mizí disky

Ahoj lidi,
mám problém s win XP.Nakoupil jsem 5 hdd o kapacitě 1,5TB každý, jede to na desce MSi 790FX-GD70.Mám problém s tím, že se mi neustále několik disků v tomto počítači neobjevuje.Někdy to restartuju a ukáže všech 5ks SATA II Disků, 1 ks SATA II DVD mech., a 2ks U-DMA disků. Po jiném restartu některý SATA II disk chybí - není ve správci hardwaru, není v položce správy disků, nevidí jej ani Acronis. Po dalším restartu chybí zas jiné SATA II disky. Poradíte někdo, co s tím? Díky moc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42423] mizí disky

budu předpokládat že se jedná o disky WD ze série Green :)) je tak?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[42424] mizí disky

Zdravím,
ano je to tak.Jen pro doplnění ty XPjsou SP3.Víte, co s tím?
Díky za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42425] mizí disky

nevím, a bohužel jsem ohledně nich bezmocný stejně, jako ty..

tyhle disky mají velký problém, že předbíhají dobu.. tedy ne uplně, oni jsou pozadu, ale doba taky.. problém je v kombinaci velké velikosti disku a 4KB alkoační jednotky, tkerá je větší, než je obvyklé a minimálně W XP to ani nemůže znát..

respektive v některých případech je prostě s disky problém..

co vím já, je, že když disk nechám nejprve roztočit a pak přiopjím Sata, najede vždy.. pokud první připojím data (resp mám připojeno obojí a zapnu počítač), tak se mi prostě neukáže..

já si to vysvětluji tak, že k tomu ještě připočítávám nájezdovou rychlost disku - trvá mu dýl, než se roztočí, takže někdy se zaregistruje a někdy ještě ne.. a bohužel nemám ponětí, jak to vyřešit.. snad jen menší disky..

bohužel problémy s těmito disky (s disky jiných značek většinou ne, jelikož používají stále starý 0,5KB alikační sektor, zato reálná velikost místa je menší) hlásí lidé po celém světě :(

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[42426] disky

tak to jsi mne moc nepotěšil, zkoušel jsem jet na Vistách i W7, ale některý harware i software na těchto OS už nejede a navíc jsou to strašný žrouti výkonu.Zato na XP jsem rozchodil jak nový tak i starší HW i SW - až na ty disky. A co když to naformátuju s tím 512b clusterem-to nepojede?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42427] mizí disky

to nevím, nezkoušel jsem to, ale myslím že ne, bude to hardwarový problém disku..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.