Chyba přístupu k souborům, nemožnost změny schématu napájení

Ahoj, mám menší problém ...

*pro ty, kteří nechtějí číst celý tento dlouhý text ja na konci shrnutí*
Text popisuje "jak jsem k tomu přišel" a objasňuje co přesně se kde a jak stalo.

Jednou se vrátím z brigády, bratránek na kompu a říkám mu, aby zapl hudbu.
Řekl, že zvuk vlastně nejde, proto má i WOWko potichu, tak že se na to kouknu.
V KX DSP jsou přeřušený všechny obvody, po pokusu o nahrátí uloženého schématu (z oddílu C: (windows)) se opět nic nestane. Začalo to být podezřelé, chtěl jsem se dostat do složky, kde jsem měl nainstalované kx drivery (oddíl D:, téhož disku), otevřel jsem Tento Počítač a všiml jsem si, že tam ten oddíl chybí.
Ve správě počítače bylo místo šestiset-gigového oddílu šedé pole s neznámým formátem. (tudíž přidat písmeno jednotky bylo bezpředmětné)

[Sata disk 640GB - 20GB C: Windows, zbytek kapacity D: Data]

Takže vypínám wowko a sedl jsem si k PC, bohužel si teď přesně nepamatuju co se stalo, ale celou situaci jsem si ještě zhoršil. Předpokládám, že to bylo takhle:
Restartoval jsem PC a s F8 při startu PC jsem nabootoval druhý sata disk s nainstalovanými Windows Seven. Chtěl jsem vyzkoušet, jestli tam se ten oddíl objeví.

[Windows Seven mám nainstalované naprosto nezávisle na 640GB disku na "stošedesátce" Sata. (při instalaci Sevenů, byla "šestsetčtyřicítka" :-) vypojená)]

Při startu se objevilo ale něco, co znám jako scandisk při startu XP, nicméně tam bylo napsáno, že je to nějaký speciální recovery nástroj, tak jsem si říkal, že to je fajn a celý se mi to spraví. Trvalo to asi půl hodiny a po restartu do Sevenů zjišťuju, že tohle není systém tak, jak jsem jej zanechal. Naprosto rozhašené veškeré nastavení. Nešlo kvůli právům ani vytvořit složku na ploše, ba ani otevřít ovládací panely pro změnu práv :D.

Opět restart PC do XP.
Oddíl D: tam již tedy byl a zvuk jel normálně, takže se vše zdálo být v pořádku. Ale...
Po pár dnech, když jsem si chtěl pustit film z oddílu D: se mi při otevírání složky s tím filmem napsalo, že nemám patřičná práva. Zajímavé bylo, že pár filmů z té složky otevřít šlo, ostatní se stejným výsledkem. Další zajímavost byla, že když jsem vytvořil textový dokument, něco do něj napsal a uložil, již jsem jej nemohl otevřít - práva. Při vytvoření složky, odentrování a pak při pokusu o přejmenování, smazání či přesunutí mi opět napsal windows, že nemám patřičná práva. Jinou složku v dokumentech s čerstvě naskenovanými fotografiemi jsem chtěl přejmenovat, avšak po přejmenování byla ta složka taktéž nepřístupná, takže jsem skenoval znovu... :D

Chvilku jsem hledal na internetu a narazil jsem na vašem fóru na postup pro úpravu práv. link
Mimo jiné se mi ve schématech napájení neobjevuje žádné moje schéma a všechny kolonky pro úpravu jsou zašedlé. stejně jako se píše v tomto topicu.

**OPRAVA** Tak jsem si myslel, že se něco změnilo.. bohužel ne.
Po změně práv na admina (bylo tam Debugger Users) mi ty výše zmíněné složky při pokusu o práci s nimi píší opět, že
při otevírání: složka xyz není přístupný - Přístup byl odepřen
při přesouvání, přejmenovávání: soubor nelze vytvořit, nahradit, přejmenovat: Přístup byl odepřen. - Ověřte zda disk není zaplněn nebo chráněn proti přepsání a zda soubor není právě používán.

SHRNUTÍ:
Zmizení oddílu, ve správě počítače pouze šedý blok neznámého formátu.
Po "opravě" a opětovnému nalezení oddílu některé soubory píší při pokusu o práci s nimi, že nemám dostatečná práva pro jejich otevření, či změnu.
V možnostech napájení - schémata napájení nemám žádné schéma a všechny kolonky jsou zašedlé.
Po úpravě práv dle postupu psaném zde se nic nezměnilo.

