minimalizace okna win7 (*VYŘEŠENO*)

V PC a v notebooku mám legálně zakoupené Win 7. V obou počítačích mi při minimalizaci otevřeného okna skočí okno někam do…. A nepřilepí se na hlavní penel. Kde se to nastaví. Určitě to jde, protože než se mi začal v notebooku šťourat odbotník, tak to alespoň v nšm fungovalo normálně. Moc děkuji. Kříž

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

o jaké jde programy? třeba okna složek ti to nedělají, nebo ano? screeny určitě taky pomohou

Obrázek uživatele medvidek180

říkáte to správně - okna složek se minimalizují správně na lištu, ale co jsou screeny nevím. Děkuji

Obrázek uživatele medvidek180

ještě jsem zapomněl. Dělají to všechny programy (tedy nevím jestli úplně všechny, ale i ty, které nejsou součástí office7) a na lištu spadnou, jen když se přepnu na program jiný. Když ale odkliknu ikonku napravo nahoře pro minimalizaci, tak program ulítna a musím spustit správce úloh a tam se na něj přepnout, což je opruz. Když byl notebook nový s Win7, tak to fungovalo správně. Až jeden Expert usoudil, že se musi počítač přeinstalovat. Kromě spousty jinych problémů, co mi tím přivodil přestalo fungovat i toto. Takže to musí jít někde nastavit. Do stolního PC jsem si taky koupil Win7 64 a je to ten samý problém. dekuji Kříž

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Screen = obrázek obrazovky - to co vidíš na svém monitoru - stiskni v danou chvíli klávesu PrtSc která je někde nad šipkami, otevři Malování, stiskni Ctrl+V, ulož jako obrázek a nahrát sem do příloh..

Konkrétněji můžeš popsat přesně které programy to dělají? Nedovedu si to přepravit, dějí to jen určité programy a to u nich bylo ještě žádoucí, navíc se to u nich muselo povolit..

Obrázek uživatele medvidek180

Aha Prt screen, znám a používám to
Tak jsem vyzkoušel náhodně asi 10 programů, které nejsou součástí Windows7 ani office (ty to dělají všechny Excel, World, Explorer...všechny) např. Win commander, kamera Cyberlink, Překladač z angliny - ten mě štve děsně -Photoshop, no prostě všechny programy, když kliknu nahoře na čárku (zminimalizivat okno) , tak prostě okno programu nesjede dolů na lištu Hlavního panelu, ale zmizí!!! Tedy on nezmizí, ale zůstane kdesi otevřený a dostanu se na něj buď pomocí Alt+Tab (to ale nepoužívám) a nebo otevřením správce úloh (kliknutím pravým na hlavní panel a otevřít) a tam ho najdu jako spuštěný. Pak se na něj mohu buď přepnout nebo ho zavřít. To je ale při práci s mnoha okny dost nepříjemné a zdlouhavé.
Notebook je starý 3/4 roku a když byl v něm Win7 nainstalovaný z fabriky, tak to chodilo správně, jeko v XP než mi ten borec vnutil přeinstalaci celého PC.
Ještě pro úplnost. Když jsem si Noťas kupoval, tak jsem si s ním koupil i Win7 64 do svého pevného počítače, abych si mohl lehce přetahovat soubory po síti stejné verse a měl oba počítače stejné. Zformátoval a nainstaloval mi win7 na pevné PC náš technik přes Wifi a závada je tam naprosto stejná. Říkal, že je to někde v nastavení win7, ale že neví kde a aby to u Mně zkoumal, tak bych mu musel plaTIT DALŠÍ HODINY A JÁ JSEM JEN iNV. důchodce. Moc Vám děkuji. Kříž

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Abych se přiznal, také nevím. Mě se to ještě nestalo. Z neznámého důvodu si však vybavuji nějakou položku typu "minimalizovat programy na hlavní panel", která se někde dala odkřížkovat. Možná se mýlím. Ovšem Windows zase nejsou tak snadné, abych vlevo klikl na Menu -> Nastavení -> Nastavení hlavního panelu.. Ve volbě hlavního panelu je prdlačku.

