Problem pri spousteni Win Vista

Ahoj,
posledni dobou mam problemy se spoustenim win vista 32. V nedavny minulosti jsem mel problem s pocitacem, nahodne mi vyhazoval modrou smrt, ale nez jsem to zacal nejak resit, tak to prestalo samo od sebe. Dlouhou dobu klid a ted mam jiny problem. 50:50 kdyz pustim pocitac, mi hned po nacteni hw vyskoci tabulka, ze spusteni systemu nezdarilo a vyziva me, abych vlozil intal CD a nechal pocitac opravit. To kdyz udelam tak se problem vetsinou vyresi. Tedy spis z 90%. Nekdy musim opakovat treba 3x. Nekdy ovsem staci, ze kdyz ta tabulka vyskoci tak zmacknu enter, vyberu spustit system normalnim zpusobem a jede to taky. Dnes se mi stalo ze po oprave se mi "spustil" Win na plochu, ale plocha cerna a videl jsem jen mys, dal se nic nedelo. Tak jsem musel dat bod obnovy.
Muzete mi poradit co zkusit?
Pokud se jedna o reinstall win, tak to bych udelal az jako posledni moznost. nechci formatovat disk kvuli tomu. A na zalohu tolika souboru bych potrebovat si pujcit nekde hdd.
Jde preinstalovat Win bez nutnosti formatovani disku? A pokud jo tak jak na to? Diky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tohle vypadá na nějaký bordel v systému, v jeho souborech, možná i nějaký vir, který dělá bordel.. tohle by běžná opravná isntalace nevyřešila a nežpracně zkoumat, co to je za "svini", je lepší formát a čistá instalace.. většinou je to i dobré tak do roka, aby tam byl zase chvíli pořádek..

vtip je v tom, že i v zálohovaných souborech by mohl být bordel, takže bych zvlášť zálohoval to nejpodstatnější a někam na vyhoditelná DVD bych si udělal zálohu dat "vedlejších"... vím co to je přijít o data, je to velmi nemilé, ale nebrečel jsem dlouho..

samozřejmě pokud bys měl nějaký izolovaný testovací systém, daly by se přes něj data na slave disku odvirovat,, případně i profi firma odviruje všecko.. to už jen záleží, jak moc ti na datech záleží..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No je pravda ze ten system je posledni dobou znatelne pomelejsi. Ale spustit se mi vzdycky nejakym zpusobem podari. Pokud by byl v systemu nekde virus, myslis ze by to treba dokazal spravit i antivirus?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

možná tě viru zbaví, ale bordelu ne, a od toho ti opravná isntalace taky nepomůže.. takže vlepšim případě tě čekaj neočekávané pády, zámrzy, disfunkce programů,.. fakt je lepší čistá instalace..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ok diky. Napadla me jeste jedna vec. Kdyz bych presel z Vist na Win7, je pri instalaci tech 7 taky potreba format disku a instalovat na cisto? Nekde sem cetl ze lze "upgradovat" na 7, tim padem by se mel jen preinstalovat system ale soubory zustanou na disku tak jak jsou? Cetl sem ze na notebooku to tak nekdo delal a po instalaci mu zustaly vsechny jeho soubory.
Je to teda nejakym zpusobem mozny takhle udelat? Jen upgradovat system, bez formatovani disku?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

možné to je, ale neradil bych ti to.. při tomhle většinou systém musí kompromisovat, aby neztratil data, otravovat a přeorganizovávat disk i sám sebe.. vzniká tolik bordelu, že systém je sice funkční, ale ne šťastný.. tak či tak bych ti silně doporučoval formátovat disk..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak diky za rady ;) ... po precteni nekolika clanku na googlu kde spousta lidi ma problem s upgradem, sem se rozhodl ze udelam cistou instalaci win7. Ta rychlost oproti vistam je opravdu pekna. Tak doufam ze ted bude vsechno v pohode.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.