Instalace win98 k win XP

Dobrý den, mám takovej problém: chtěl bych na svůj postarší počítač, kde mám na jednom (v BIOSu Primary Master) disku nainstalovaný WinXP, nainstalovat ještě Win98 na druhej disk. V BIOSu je označenej jako Secondary Slave. Když spustim instalaci tak se mně to vůbec neptá na jakej to chci disk, a začne to psát že na disku (na kterej se to instaluje) něco je jestli to chci smazat, takže to musí bejt disk primární, protože na druhym nic neni. Co mám teda udělat aby se to instalovalo na ten druhej disk a nic to neudělalo s instalací Win XP na prvnim?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zdravim, tak todle nevim jistě, ale já bych zkusil odpojit ten primarní a dát místo ěnj druhej, nainstalovat win a pak ho dát na slave a na primární vrátit XP a mohlo by to při bootu pak nabídnout výběr, nebo jen odpojit primár a nainstalovat to na ten slave, a nebo... ale to já nevim, to se musí nějak nastavit... to ti řeknou admini, ale mužeš zkusit todle, za zkoušku nic nedáš a dyžtak ten druhej zas naformátuješ...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Myslím si, že není nutné přehazovat primární a sekundární pozice (fyzicky).
Dle mého postačí primární disk v biosu odškrtnout jako aktivní a pak spustit instalaci normálně z instalačního cd. Pokud si také dobře pamatuji, tak instalace se bude ptát, kam se má umístit adresář WINDOWS, takže i tam by se eventuálně určitě dalo z C:\WINDOWS přejít na D:\WINDOWS.
Další možností by jistě mohlo být zkusit spustit instalaci z prostředí Windows XP a opět směrovat instalaci na sekundární disk.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.