Určitě je to v nastavení, ovšem přemýšlím, jak resetovat Windows do původního nastavení. Asi nijak. Nevěřím však, že by s tímhle nastavení Windows přišel z továrny.
Každopádně jednodušší instalace je asi na klasické PC, takže bych si jej vzal jako pokusné, zálohoval na NTB data, disk si SÁM naformátoval, rozdělil, Windows nainstaloval a aktivoval, výsledek poznáš hned. Není to nic těžkého, můžeme tě vést krok za krokem, případně můžeš vedle počítače mít i NTB pro lepší kooperaci. Pokud to správně provedený reinstall vyřeší, provedeme jeji i na NTB. Ale měl by, protože v základu Windows prostě tuhle funkci má a pokud ne, musela by to být chyba instalačky. Ty bys však měl nyní mít instalačky dvě, pokud jsi kupoval OEM verzi namísto klasické přenositelné, ale dvakrát tak drahé.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Přidám se do vaší diskuse - mohu se zeptat, jak víte, že okno zmizí mimo obrazovku? Přeci, když jej minimalizujete, tak nevíte, jestli je mimo obraz nebo ne. Musí se zákonitě stáhnout na lištu do ikony - vy tam nemáte ani tu ikonu programu na panelu?
Pokud máte, tak při kliknutí na ní se nic neobjeví?
Pokud ano, mělo by pomoci následující - jednou, se mi to totiž také stalo. Klikl jsem na program, který se při maximalizaci ztratil a dal jsem klávesovou zkratku WIN (ikonka se znakem Windows) + šipku nahoru. Tím se okno maximalizuje na celou obrazovku. Pak stačí program ukončit a při dalším spuštění už bude vše v pořádku.
---
Ale asi jsem možná nepochopil přesně váš problém - pomohl by skutečně ten screenshot. (Můžete jej nahrát ke svému dalšímu příspěvku - viz kolonka příloha pod vaším textem v odpovědi).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mě napadá.. nepoužíváš náhodou rozčíření plochy na více monitorů? že by se nám ikona skovala na část panelu mimo aktivní monitor? ale moc tomu nevěřím..

Obrázek uživatele medvidek180

To nepoužívám, ale jestli se to někde nastavuje, tak to taky zkontroluju, jestli je to správně. Mě ale něco říká, že to musí být třeba někde v nastavení systému win7. Vždyť to se stejnejma win7 fungovalo. Přepínat programy pomocí Alt+tab je mi nepříjemné a otvírat vždy Správce a odtamtud se přepnout na běžící program je už úplně zcestné. Když něco dělám a najednou potřebuji např. slovník, tak jsem na něj jen kliknul dole na hlavní liště a on se zmaximalizoval. Prosím poraď!!! Děkuji. Michal

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Takže když program minimalizujete, tak je lišta prázdná? Ikonka programu tam není? (Nedovedu si to představit, takže se budu takhle hloupě asi ptát.) Co máte teda na liště po spuštění programu? Jen nabídku start a pak už nic? Žádné ikonky otevřených složek, programů, atd.?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Opravdu nám určitě k řešení pomůže vidět pár Printscreenů když je program spuštěn a když je minimalizován.

Obrázek uživatele medvidek180

Já jsem Vám to natočil na video (mám na to prográmek), ale nevím, jak ho k téhle správě přiložit. Bylo by to hned jasné. Michal

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Super, video bude paráda. Nahrajte jej třeba na Edisk.cz a pošlete nám sem odkaz k jeho stáhnutí. Na poradnu myslím videa nahrát nejdou (nebo jdou, ale velikostní kvóta je nasazena dost nízko). Ta úschovna bude lepší... :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

případně hoď video do .rar pokud umíš, nahrávání i distribuce bude snadnější..

