome(*VYŘEŠENO*)

Následkem "dobré rady" ohledně reinstalace IE6 (obejití hlášky o novějším prohlížeči přepínačem /q) se mi stal počítač nefunkčním a musel jsem provést opravnou instalaci. Vše funguje jako dříve (snad), jen automatické aktualizace jsou nějak zmatené a snaží se mi vnucovat soubory, které buď již v systému jsou nebo je problém s instalací ale není jasné jaký. Neustále mi vnucují instalační balíček, který nemohu odmítnout (zaškrtávátko neaktivní), ale instalace neproběhne a je to tak dokola. Je nějaká možnost (nástroj) jak toto dát do pořádku popř. přeskočit instalaci která se nedaří? Díky za každou radu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Bohužel nyní nějak nevím o něčem trefném přímo na typ vašeho problému. Napadá mě jen použít webové rozhraní Windows Update, tedy zakázat připojování samotného počítače, ale nechat vše jen na vaší volbě. Jestliže zvolaná aktualizace dělá problémy a nejde ji tedy"odškrtnout" jak jste psal, podívejte se do "přidat nebo odebrat programy" (zobrazit aktualizace), jestli není v nabídce obsažená jako nainstalována, a pokusit se ji tedy odebrat, a pak pokud problémy přetrvají, tak jak jsem psal v úvodu, zakázat si přímý přístup počítače a aktualizace stahovat pouze přes Update, kde si zvolíte přesně které budete chtít.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

pomohlo následující(vycházel jsem z poznatků na několika internetových diskuzích):
- smazání obsahu adresáře Software Distribution
- stopnutí služby Aktualizací
- přeinstalování WindowsUpdateAgenta http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=91237 s parametrem /wuforce
- start služby Aktualizací
- potom už šly bez problému znovu nainstalovat všechny záplaty, použil jsem webovou službu Microsoft Update, ale asi by to klasicky šlo taktéž.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Děkujeme mnohokrát za tento skvělý postup, jistě se bude hodit i někomu jinému.

Paráda, díky moc ...

LOCK