Nejde mikrofon

A další háček :D
Jsem na prázdniny na chalupě a děda si sem nedavno zaved net.. Dosud používali Skype jen doma, ale teď ho maji i tady a prostě nemužou bejt den bez toho, aby mluvili s dcerami ve světě..
Problém je, že já sem si sem dovezl svuj počítač, protože na tom jeho, kde se nesmí nic, nebo klekne, a mě tu odjakživa nefunguje mikrofon..
Mam desku ASUS M2N MX s 6ti kanálovou zvukovkou. nastavm to na stereo, vše je zapojený, i mikrofon a když ho testuju, tak nezaznamená ani hlásku. na druhym počítači to funguje, jen mě ne, asi nevim, jak to nastavit bo co.. je tu zvukovka Realtek HD Audio. Potřebuju nutně přijít na to, jak to rozchodit, nebo budu muset bejt odkázanej na skoro nefungující počítač celý týden :(
Moc díky všem kteří pomůžou

Obrázek uživatele stenly

Pokud je to v Windows XP- tak vedle hodin by měla být ikona reprod. Zde otevřít Ovládání hlasitosti- nastavit běžec Mikrofon a aktivovat jej. Pokud to nestačí, tak tl. upřesnit a v novém okně vyzkoušet buď 1. alternativní mikrofon, nebo 2. zesílení mikrofonu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

veškeré toto nastavené jsem projel, vše jsem zapnul, nic, stále nic..

Obrázek uživatele MirekPluskal
[28600] Zkuste v...

Zkuste v kartě-Zvuky a zvuk. zař. nastavit zařízení pro Skype(Podle typu sluchátek+mikrofon)Já mám USB Headphone Set.Moje nastavení v kartě je C-Media USB Headphone Set.Toto nastavení udávám jako příklad.Nastavení mi pro Skype funguje bez problémů.Doufám,že vám to pomůže problém vyřešit.Jinak to totiž neumím vysvětlit.Mirek Pluskal :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nikde tu nemám volbu nastavit pro Skype ani nci s tím společného.. navíc nejde mi jen o skype..
zkoušel sjem i dát ho do mono vstupu a zkustit to takto přenastavit, ale stále nešlo do počítače nic:(
když ale za běhu připojím mic, tka se mě program od zvukovky zeptá, co sem připojil, řeknu že mikrofon a on řekne že je to vpohodě, stejně ale mikrofon nefunguje..

Obrázek uživatele MirekPluskal
[28602] Moc se...

Moc se omlouvám,asi jsem to napsal špatně.Já mám výchozí zvukovku-Realtek AC97 Audio.Jen pro Skype jsem nastavil to C-MediaUSB Headphone Set.Takto mi Skype funguje bez problému.Na kartě Zvuky a zvuk. zař. je možnost nastavit výchozí zařízení,nebo právě to,co jsem si nastavil sám.Takto jsem to myslel.Vy tam tu možnost musíte mít také.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v nastavení zvuku mám na výběr pouze Realtek HD audio

Obrázek uživatele MirekPluskal
[28604] Na kartě...

Na kartě-Zvuky a zvuk. zař. v položce zvuk,vybrat právě to zařízení,přes které jste připojil sluchátka+mikrofon.Dole vlevo nezaškrtávat políčko-Použít pouze výchozí zař. V položce-Hlas nastavit stejně.V položce-Hardware odsouhlasit právě to zařízení,které používají sluchátka+mikrofon.Já to mám takto nastavené a funguje to bez problémů.Toť vše.Mirek Pluskal.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, mikrofon je zapojen do Realtek HD audido, který mám také nastaven všude.. je to jediné, co mám na výběr..

Obrázek uživatele MirekPluskal
[28606] Tak to...

