Opakované výpadky signálu do monitoru

Dobrý den, prosím o radu.
Zcela nepravidelně dochází ke zhasínání monitoru (nemá signál) a opětovnému rozsvěcování. Chvilku před zhasnutím vázne myš a práce s počítačem. Vypnutí signálu trvá chvilku (vteřinu, dvě) a po různě dlouhé chvíli normální práce (minuty) se to opakuje. Často dojde k rychlému zkracování intervalu, tak že práce s PC již není možná. Pokud stačím legálně ukončit Windows (XP prof.) nebo i při vypnutí "natvrdo" je po novém startu vše normální, někdy na hodně dlouho (i celý den), jindy se problém brzy či později opakuje.

Vyčistil jsem počítač SW (ccleaner) i dokonale fyzicky od prachu, zkontroloval chod větráků, na grafický procesor dal výkonější (12V), počítač nechal otevřený - nic nepomáhá. Teplota při restartu nebývá vyšší než 35 stupňů (spíš kolem 32). Někdy jde počítač řadu dní bez problému, jindy blbne a blbne.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
to by mohl být problém s grafickou kartou nebo zdrojem. To budeme těžko zjišťovat. Co máte za zdroj a grafiku?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych to tipoval na monitor, nebo nějakej studeňák..

Obrázek uživatele VrataRenda

Dík za reakce.

Grafiku mám NVIDIA RIVA TNT2 Pro, monitor LCD View Sonic 15", ten po výpadku signálu hlásí "No Signal", myslím, že pracuje normálně. O zdroji vím jen to, že kapacitu měl s dostatečnou rezervou a HW nepřibylo.

Dnes počítač po opakovaném zhasínání skočil do režimu podobnému nouzovému s hláškou:

Také myslím na HW, ale proč po restartu jde počítač většinou normálně?
_____________
VrRr

Obrázek uživatele Honza

Stáhněte si nové ovladače na grafiku prozatimně.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tohle chce jiný ovladače, mě to dělala grafika když sem stahnul omega drivery, kerý mi poradil Ali, pak mi poradil jiný a už to šlo, ale monitor mi neblikal, to dělal u grafiky ATI, s toudel nVIDIí mi skočil do 4bitovýho zobrazení a vypsal todle..

Obrázek uživatele VrataRenda

Aktualizoval jsem ovladače, něco se stáhnulo z internetu - problém však trvá.

Obrázek uživatele Honza

Můžete zkusit monitor i na jiném pc?

Obrázek uživatele VrataRenda

No, napadá mě si půjčit notebook a monitor k němu připojit. Spíše však by to chtělo nějaký test grafické karty a popř. základní desky. Nevíte o něčem?
Dík.
_________-
VrRr

Obrázek uživatele Honza

Na grafiku mě napadá nějaký 3d mark staršího vydání a na základní desku podle mě nic neni, na součásti základky jako jsou např. ramky to ano.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.