nekonečný automatický restart XP

Po odstranění virů programem WMAV se PC se systémem XP SP2 stal nefunkční. Systémová funkce copy zmizela, nebylo možné ani přetahovat ikony na ploše, atd. Ve Správci úloh systému Windows to vypadalo jako po morové epidemii, nespustil se Norton360 apod. Některé programy ale kupodivu fungovaly. Rozhodl jsem se přeinstalovat Windows, pomocí instalačního CD.
Po reinstalaci XP SP2 se ale opakuje restart, na pár vteřin se objeví logo XP a znovu restart, stále dokola. Totéž i v nouzovém režimu. Nepomohla ani další reinstalace, stav je stejný. Žádný bod obnovení po reinstalaci samozřejmě neexistuje, ani poslední spustitelná konfigurace.
Příčinou opakovaných restartů by mohl být i Norton360, kterého jsem (z lenosti) před reinstalací neodinstaloval.
Podobnou situaci jsem několikrát v minulosti zažil, z praxe vím, že nejefektivnějším způsobem je nová kompletní instalace, nejlépe na jiný zformátovaný disk a následný přesun dat z disku s havarovaným systémem, plus jeho zformátování.
Existuje nějaká jiná varianta jak tento stav napravit? Třeba odstraněním příčiny pomocí Linuxu? Díky za radu!
:grin:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zdravim, no, tak data, která na tamto disku jsou mohou být poškozená nebo poznamenaná virem či jeho odstraněním, takže bych je raději už nepoužil a rovnou bych ten disk naformátoval a winy normálně zýnovu nainstaloval na čistý disk, ale v tomto případě bych nevolil rychlé formátování, jinak nevim, co by se s tim dalo dělat jinýho.

Obrázek uživatele Diallix

Takze nemozete urobit log z HijackThis?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevim, jak hijackthis pracuje, ale určitě pod winem, a když se win nespustí, tak těžko získáme log

Obrázek uživatele Diallix

Mate na hdd neake dolezite udaje potrebne, alebo by vam nerobil problem opätovne preinstalovanie? Vdidim to na spadnutie okien.Ak windows restartovava aj v nudzovom rezime a na zlomok sekundy preblikne modra obrazovka a restart je pri nacitavani loga winu a prebiehani guliciek pod nim, ide o poskodenie okien a v takom pripade sa toho vela dat neda, aspon s windows.
Ak vas to zaujima, hned poviem preco.Porucha nastala pri instalacii SP2. Moze sa stat, ze vam nahlasi, ze neaky subor nebol skopirovany, alebo ak mate spustene hry, tak vam pocitac zamrzne a vy ho nasilu restartujete, v takom pripade dochadza k poskodeniu pocitaca.

Obrázek uživatele melo15

Dobre, nebudu se plest.

Obrázek uživatele Diallix

Melo, uz ma zacinas stvat!
Ked ja napisem navod uzivatelovi, laskavo sa ty do toho neplet a nedavaj tam dalsi navod popisanym tym istym postupm niekde inde ! A teraz co si napisal to iste, nevidis, ze uzivatelovi jende windows?Akoho urobi? Spamätaj sa !