Tak to tedy nevím,co bych vám ještě mohl poradit.Moc mě to mrzí,ale moje možnosti jsou tímto vyčerpány.Nejsem zas takový odborník na tuto problematiku.Zdraví vás,Mirek Pluskal :shock: Ještě dovětek-Tyto postupy jsem popisoval za předpokladu,že je stáhnutý a nainstalovaný Skype.Toť vše.

Obrázek uživatele MirekPluskal

Dobrý večer.Napadla mně ještě jedna věc,a to,jestli máte správně nastaveny všechny položky na kartě-Zvuky a zvuk.zařízení.To by mohla být poslední věc,která by mohla bránit tomu,aby fungoval váš mikrofon+sluchátka.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, nastavené mám vše uplně stejna, jako na druhém kompu, kde vše funguje..
nejspíš mi ale asi odchází zvukovka - teď funguje jen zelený konektor a ostatní ne:D takže budu kupovat novou a tam už snad bdue mikrofon fungovat..

Obrázek uživatele MirekPluskal
[28609] Tak vám...

Tak vám přeji,ať to funguje bez problémů.

Obrázek uživatele Honza

Mohu to zamknout?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zatím ne, uvidím, jak to dopadne s novou zvukovkou (počítám, že přijde tak v uterý..)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

superr ;) tak mužeš locknout nová Creative SB X-Fi to vyřešila, mikrofon šlape jak má..

BTW: twl to je kartááááá.. perfektní SW k ní, prostě doporučuju každýmu!

EDIT: nechce se mi kvuli jedné otázce dělat nové téma, takže to napíšu sem..
karta podporuje vzorkování až na 98KHz, ale moje repra podporují max 22KHz a ani jsem ještě neviděl repra s víc jak 44KHz.. Je to k něčemu, nebo mám nechat minimum (48KHz)?

Obrázek uživatele TheALuminium

Jenže ty píšeš hodně rozdílné věci :wink: frekvence vzorkování je úplně něco jiného než frekvenční rozsah reproduktorů, takže frekvenci vzorkování si můžeš nastavit klidně na max. Mimochodem když už tu píšeš o zvukovce tak já mám http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41108 plus přední rozšiřující panel objednaný z Ameriky a mohu potvrdit, že to hraje parádně. SW je konečně taky vcelku dobře udělaný, ale dříve to nestálo za moc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, možná by to stálo za rozdělení témat, ale nechám to na tobě..
no právě, nevím, co je vzorkovací frekvence, myslel jsem ale, že je to stejné jako frekvenční rozsah..
a když je ve hrách potom kvalita zvuku 11, 22, 44KHz, tak to je taká ta vzorkovací, nebo rozsah? mám tam nastavit taky 44?
ano, máš luxusní kartičku no.. jenže je v jiné cenové relaci než na kterou bych měl, to bych si raději koupil procesor :D ale ASUS Xonar je dle mě taky epestní, ale nevím, jak hraje no, nikdo ji totiž nemá :D ale dle ceny bych usoudil, že bude hodně dobrá..
ae ta moje je taky dobrá :P.. fakt luxusní efekty to má, simulaci ze sterea na multichannel, crystal fi taky vylepší zvuk, a to +15db na basáku!! když nastavim ještě v Jet playeru xbass, kurňa to sou pecky, že by mi pomalu basák vytancoval z pokoje :D
btw: co je to ta vzorkovací frekvence?

Obrázek uživatele TheALuminium

Vzorkovací frekvence je vlastně rychlost spínání elektronického spínače. Čím vyšší, tím kvalitnější zpracování zvuku a frekvenční rozsah, je rozsah kmitočtu, který je schopné dané zařízení vydat. Takže ta vzorkovací je spíš na kvalitu zvuku, ale jestli budeš mít 44,1 kHz , nebo 96 kHz tak to sám nepoznáš.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a co ej to Bit-matched ?

k tomu u těch her, tam je to KHz myslšený na hratelný rozsah repra, nebo taky na vzorkovací frekvenci? jednou sem totiž kámošovi změnil z 11 na 48 a nezvládal mu to komp :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.