Obrázek uživatele medvidek180

No to ano, video zabalím, ale neumím ho připíchnout k tomuhle dopisu, do tohohle okénka, co teď píšu. Michal

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud na edisk nahraješ soubor, po nahrání vyjede stránka s odkazy "pro stažení" a "pro smazání" souboru.. tak ten pro stažení zkopíruj sem, jako by se jednalo o text..

Obrázek uživatele medvidek180

Už jsem se to naučil, to jsou novinky!!!!
http://www.edisk.cz/stahni/79251/mizeni_programu.zip_9.81MB.html
Děkuji Michal

Obrázek uživatele Michal Čížek

a tady bych jako prvni vyzkousel navrat bodu v case do doby, kdy si jste jistej, ze problem jeste nenastal.
osobne jsem se stimto nesetkal, ale pricin muze byt vicea jako jeden znich klidne i havet v systemu, system byl antivirakem prohlidnut? postupne se tak vylucuji veci az se na neco kapne.

Obrázek uživatele medvidek180

:( Takže, jsem rád, že se to opět rozdělilo a odpovím k tématu mizení programů. U obou počítačů se to stalo vždy, když se nainstalovaly Win7. Hned od začátku. Jen když byl notebook nainstalovaný z fabriky, tak to fungovalo správně.
Poznámka: programy, které spouštím z ovládacích panelů (Odebrání programů, Možnosti napájení a další) na lištu padají správně jak mají - to jsou ale systémové programy.
M

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Děkujeme za video - teď již věříme a vidíme to hezky jasně.
Opravdu velmi zvláštní a ojedinělé.

Já se zeptám na následující, co mě teď tak napadá:

* Distribuce Windows - 32/64bit? Kterou máte?
* Verze, která tedy není z fabriky, z jakého disku bylo instalováno? Nejedná se o nějakou upravenou (očesanou)?
* Bylo by možné nám sem vložit LOG z Hijackthisu? Vygenerujte jej a vložte do okénka, kam nám normálka píšete zprávu. Nevadí, že to bude dlouhé, to je normální... :)
(Návod, pokud jej neznáte: http://www.pcporadenstvi.cz/hijackthis-podrobnej-i-informace
A zde odkaz ke stažení: http://www.pcporadenstvi.cz/hijackthis)

Obrázek uživatele medvidek180

1. na obou PC jsou win7 64 - Do PC jsem je klasicky koupil u Alza a v notebooku od Alza byly v ceně.
2. Klasická verze, protože v notebooku to chodilo
Co se týká Hijackthisu, tak mě to honí od čerta k ďáblu a nabízí stáhnout jej výuky jazyků Landi, tak nevím jak ho získat

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak mě napadá... Umíme se dostat do nouzáku? Restartuj počítač a před tím, než se začne objevovat skládání světýlek mačkej (klidně furt) F8 až ti tyskočí nabídka spuštění a spust Režim nouze.. Pomůže pokud budeme vědět, zda se tak děje i tam.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak toto je opravdu oříšek, váš problém zřejmě mnoho lidí neřešilo, našel jsem jen zmínky o podobném problému, ale na win XP, kde ani na systému XP nedošlo k nápravě, můžete vytvořit na PC nového uživatele a odzkoušet funkci tam? Pak nového uživatele zase můžete odstranit. Také se při minimalizaci okna exelu, který jak jsem koukal zmizel, mrkněte do tray zony ( hned napravo od CS ta malá šipka a ikonou nabíjení).

Obrázek uživatele Michal Čížek

vyzkoušejte toto, http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/xp_taskbar_desktop_fixall.vbs
skript resetuje explorer, je to sice dělaný pro XP, ale právě jsem si tím resetnul nastavení hlavního panelu w7ček

Obrázek uživatele medvidek180

snad jsem to provedl správně, tady je to log. váš odkaz fungoval: :-) :

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 19:56:14, on 8.6.2011
Platform: Unknown Windows (WinNT 6.01.3505 SP1)
MSIE: Internet Explorer v9.00 (9.00.8112.16421)

