MemTest

Zdravím,
Může mě někdo polopaticky vysvětlit jak mám spustit MemTest na Pc,které nemá nainstalovaný OS.Nejde mi totiž nainstalovat XP Pro.Na příklad ke konci instalace se objeví hláška, že nelze zkopírovat některý ze souborů do instalační složky na disku a na konci instalace mi hodí to modrou obrazovku s hláškou STOP a číslo chyby.Chyby kopírování se objevují i po výměně CD mechanik i instalačních CD.PO několikakerém opakování instalace s formátováním disku to skončilo hláškou o poškození pevného disku systému.
Hlášky Stop s číslem chyby na př.:0x0000007; c000021a; 0x0000000A; nebo: v souboru SIF instal.programu je poškozena či chybí následující hodnota:Hodnota 0 na řádku v oddílu(WintDirectories) s klíčem.Instal.program nemůže pokračovat,atd.
Hardware je zhruba 4 měsíce v provozu,po celou dobu PC chodilo jako z praku.Jenže jsem si usmyslel,že přeinstaluji a přerozdělím disk a takhle to dopadlo.
Podle techniků z Alzasoftu,kde jsem veškerý hardware nakoupil se může jednat o poškozené RAM.Doporučili MemTest,který běží v DOSu.Ale jak to mám udělat,tak to nevím. Díky předem.
Použitý hardware: deska ASUS P5W DH Deluxe, Procesor Intel Core2 Duo E6600 2,4GHz,RAM 2x1GB Kingston DDR II 800MHz,zdroj Seasonic 500W,HD 2xSATA 25O GB Seagate v Raid 1.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[12406] MemTest

Existuje několik provedení memtestů:
Standartní memtest, který na bootujete normálně z diskety, nebo memtest pro bootování normálně z CD. Ty jsou většinou lepší a mají i více druhů testů. Jeden takový si můžete stáhnout zde:
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatn...
po stáhnutí vám zůstane v počítači jeden jediný soubor s příponou *.iso. Je to image vaše bootovacího disku. Tento soubor pomocí vypalovacího programu otevřete a pak po restartu jednoduše z něho nabootujete systém a spustíte test.
Bootování předpokládám víte, jak se provádí. Pokud vám bude při testu vypisovat program errory, je jasné, že máte poškozenou ram paměť ...

Obrázek uživatele JaB
[12407] MemTest

Díky za radu.MemTest již.běží.Spustil jsem Memtest-86,ver.3.3.Nevím ale jak program označí chyby.V první řádce mezi ostatními názvy je "Errors" a pod ním je již poměrně vysoké číslo,momentálně 301056.
Ve spodní části běhají v červenám poli čísla adresových bloků - Failing adress.
Vypadá to,že asi ty RAM budou vadné.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[12408] MemTest

Ano, tento typ memtestu také používám, dobrá volba ... :???:
Jistě, pokud máte ve sloupečku errors již takovéhle velké číslo, jsou ramky skutečně poškozené. Pokud máte v pc náhodou více ramek (jako kusů), doporučuji provést na každé z nich test zvlášť, aby nebyla chybná jen v jednom slotu, a zbytečně jste tak neodepsal "zdravou". Také bych vystřídal sběrnice při testu. Je mi jasné, že test trvá i několik hodin a má se provádět minimálně třikrát dokola, ale bohužel tak to prostě je. Pokud máte jen jednu ramku = jedna sběrnice, je myslím tento problém vyřešen ...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.