Přeinstalace systému windows 7 (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, chtěl bych vás poprosit o radu. Už opravdu nevím co s tím. Jsem lama, to upřednostňuji, proto se vás ptám. Počítač se mi zdál pomalý, kamarád mi před cca rokem zapůjčil windows 7 ultimate 32 bit. Já jsem si zakoupil windows 7 proffesional 64 bit. Vím, že mezi 32 a 64 bit je rozdíl, to nechci rozebírat, ale jediné co mi brání v přeinstalaci je to, že když dělam vše bod po bodu, jak je napsáno na oficiálních stránkách windows, tak se mi to nedaří. Můj problém: 1. Při startu počítače najedu normálně do BIOSU. Jenže ať jsem se díval kam jsem se díval, nenašel jsem nikde bootovací sekvenci. Jakože 1.místo: CD/DVD ROM , 2.místo: HDD atd.
2. Když jsem to zkoušel podruhé, tak při startu, jak se zobrazí takový ten ,,obrázek" jsem si všimnul tlačítka f12-boot..(něco). Klikl jsem na něj, vyskočila tabulka, kde jsem měl jasně napsané, odkud se bootuje. Bylo tam napsáno CD/ROM, HDD a před hdd bylo takové malé +. Asi to je nastavené pořád na harddisk. Dole je napsáno, že se má pohybovat šipkami, ale mě nejde pohybovat s ničím. ( to stejné, jako když jsem si v BIOSU nastavoval něco z CD/ROM, tak mě to vyzvalo abych zmáčkl libovolnou klávesu, ale mě to prostě nešlo. A´t jsem mačkal, co jsem mačkal).
3. Prosím o radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Klávesnice tedy funguje, nebo vůbec ne? Asi ano, pokud reaguje na Del a F12... Zkus různé klávesy, posouvat se nemusí jen šipkami...

Obrázek uživatele Jiří Moos

Kdyby nešla, předpokládám, že je to USB kláveska. Jestli ano zkus PS/2 klávesnici - to je starší rozhraní, zkus si jí na tu instalaci půjčit, potom už nebude potřeba..

Obrázek uživatele filduvka

Jo tak díky. Je to samozřejmě USB klávesnice za asi 200 Kaček :-D . Ale každopádně vyzkouším a ozvu se. Ale zkoušel jsem posouvat opravdu vším, ale nešlo nic. Zlusím jinou klávesnici. Ale příjde mi divné, že na tlačítko DEL při startu PC reaguje. No vyzkouším jinou. Díky za pomoc.

Obrázek uživatele filduvka

No tak, připojil jsem PS/2 klávesnici, ale ta mi nešla rozchodit. Nechápu proč-prostě nefungovala. Když jsem se díval do BIOSUm našel jsem tam, že můžu i 2x kliknout myší a jde to taky. Mám taky USB myš. Půjde to taky jenom s PS/2 myší? Těch mám asi 20 a ty fungujou :-)

Obrázek uživatele Jiří Moos

A ta PS/2 klávesnice nefunguje ani jinde? :)) Tak to máš smůlu teda.. No zkus tu myš a uvidíš.

Obrázek uživatele filduvka

Jo, tak jsem to zvládl, ale zároveň bych asi otevřel nový téma, protože mi to nechce vzít cd klíč. Já to nechápu, píše to, že se tváří jako pravý cd klíč, ale přesto ho nelze použít :-( . Je to na nic.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zadáváš ho při instalaci nebo po?

Obrázek uživatele filduvka

No při instalaci mi nebral ten kód, tak jsem to zkusil po a zase nic :-(

Obrázek uživatele Michal Čížek

to cd s instalací je originálka přímo pro verzy klíče co používáš? mrkni na COA štítej s tím klíčem, jestli je tam napsána stejná verze winů jako jsi instaloval

Obrázek uživatele filduvka

Tak už je to v cajku, půjčil jsem si windowsy zase od kámoše a jede mi to, takže díky za rady.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Není zač :wink: LOCK