Už nevím co dál dělat, můžete někdo poradit? Děkuji za váš čas.
S pozdravem
NiMareQ

/edit
Tak jsem teď nainstaloval nový Seveny a zkoušel jsem se dostat do těch souborů. Po delším procesu k získání práv a certifikátů a nevím čeho všeho ještě jsem se nakonec do jedný z těch složek s filmem dostal. Předpokládám, že by to fungovalo i pro ostatní.

Každopádně XP jsou pořád přesvědčený o tom, že se nemůžu koukat na nelegálně stažený filmy :D, složky tedy stále otevřít nejdou.

Edit by Honza: Spojujte prosím po sobě jdoucí příspěvky do jednoho.

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
předně gratuluji prakticky k nejdelšímu příspěvku, který se tu zatím asi objevil.

Ale k věci:

1) ad zmizení partion disku - nehrál si někdo se sdílením disku ? Projel si pc na viry?
pokud tomu rozumím dobře, tak si ten chybějící oddíl obnovil, ale je tam problém s právy ? ( k tomu bych poradil filmy si zkopírovat na flashku v prostředí windows 7 a dát zpátky na disk do hlavního oddílu)

2)Ještě otázka - měnil si i přístupová čtecí, zapisovací práva v nastavení složky ?

3)K napájení - to bych zatím nechal být, přednější jsou práva a disk.... Je to počítač nebo ntb?

Obrázek uživatele NiMareQ

1. Se sdílením disku si nikdo nehrál, bratránek jednoho dne nebyl ve škole a jediné co udělal je, že zapl WoWko a poté co jsem se vrátil, jsem zjistil, že nejede zvuk. Pak jsem přišel na víc věcí, co nefungovalo (viz. výše).

- Proč se mě to v prostředí sevenů dotazovalo na to povolení přístupu ke složce?

2. Práva složky jsem neměnil, popravdě jsem to nikdy nedělal a ani z hlavy teď nevím, jak na to.
3. Je to počítač a na disku jsem žádná práva nikdy nikde neměnil. Pouze jsou na něm dva oddíly, WINDOWS a DATA.

Díky za ochotu :-)

Obrázek uživatele Honza

Trošku jsem se ztratil :)) takže, máš ty nepřístupné složky na pc ? Zkusil bych k nim upravit práva.... Dáš si nástroje - možnosti složky a odškrtneš si použít zjednodušení sdílení ( nemít to zaškrtlé). Potom si dáš pravý klik na tu složku - zabezpečení a vidíš, jaké má kdo práva k otevření té složky... Zkus to a dej vědět.

Obrázek uživatele NiMareQ

Díky moc, s tebou to snad i vyřeším, jenže... :-)
Zkusil jsem, jak jsi napsal, zrušit zjednodušené sdílení a pak jsem vyvolal vlastnosti jedné z těch složek.
V kartě sdílení je to normálka, ale hádej co se stane, když se snažím zobrazit kartu "Zabezpečení"? :D
"Nemáte oprávnění zobrazit nebo upravit aktuální nastavení oprávnění pro objekt *blabla*, ale můžete převzít jeho vlastnictví nebo změnit oprávnění k auditu.
OK"

Zpět ale ke kartě Sdílení.
Zkusil jsem zapnout sdílení, klikl jsem na tlačítko Oprávnění a v seznamu bylo jen Everyone (číst), zkusil jsem přidat svůj uživatelský účet a nastavit práva na "úplné řízení" a při stisknutí tlačítka Použít mi to vyhodilo
"Při pokusu o sdílení *blabla* došlo k neznámé chybě. Přístup byl odepřen.
Sdílený prostředek nebyl nyní vytvořen."

/edit PS: Co zkusit UVNC?
/edit2 Tak se už do těch složek dostanu.
Všiml jsem si, že u některých složek, kam jsem se normálně dostal, byli v kartě Zabezpečení uvedeni členové skupiny Administrators a SYSTEM. (obojí "Zvláštní oprávnění")
V nadřazené složce (VIDEO) byly uvedeny ještě tyto tři účty. (U jiných složek na stejné úrovni jako VIDEO nebyly)
S-1-5-21-1143500505-396436009-64649...
S-1-5-21-2167103929-1840667447-5987...
S-1-5-21-2167103923-1840667447-5987...
(Teď po opravě se tam píše ještě před těmi čísly "Účet není známý".)

Opravu jsem provedl tak, že jsem v nadřazené složce těm videům otevřel kartu zabezpečení, dole jsem klikl na Upřesnit a v kartě Vlastník jsem vybral svůj účet. Ještě jsem zaškrkl volbu "Nahradit vlastníka v podřízených kontejnerech a objektech" a odentroval. Vše se nahradilo a funguje to. Nicméně mám ještě pořád problém s nastavením profilů napájení a třeba se přihodí ještě něco. Ještě se ozvu


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.