instalace windows xp místo windows 7

Dobrý den, koupil jsem si nový notbuk s win7, ale léta jsem měl XPéčka a jsem na ně zvyklí a vyhovují mi. Je možnost přeinstalovat na XP ? Pokud ano, jestli to zvládne laik jako já nebo to mám nechat odborníkovi a kolik by to stálo.
Předem děkuji za reakce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Kolik by to stálo se liší "odborník" od "odborníka".. Počítej tak alespoň 500 plus příplatky za drivery a programy, aktualizace.. Sám to zvládneš zadarmo (kor s naším krásným návodem na hlavní stránce v sekci návodů ( http://www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-instalaci-windows-xp )) a ještě se mnoho naučíš.

Za sebe ti ovšem po 8 letech používání Win XP a 2 letech používání Win 7, aby jsi u Win 7 zůstal, naučil se s nimi. Jsou podstatně lepší, umožňují ti plně využít HW tvého NTB, jsou šetrnější k baterii, mají podstatně více užitečných funkcí. Problém nastává pouze se spuštěním některých starých, zejména DOSových a Win 95tkových programů, s těmi je pak trochu nervů, ale dá se to vyřešit s malou pomocí naší poradny. Navíc jsou i bezpečnější, prostě XP jsou 10 let staré, MS je přestal prodávat a za 3 roky chce definitivně ukončit podporu aktuaizací..

Win 7 jsou ještě takový poslední OS tohoto "stylu", protože podle všeho budou Win 8 vypadat úplně jinak, viz video ( http://www.pcporadenstvi.cz/windows-8-bez-oken-slozek-prichazi-doba-dlaz... ). Osobně jsem z toho poměrně skeptický, asi si na to už nezvyknu. Stane se z toho takové multimediální centrum, už to nebude typický operační systém. Raději Win 7 než toto..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky Tobias za radu, chtěl jsem se ještě zeptat jestli bych si mohl ty XPéčka nainstalovat na externí harddisk.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mohl, ale stejěn ti budou fungovat jen v konkrétním počítači, jinde hodí BSOD (jíná základní deska).. Hlavně exteráky nejsou dělané pro dlouhodobou zátěž typu instalovaná aplikace a její spouštění.. Exteráky jsou aby se data natáhla a zase táhla, vypnout, uklidit do šuplíku. Tohle je poměrně dosti opotřebovává, nehledě na to, že jsou pomalé.. Vytvoř si na interním disku nový oddíl a dej je tam..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak díky moc, jo ten odkaz se mi bude určitě hodit :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.