Jak probudit PC

Mám operační systém Window Vista a po nastavené době (v možnostech napájení) přejde počítač do režimu spánku. Problém je, že jej nedokážu probudit. U starého PC, které jsme měli doposud, stačilo stisknout tlačítko napájení a počítač se ihned probudil. Nyní jsem vyzkoušela vše, ale bezvýsledně. Jediné, k čemu se dopracuji je restart počítače..
Také je divné, že počítač sice v režimu spánku ztiší chod, (pravděpodobně přestane fungovat jeden z větráků) ale podsvícení tlačítka napájení svítí, což jsem u starého PC neznala, tam v režimu spánku byl počítač prostě "mrtví".
Předem díky za radu.

Obrázek uživatele tatik

Bavíme se skutečně o režimu spánku? Ne o úsporném režimu. Podívejte se na
http://www.pcporadenstvi.cz/na-tema-usporny-rezim-vs-rezim-spanku

Obrázek uživatele MirekPluskal

Dobrý den.
V položce-Možnosti napájení-Zakažte autom.přejití poč. do režimu spánku.Tímto by mněl být počítač znova v chodu.

Obrázek uživatele saint3

Tak jsem článek v poradně přečetla asi 3x, ale už mám z toho trochu guláš, ale řekla bych, že ve Vistach (teda alespoň mých Home edition) je pouze režim spánku (= úsporný režim v XP) a u toho dosáhnu buď manuálně v nabídce start - vypnout počítač, nebo měsíčkem na klávesnici, nebo mi do tohoto režimu přejde počítač dle nastavení v možnostech napájení,každopádně probudit k životu PC nelze. Proto jsem udělala jak píše Mirek Pluskal, nemusím PC restartovat při delší nečinnosti, ale zase nešetřím energii..
Staré dobré XP při použití klávesy s měsíčkem naprosto ztichly a následně po probuzení ihned naběhly tam, kde jsem je uspala, s Vistou budu asi ještě dlouho bojovat :-(

Obrázek uživatele MirekPluskal

Co se týče úspory energie,to vám dále asi neporadím.Mám totiž Win XP.Zkuste prosím počkat na vyjádření někoho zkušenějšího :shock:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.