Jak to vrátit?

Dobrý den, mám takový problém,
Nedávno mi spadly windowsy tak mi je jeden znamy preinstalovaval a moje soubory co sem mela na disku mi dal do složky záloha kteou si dal k sobě do pc a potom jak byly ty windowsy preinstalované tak mi ji tam dal spátky. Já sem si v tom chtěla udělat pořádek tak jsem začala ty soubory v té záloze promazávat. A dneska jsem zjistila že jsem si smazala i složky s fotkama. Štve mě to a tak jsem začala koumat jestli to jde vrátit zpátky když už mám vysipaný koš. Tak jsem přišla na možnost Obnovení systému. Jenže poslední bod před tím než jsem začala promazávat ty soubory je software distribution service 3.0 a já nevím jestli když to vrátím před tuto událost tak jestli se mi s PC něco nestane. mimochodem tato událost je tam v těch bodech obnovy 5krát. Prosím poraďte mi.Díky.

Obrázek uživatele tatik

Váš problém nevyřeší obnova sytému. Pokusím se nastínit velmi jednoduše jaká je situace a jak se dá řešit.
Pokud uložíte na disk soubor, fyzicky se data uloží na nějaké místo. Uloží se tam však i cesta k těmto datům. Pokud disk zformátujete, smaže se cesta k těmto datům, nikoliv data fyzicky. Data na disku zůstanou. Jakmile začnete opět ukládat data na disk po zformátování, hrozí, že se data, která tam zůstala fyzicky po zformátování a jsou bez cesty k těmto datům, budou přepsána. To znamená, že čím víc dat na disk zkopírujete a čím víc s počítačem pracujete (tvorba dočasných souborů, ...), tím bude pravděpodobnost obnovy nižší, resp. obnovíte méně souborů. Vše také záleží na tom, kde se data fyzicky na disku nacházela.
Jak z toho ven? Obnova systému Vám v žádném případě nepomůže. To je fakt, s kterým se musíte smířit. Jediná možnost jsou specializované programy na obnovu těchto dat. Bohužel, kvalitní programy jsou zpoplatněny. Dají se však najít i takové, které by mohly možná pomoc.
Snažil jsem se velmi jednoduše popsat situaci. Další obnova dat závisí také na dalších faktorech. Jsou velmi kvalitní programy, které jsou však velmi drahé (cena odpovídá většinou výsledku). Existují i specializované firmy na tuto problematiku. Nejsem si však jist, zda by se částka, kterou zaplatíte za nejistý výsledek, opravdu oplatila.
Co nejdřív? Okamžitě přestaňte používat disk, na kterém data byla. Každá činnost na tomto disku snižuje naději na záchranu dat. Co se týká programů, stačí kouknout např. na www.slunecnice.cz

Obrázek uživatele Jiří Moos

Můžu se zeptat jaký program je na tohle asi nejlepší?? O cenu mi nejde, jenom o informace. Díky moc.

Obrázek uživatele misala007

děkuji za radu některé soubory mi našel program recuva a zbytek je asi prepsany.

Obrázek uživatele tatik

Nevím, jaký je nejlepší nebo jeden z nejlepších. Tuto otázku jsem nijak moc neřešil. Před pár lety jsem četl několik recenzí, ale od té doby se situace určitě zlepšila.

Obrázek uživatele Honza

Obnovovat data z pc je vždy těžké ma to velká úskálí a snad nikdy se nedosáhne požadoveného výsledku, alespoň takto to bylo u mě.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Jen tak nenápadně se připomenu :)

http://www.pcporadenstvi.cz/rmf-obnova-smazanych-souboru

:cool: :cool:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.