Povolení hry

čus kusí, mam problém..
bratr mě děsně vytočil.. furt dělá bordel v PC a navíc k tomu přispělo i jeho chování, že dostal omezený přístup.. zatim to eště neví, ale jelikož na tom kompu jen hraje hry a to pokaždý jinou, tak na to brzo přijde, páš Ford Racing 2 a Ford Street Racing jdou jen v administrátorovi.. nevíte, jak to odblokovat, případně, jak zablokovat jiný hry (nežádoucí, třeba určené pro mě atd)?
případně jak zablokovat určité www jako třeba superhry.cz?
hodil by se taky výpis takovejch těch stránek s těma hrama jako jsou superhry..
samozřejmě zablokovat pouze pro jeho účet, případně i v mamky ůčtu, kterej ej bez hesla, i když taky omezen (bohužel, kdyby ona věděla, že on má omezenej přístup, tak mi sebere kabely od PC :D, takže se zaheslovánim jejího nesouhlasí)
kdyžtak to rozpolcujte na víc samostatnejch témat, nechci to tu hltit..

Obrázek uživatele Jiří Moos

No tak dá se to všechno nastavit aby se ti to spustilo pouze pod heslem admina. Třeba ty stránky - v IE - nastroje, možnosti int., obsah, povolit hodnocení obsahu - tam si nastavíš i heslo. A jinak aplikace ty se nastavujou myslim ve vlastnostech - sdílení a zabezp. - ovecne, šifrovat obsah. Ale tím posledním si nejsem uplne jistej.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, prohlížeč mam Operu, takže tam, na to odblokování, blokování, nechci se v tom až příliš hrabat a hodně toho měnit.. abvych to kdyžtak dal zas zpátky..

Obrázek uživatele Jiří Moos

TOBiAS wrote:
mno, prohlížeč mam Operu, takže tam, na to odblokování, blokování, nechci se v tom až příliš hrabat a hodně toho měnit.. abvych to kdyžtak dal zas zpátky..

U Opery fakt nevím.

Obrázek uživatele tatik

Záleží na tom, kdo je silnější, pokud jsi to ty, pak je řešení jednoduché. Pokud je to bratr, pak je to problém a musí se to řešit SW-ově. :))
Jestli tomu rozumím, má každý člen domácnosti svůj účet. Je to tak? Pak si kupte každý svoje PC a je po problému. :)) Ale zpět.
Nastavením práv by jsi měl vše vyřešit. Bude to sice pracnější, ale půjde to. Nastavit různou úroveň práv. Jde použít takovou "brutalitu", že si nic nenainstaluje. Něco jako host. Ke sledování návštěvnosti stránek slouží různé programy. Problém bude asi s blokováním stránek. Ale jsou prográmky, kterými to jde.
Zvaž ještě jednou jak by jsi si to představoval a dej vědět, něco vymyslíme.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, bratr je o 3 roky mladší a je jako "chroust" takže toho nezmůže víc, než jít žalovat..
na PC jsou 3 účty, já-admin, bratr-omezen a mamka-omezena z důvodu, že kdyby měla admin, tak by si to skrz ní bratr hodil na admina taky a kdyby měla heslo, stejnak mu ho vyžvaní..
hra Ford Racing vyžaduje bejt nalogovanej jako admin pro spuštění.. - chci ji povolit
chci mu bloknout jiný hry, teřba jako za trest mu tam dám zámek na tejden atd, chci mu zamezit chodit na herní stránky jako jsou superhry,
rád bych mu zamezil přístup do nežádoucích složek - windows, Program files,
zakázat mu instalování absolutně všeho,
nastavit třeba omezovač pro max 2 hodiny přihlášení denně, jako že by tam byl teřba hodinu a pul odpoledne a večer b tam čel a za pul hodiny by mu to dalo varování o vypršení času a během minnuty automaticky odhlásilo.. prostě aby dodržoval určitej řád, kterýho já jsem pánem, muj komp, muj hrad :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.