Nero - neobjevuje se mi mechanika (*VYŘEŠENO*)

Zdravím všechny....mám problém :( Když mám prázdné DVD a chci na něj uložit data,jak to udělám..? Když dám normálně otevřít DVD romku tak mi to nahlásí,že formát není podporován systémem windows a nelze otevřít...tak sem to zkoušel přez nero,ale tam zase nemám tu mechaniku v nabídce....:(
Prosím poraďte mi, já sem s vypalováním na DVD nikdy nedělal.....:(
Děkuji za odpověď :???:

Obrázek uživatele TheALuminium

Jestli to nenačetlo Nero tak by tam vůbec taky nemusela být. Načetl jsi tou mechanikou nějaký DVD někdy? nebo CD?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No tou DVD romkou ne,načítal sem pouze CD přes CD R / RW romku.....
A jak by se to dalo vyřešit aby tam byla? Přejumprovat?

Obrázek uživatele TheALuminium

No takže ti ji vlastně nedetekují windowsy, takže se budeš muset podívat, jestli je dobře zapojená na desce, a poté do Biosu. To "přejumprování" nebo-li přehození switche použij jen tehdy, pokud je to špatně zapojené na "kšandě" tedy na datové sběrnici zapojené na základní desce, myslím, že u tebe to je stále na ATA rozhraní. Uprostřed sběrnice "kšandy" je Master , tedy upřednostňované zařízení a pod ním je Slave na prázdném konci "kšandy" nezapojeném na základní desce samozřejmě. Podle toho kde ji máš zapojenou, tak nastav switch na mechanice. Nastavení switche by mělo být ukázáno na obrázku přímo na mechanice a poté jen stačí v biosu povolit již zapojeného Mastera nebo Slavea a problém by snad měl být vyřešen.

Obrázek uživatele Jones
[9458] RE:

:) No spravne je to opacne. Na konci sbernice je master a uprostred slave. Novejsim deskam je to jedno. Na kazdy pad DVDRW by mela by master CD/CDRW slave.

Obrázek uživatele TheALuminium

Ano správně, omlouvám se za chybu, je to přesně obráceně. Díky za opravu.