Jak zablokovat touchpad při psaní v editoru? (*VYŘEŠENO*)

Nevím, jestli tento problém patří do této rubriky, ale v poslední době se potýkám při psaní textu se stavem, že mi naprosto nekoordinovaně přeskakuje psaný text do různých řádků a výsledkem jsou nesmysly, které musím potom korigovat. Nezřídka se stane, že při odpovědi na E-mail mi pokračování textu přeskočí do zprávy, která mi byla poslána, a na kterou odpovídám.
Počítač je Fujitsu-Siemens Amilo Pa 2548 a OS Vista HE. Kde hledat příčinu?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je to notebook, že? Má touchpad, že? Zkus ho po čas psaní vypnout klávesovou zkratkou, nebo si hlídej, aby jsi se k němu nepřiblížil.. Novější a chytřejší stroje mají detekci psaní, ale i ta není stoprocentní. Často se stane, že si prostě zápěstím někam klikneš...

Obrázek uživatele carlos111

Díky za tip. Už jsem o tom slyšel, ale nemohu se dopátrat , jak ten touchpad vypnout a ani v nápovědě jsem takovou zkratku nenašel. Jestli to znáš dej vědět.Dík.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na klávesnici budou takzvané funkční klávesy, a dole čudlík Fn, s jinou barvou - na funkčních klávesách (F1-F12) bude pak touto barvou znázorněna jejich druhá funkce. Jednou z nich bude přeškrtnutý obdélníček, co vypadá jako touchpad, nebo tam bývá i obrázek klasické kabelové myši... Hledej, zkoušej..

Obrázek uživatele carlos111

Super dík, myšičku mám na F6 - funguje to.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pokud byl problém skutečně s tím, že docházelo k nechtěným dotykům na TouchPad, možná vás zaujme tato utilitka, kterou jsem používal na starším notebooku s velkým úspěchem.

Touchfreeze: http://www.slunecnice.cz/sw/touchfreeze/
- vyhnete se tak nutné deaktivaci TouchPadu při psaní, tenhle prográmek to udělá za vás zcela automaticky. Třeba se bude hodit a líbit...

Obrázek uživatele carlos111

Tak tento prográmek jsem potřeboval. Díky, už to neblbne.