Duplikované zobrazení monitor vs. tv

Zdravím,
mám W7 Home Premium 64bit s grafikou NVIDIA GeForce GT 220.
Potřebuji duplikovat zobrazení monitoru i na tv pomocí HDMI.
Vždy to jelo bez problému až zřejmě do nějaké novější aktualizace ovladačů od NVIDIA.
Teď tv bere rozlišení monitoru, což je 1440x900 a já bych potřeboval mít nastavené pro monitor 1440x900 a pro tv Ful HD 1920x1080.
Při nižším rozlišení jsou na tv ořezy a to mi přijde vzhledem k 117cm celkem blbost.
Neměl by někdo radu jak na to?
Pokud v ovladačích NVIDIA podstrčím rozlišení 1920x1080 i pro monitor, tak to jede, ale při tomhle rozlišení už nejde na monitoru přečíst text, není full HD, je to starší LCD tip.

Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel tohle snad pro duplikaci možné nikdy nebylo. Někdy to jde pro rozšíření plochy, případně pro plochy separátní, ale duplikace může zůstat pouze ve stejném rozlišení (grafika by musela počítat obraz 2x na 2 vláknech a došlo by k duplicitě a neintegritě, případně porušení zapouzdření - prostě grafika nesmí renderovat 2 stejné věci pokaždé v jiném rozlišení, a přitom realtime. Tomu se brání i samotný Windows.

Snad jedině na televizi prozkoumat možnosti úpravy obrazu - zachování poměru stran, roztažení na celou, atd... FHD rozlišení tam nedostaneš, pokud chceš na displeji číst..

Případně, pokud to skutečně fungovalo na starším ovladači (to se mi nezdá, spíš se ti na TV roztáhl obraz na celou plochu a upsamploval), tak se jednoduše vrať ke starému ovladači :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.