Running processes:
C:\Program Files (x86)\TeamViewer\Version6\TeamViewer.exe
C:\Program Files (x86)\RocketDock\RocketDock.exe
C:\Program Files (x86)\ManyCam\Bin\ManyCam.exe
C:\Program Files (x86)\Nokia\Nokia PC Suite 7\PCSuite.exe
C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go\CLMLSvc.exe
C:\Program Files (x86)\CyberLink\PowerDVD8\PDVD8Serv.exe
C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastUI.exe
C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\BluetoothHeadsetProxy.exe
C:\Program Files (x86)\PC Connectivity Solution\Transports\NclMSBTSrvEx.exe
C:\Program Files (x86)\Windows Live\Mail\wlmail.exe
C:\Program Files (x86)\Windows Live\Contacts\wlcomm.exe
C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\windows\SysWOW64\rundll32.exe
C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Users\Michal\Downloads\hijackthis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www.crawler.com/search/dispatcher.aspx?tp=aus&qkw=%s&tbid=60282
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.seznam.cz/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
R3 - URLSearchHook: &Crawler Toolbar Helper - {1CB20BF0-BBAE-40A7-93F4-6435FF3D0411} - C:\PROGRA~2\Crawler\Toolbar\ctbr.dll
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: &Crawler Toolbar Helper - {1CB20BF0-BBAE-40A7-93F4-6435FF3D0411} - C:\PROGRA~2\Crawler\Toolbar\ctbr.dll
O2 - BHO: Partner BHO Class - {83FF80F4-8C74-4b80-B5BA-C8DDD434E5C4} - C:\ProgramData\Partner\Partner.dll
O2 - BHO: avast! WebRep - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dll
O2 - BHO: Pomocná služba pro přihlášení ke službě Windows Live ID - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Windows Live Messenger Companion Helper - {9FDDE16B-836F-4806-AB1F-1455CBEFF289} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Companion\companioncore.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - C:\Program Files (x86)\Google\Google Toolbar\GoogleToolbar_32.dll
O2 - BHO: SkypeIEPluginBHO - {AE805869-2E5C-4ED4-8F7B-F1F7851A4497} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files (x86)\Google\GoogleToolbarNotifier\5.2.4204.1700\swg.dll
O2 - BHO: Google Dictionary Compression sdch - {C84D72FE-E17D-4195-BB24-76C02E2E7C4E} - C:\Program Files (x86)\Google\Google Toolbar\Component\fastsearch_B7C5AC242193BB3E.dll
O2 - BHO: Inbox Toolbar - {D3D233D5-9F6D-436C-B6C7-E63F77503B30} - C:\PROGRA~2\INBOXT~1\Inbox.dll
O2 - BHO: Ask Toolbar BHO - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files (x86)\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O3 - Toolbar: Google Toolbar - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - C:\Program Files (x86)\Google\Google Toolbar\GoogleToolbar_32.dll
O3 - Toolbar: Ask Toolbar - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files (x86)\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O3 - Toolbar: &Crawler Toolbar - {4B3803EA-5230-4DC3-A7FC-33638F3D3542} - C:\PROGRA~2\Crawler\Toolbar\ctbr.dll
O3 - Toolbar: &Inbox Toolbar - {D7E97865-918F-41E4-9CD0-25AB1C574CE8} - C:\PROGRA~2\INBOXT~1\Inbox.dll
O3 - Toolbar: avast! WebRep - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dll
O4 - HKLM\..\Run: [UpdateLBPShortCut] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\LabelPrint\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\LabelPrint" UpdateWithCreateOnce "Software\CyberLink\LabelPrint\2.5"
O4 - HKLM\..\Run: [CLMLServer] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go\CLMLSvc.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [UpdateP2GoShortCut] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go" UpdateWithCreateOnce "SOFTWARE\CyberLink\Power2Go\6.0"
O4 - HKLM\..\Run: [UpdatePDRShortCut] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\PowerDirector\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\PowerDirector" UpdateWithCreateOnce "Software\CyberLink\PowerDirector\7.0"
