Je nutná aktivace XP po instalaci SP2,SP3 ?

Používal jsem delší dobu WinXP SP1 home (retail verse), které byly legálně aktivované.Po instalaci service packu SP2 mně naskočily klasické klíčky a hláška,že do třiceti dnů musím XPčka aktivovat. Aktivace přes internet proběhla bez problémů, jen mně to překvapilo.
Teď váhám, zda mám nainstalovat SP3 protože mně napadlo, že by další aktivace v rozpětí několika dnů (SP2 jsem aktivoval minulý týden) už nemusela projít.
Můžete mně odpovědět na následující otázky v této souvislosti:

-Obecně nechápu, proč po naistalování service packu na OS tento OS musím znovu aktivovat, když je oboje od stejného vydavatele a původní produkt už byl aktivovaný???
-Pokud krabicovou verzi XP aktivuji na jednom počítači bez změny HW tak je můžu na tomto PC aktivovat kolikrát chci a kdy chci ? V tom případě ale nechápu, proč to MS vyžaduje??
-Může se stát , že po instalaci SP3 opětovná aktivace neprojde, nebo je to jen formální ??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já také reaktivoval při přechodu na SP3.. neboj, vždy se to dá nějak obelhat, mě hodněkrát Win spadly a mám za sebou asi 20 aktivací za jeden víkend :D také to prošlo :D jinak ano, teoreticky je to jak říkáš bez výměny HW, ale když to uěláš víckrát, už se tě budou ptát, jestli opravdu aktivuješ na počítači, na kterém jsi již aktivoval.. jinak každý systém má své číslo a dle toho si ho MS identifikuje.. to že je třeba reaktivovat po instalaci SP jsem také příliš nepochopil ale neřeším to :D

Obrázek uživatele rezn

Tak to nechápeme dva, zvláště když MS vlastně musí vědět že se jedná o ten samý počítač, že jsem jen koupený a aktivovaný software doplnil o jejich záplaty...ale diskuzí na tohle téma již asi bylo v minulosti hodně, takže dík za odpověď. Ještě jedna doplňující otázka v té souvislosti:
Má pro mně vůbec SP3 nějakou cenu instalovat - SP2 jsem musel, protože jsem nemohl nainstalovat WMPlayer11, ale jinak teď všechno funguje jak má, tak abych nenadělal víc škody než užitku....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já nevím hele, já SP3 mám.. nic mi na něm envadí.. tyhle záůlaty lehce zabezpečují systém opravují bugy, zyšují kompatibilitu a tak.. je to něco jako patch na hru.. určitě ho nainstaluj..

Obrázek uživatele tatik

Mám legální XP home a při instalacích SP jsem nikdy neregistroval.
Vy máte krabicovou verzi OS?
Neobjevilo se, že máte pravděpodobně nelegální kopii a stal jste se obětí ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já mam také originálku, dokonce 2.. vžd chtěly reaktivaci :shock:

Obrázek uživatele rezn

tatik wrote:
Mám legální XP home a při instalacích SP jsem nikdy neregistroval.
Vy máte krabicovou verzi OS?
Neobjevilo se, že máte pravděpodobně nelegální kopii a stal jste se obětí ...

Ne,tentokrát jsem nebyl obětí.... :)) , mám legály, byly zaktivované a po instalaci SP2 se objevilo okénko s klíčkama a s textem, že mám 30 dnů na aktivaci, kterou jsem udělal obratem přes internet bezproblémů, akorát mně to překvapilo , že musím legálně nabytý produkt po instalaci (v podstatě záplat od výrobce) znovu aktivovat.....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

kdybych musel takto neustále zkoumat každý problém in Eoknows by Mrkvosoft, asi by mi mozek házel BSOD :D
já myslim že je to vcelku jedno, když to funguje ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.