Instalace OS (*UZAMČENO*)

Ahoj

Potřeboval bych trochu poradit s instalaci OS koupil jsem tento mininotebook http://www.alza.cz/hp-mini-5103-d184206.htm Pripojil jsem externi DVD vložil cd s OS Windows XP Professional zapnul jsem netbook v BIOSu jsem nastavil jako první boot CD-ROM libovolnou klavesou jsem spustil instalaci.... načítalo to soubory zeptalo se me to jestli chci nainstalovat novou kopii tak jsem dal Enter ale potom se me to zeptalo neco jako ve smyslu že tam není HDD a není na co instalovat tak druha možnost co tam byla jeste na vyber byl nejaky seznam veci nejspíš disků nebo nevím co to bylo tak jsem zvolil jediny produkt od HP co tam byl a chtelo to po mě at vložím do CD-ROm disk č.4 s Win XP proffesional s SP1?? Nevíte co s tím? Žádný takový disk nemám.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

můžeš poskytnout fotky?
jedná se o Win XP, a jelikož by mě to u tohodle NTB překvapilo, má asi Sata nebo Pata disk, na ten XP nemá ovladač.. takže šup do BIOSu a hledej Sata mode a z AHCI to dej na IDE.. pak s tím Win nebude mt problémy..

Obrázek uživatele MartinW

Tak jsem to predelal na to IDE... boot zase z cd-rom probíha načítaní souboru...souboru jsou načteny skočí černá obrazovka vlevo nahoře bliká jen kurzor a potom tam vyskočí tohle. omlouvam se za ten blesk ale přečíst to jde celkem :)
http://img28.imageshack.us/img28/3892/01122010190.jpg

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

modrá smrt.. divné.. zkus disk naformátovat přes Hirens boot, případně HD tune použít pro kontrolu disku

Obrázek uživatele MartinW

no rozhodl jsem se to radši sverit do rukou odborníka a já do toho nebude dále rejpat :) myslel jsem že to bude lehčí no :) možná pozdější reinstalace kdy už netbook bude zaběhly hardisk naformatovany tak to už snad zvladnu... kazdopadne dekuji aspon za tuhle radu a tema se muže zamknout nebo smazat...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dobrá tedy, zamykám..