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl8] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\PowerDVD8\PDVD8Serv.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [PDVD8LanguageShortcut] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\PowerDVD8\Language\Language.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [UpdatePPShortCut] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\PowerProducer\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\PowerProducer" UpdateWithCreateOnce "Software\CyberLink\PowerProducer\5.0"
O4 - HKLM\..\Run: [UpdatePSTShortCut] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\DVD Suite\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\DVD Suite" UpdateWithCreateOnce "Software\CyberLink\PowerStarter"
O4 - HKLM\..\Run: [UCam_Menu] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\YouCam\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\YouCam" UpdateWithCreateOnce "Software\CyberLink\YouCam\2.0"
O4 - HKLM\..\Run: [SwitchBoard] C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AdobeCS5ServiceManager] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CS5ServiceManager\CS5ServiceManager.exe" -launchedbylogin
O4 - HKLM\..\Run: [Easy-PrintToolBox] C:\Program Files (x86)\Canon\Easy-PrintToolBox\BJPSMAIN.EXE /logon
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 10.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [avast] "C:\Program Files\AVAST Software\Avast\avastUI.exe" /nogui
O4 - HKCU\..\Run: [Sidebar] C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized
O4 - HKCU\..\Run: [WebcamMaxAutoRun] "C:\Program Files (x86)\WebcamMax\WebcamMax.exe" -a
O4 - HKCU\..\Run: [RocketDock] "C:\Program Files (x86)\RocketDock\RocketDock.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [Svátky a výročí] D:\Míša\Výročí\Vyroci.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ManyCam] "C:\Program Files (x86)\ManyCam\Bin\ManyCam.exe" /silent
O4 - HKCU\..\Run: [PC Suite Tray] "C:\Program Files (x86)\Nokia\Nokia PC Suite 7\PCSuite.exe" -onlytray
O4 - Startup: Poznámky.lnk = C:\windows\system32\StikyNot.exe
O4 - Startup: ToolBox.lnk = C:\tbox263\toolbox.exe
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.exe.lnk = C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Global Startup: Bluetooth.lnk = ?
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE
O8 - Extra context menu item: Crawler Search - tbr:iemenu
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Odeslat obrázek do zařízení &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm
O8 - Extra context menu item: Odeslat stránku do zařízení &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O8 - Extra context menu item: Translate this web page with Babylon - res://C:\Program Files (x86)\Babylon\Babylon-Pro\Utils\BabylonIEPI.dll/ActionTU.htm
O8 - Extra context menu item: Translate with Babylon - res://C:\Program Files (x86)\Babylon\Babylon-Pro\Utils\BabylonIEPI.dll/Action.htm
O9 - Extra button: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Companion\companionlang.dll,-600 - {0000036B-C524-4050-81A0-243669A86B9F} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Companion\companioncore.dll
O9 - Extra button: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1004 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1003 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
O9 - Extra button: Odeslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Od&eslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Skype Plug-In - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Skype Plug-In - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O9 - Extra button: Zdroje informací - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Radio && MP3 Player - {C461FBFE-C0DE-4757-89DD-A5A833B9AC1F} - C:\Program Files (x86)\Crawler\Radio\CRadio.exe
