FAT32 chybný cluster - nedostupna data na disku :(

Help!!!! Při spuštění počítače mi najednou naběhla hláška, že je něco s FAT32 a že je tam spousta chybných clusteru, ktere se system pokousel "opravit". vysledkem je to, ze se nemuzu vubec dostat na tento disk, na kterem mam veskera data, krome systemu Windows. Svoji "opravou" mi tam system vytvoril slozku FOUND.000, pri druhem spusteni FOUND.001. V techto slozkach jsou soubory s nazvem FILE0000.CHK az FILE9999.CHK. Soubory maji stejne nazvy, ale jine velikosti a moje data proste nikde nejsou. Kdyz vytvorim novy soubor, tak me to na disk necha ulozit. Poradte prosim, jak dostat data disku, eventualne jak to opravit. Mam Windows XP. Diky moc

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ve vlastnostech toho disku si zaškrtněte v nástrojích kontrolu disku se všemi podprocesy a restartujte počítač. Nechte ScanDisk ať sám chybné clustory opraví.
Pokud toto nepomůže, budete muset využít například nějaké Linuxové distribuce k záloze vašich dat...

Obrázek uživatele tatik

Ještě Vás nepotěším já. Ty data v souborech File*.* budou z těchto poškozených clusterů. Ovšem hledat, co je co, je téměř nadlidský výkon. Jak psal Jome, Scandisk, zachránit data, alespoň ta nejdůležítější (jestli půjdou), zkusit otestovat disk na zápis a čtení a pak to vypadá na úvahu nad novým HD.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.