O9 - Extra button: Odeslat do zařízení Bluetooth - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Odeslat do zařízení &Bluetooth... - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nlaapi.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\napinsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O11 - Options group: [ACCELERATED_GRAPHICS] Accelerated graphics
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International
O13 - Gopher Prefix:
O16 - DPF: {C345E174-3E87-4F41-A01C-B066A90A49B4} (WRC Class) - http://trial.trymicrosoftoffice.com/trialoaa/buymsoffice_assets/framewor...
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
O18 - Protocol: inbox - {37540F19-DD4C-478B-B2DF-C19281BCAF27} - C:\PROGRA~2\INBOXT~1\Inbox.dll
O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msgrapp.dll
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msgrapp.dll
O18 - Protocol: skype-ie-addon-data - {91774881-D725-4E58-B298-07617B9B86A8} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~2\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O18 - Protocol: tbr - {4D25FB7A-8902-4291-960E-9ADA051CFBBF} - C:\PROGRA~2\Crawler\Toolbar\ctbr.dll
O18 - Protocol: wlmailhtml - {03C514A3-1EFB-4856-9F99-10D7BE1653C0} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Mail\mailcomm.dll
O18 - Protocol: wlpg - {E43EF6CD-A37A-4A9B-9E6F-83F89B8E6324} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Photo Gallery\AlbumDownloadProtocolHandler.dll
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: Stavová služba ASP.NET (aspnet_state) - Unknown owner - C:\windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_state.exe (file missing)
O23 - Service: avast! Antivirus - AVAST Software - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastSvc.exe
O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - Broadcom Corporation. - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btwdins.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: Služba Google Update (gupdate) (gupdate) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /svc (file missing)
O23 - Service: Google Software Updater (gusvc) - Google - C:\Program Files (x86)\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: Logitech Bluetooth Service (LBTServ) - Logitech, Inc. - C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\Bluetooth\lbtserv.exe
O23 - Service: Web Deployment Agent Service (MsDepSvc) - Unknown owner - C:\Program Files\IIS\Microsoft Web Deploy\MsDepSvc.exe" -runService:MsDepSvc (file missing)
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: SQL Server (SQLEXPRESS) (MSSQL$SQLEXPRESS) - Unknown owner - c:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10_50.SQLEXPRESS\MSSQL\Binn\sqlservr.exe" -sSQLEXPRESS (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - Unknown owner - C:\windows\system32\nvvsvc.exe (file missing)
O23 - Service: OneTouch 4.0 Monitor - Visioneer Inc. - C:\Program Files (x86)\Visioneer\OneTouch 4.0\OtService.exe
O23 - Service: Partner Service - Google Inc. - C:\ProgramData\Partner\Partner.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\qwave.dll,-1 (QWAVE) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: Rezip - Unknown owner - C:\windows\SysWOW64\Rezip.exe
O23 - Service: Cyberlink RichVideo Service(CRVS) (RichVideo) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\CyberLink\Shared files\RichVideo.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\seclogon.dll,-7001 (seclogon) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia - C:\Program Files (x86)\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: SwitchBoard - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe
O23 - Service: TeamViewer 6 (TeamViewer6) - TeamViewer GmbH - C:\Program Files (x86)\TeamViewer\Version6\TeamViewer_Service.exe
O23 - Service: TurboBoost - Intel(R) Corporation - C:\Program Files\Intel\TurboBoost\TurboBoost.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Wat\WatUX.exe,-601 (WatAdminSvc) - Unknown owner - C:\windows\system32\Wat\WatAdminSvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - %PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

Obrázek uživatele medvidek180

:D
do nouzáku se dostat umím, co pak dál??

Obrázek uživatele Michal Čížek

odzkoušet minimalizovat okna jestli problém nastává i v nouzáku

Obrázek uživatele medvidek180

:)) SUPER!!!!!!!!!!
v nouzáku to funguje správně. Zkusil jsem to zatím v noťasu (v PC zkouším to uspávání), Ale v PC to určitě taky půjde

Co dál?????? :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to znamená, že problém bude v něčem, co se spouští se systémem - nějaký prográmek nebo služba... Misacek doufejme něco vyčte v tom LOGu z HJT..

Obrázek uživatele medvidek180

Moc děkuji. Zkusil jsem to i v hlavním PC a v nouzáku to taky funguje. Není ale třeba hledat v programech, protože ta nešlo hned po instalaci Windows7 a office7. další programy jsem instaloval až později

Ještě jsem Vás chtěl poprosit, jestli by jste mi neporadil s jednou naprostou banalitou u třech přehrávačů, které určitě znáte (jeden je součástí win7)
Ještě jednou moc díky. Michal Kříž :shock:

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zřejmě máte na mysli problém s WMP - nějaký trable jsou v LOGu viditelné.
K tomu se pak posléze dostaneme.

---

Ještě než přihodím svou radu, chtěl bych, abyste prověřil soubor na této systémové adrese, co jsem viděl v logu: C:\tbox263\toolbox.exe
Má se to spouštět po startu PC a já přesně nevím, o co se jedná, tak bych byl rád, kdybyste to vypátral. Jestli je to vámi známá aplikace, bude to v pořádku. Pokud ne, odstranit...

Píšete, že to nešlo po instalaci Office. Skutečně jste před tím nic jiného neinstaloval? Třeba ten Rocket (ty animované ikonky)? Pamatuji se, že jeden čas dělaly velké problémy v systému. (Když je ukončíte, problém přetrvá?)

---

Pokud vše bez efektu, něco vyzkoušejme.
V nouzovém režimu vše funguje jak píšete - pokud tedy se chyba objevila už takhle brzy, tak jediné, co se ještě instaluje před Office byly ovladače a různé utility s drivery.

Musí to být tedy něco, co běží brzy po spuštění počítače - zkuste dát Start -> vyhledejte a potvrďte enterem "msconfig" (bez uvozovek) -> Obecné -> Diagnostické spuštění. Uložte a restart PC.

Po restartu vyzkoušejte, zdali problém přetrvá...
Pokud ne, budeme mít z části vyhráno a už budeme jen selektovat...

Obrázek uživatele medvidek180

(1. s Wmp a dvěma dalšími přehrávači problém nemám, jen nevím kde v nich najdu volitelné přípony souborů)
2. C:\tbox263\toolbox.exe jsem si tam přidal před pár dny a ikdyž nepracuje správně, tak s tím Určitě nemá nic společného - v druhém PC není!!! je to panel zástupců
PROBOHA''''''''''''''''''''''''''''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO JE ONO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Když vypnu Rocket dock, tak je to v pořádku!!!!!!!!!!!!!
:cool: Ještě to jdu vyzkoušet na PC, ale bude to taky asi v pořádku.
Co ale s tím??? Já ten Rocket dost potřebuji, protože panely z office 2000 mi tu moc nechodí.

a poradíte i s těma příponama???
:))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jojo, tyhle "chytré" věcičky, co hrabou do systému jsou nejlepší :)) Proto se jim osobně vyhýbám a doporučím ti najít si jinou cestu..

U těch přípon ti jde konkrétně o co? chceš konkrétní příponu (třeba .mp3) asociovat k jinému programu, než kterým se teď defaultně spouští?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

:???: Když mám k dispozici log, tak to vždycky pomůže...
RocketDock odinstalovávat nemusíte, stačí přejít do nastavení a na první záložce odškrtnout minimalizaci programů - viz screen. Tím by měl problém zmizet.

S příponami také poradíme, není problém. Ve WMP jsem toto nastavení však nenašel, proto bude asi nejjednodušší, když dáte: Start -> Výchozí programy -> Nastavit přidružení

Vámi požadované přípony si zde přeházejte mezi přehrávači dle libosti... :-x

Obrázek uživatele medvidek180

:cool: :))
Tak pane!!!!!!!!!, Já nevím, jak Ti poděkovat. Problém je v obou počítačích VYŘEŠEN!!!!!!!!!!!
Škoda, že jste mi PC nepřeinstaloval VY!!
HOTOVO :???:
:lol:

Přípony jsi taky pochopil, co chci a opět: HOTOVO :???:
:lol:

Teď půjdu do druhé sekce řešit to usínání PC

Závěrem jsem se chtěl zeptat, jestli by jsi mi neporadil ohledně tagů pro zvětšení obrázku s vlastním rámečke po kliknutí na miniaturu, a jak udělat fotogalerii, ale jestli už moc otravuji, tak se omlouvám a já zkusím bádat.
Michal :-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Poradím(e), ale trošku se o tom rozepište v novém vláknu (nejlépe asi v sekci o internetu a webech), ať v tom máme na poradně pořádek.
Tohle tedy s úspěchem uzamykám. Jsem rád, že vyřešeno... :)