Chyba explorer.exe u .mp4 souborů

Zdravím, mám problém s otevíráním, mazaním či jen prohlížením mp4 souborů. Pokaždé mi to vyhodí chybu EXPLORER.EXE a zavřou se mi všechny okna a zmizí ikony na ploše + nabídka Start s lištou. Když kliknu na plochu, tak se to vrátí, ale jinak s .mp4 soubory nemůžu nic dělat (a to i na mp-3 přehrávači, který mám připojen). Prosím o radu.
Mám Win XP Pro SP3

AppName: explorer.exe AppVer: 6.0.2900.5512 ModName: ffmpegmt.dll
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 00073f23

Obrázek uživatele Jiří Moos

Nejspíš máš špatný kodek k přehrávání.. Respektivě, když se chce zobrazit zmenšenina videa (thumbnail), tak ti to spadne, že?

Můžeš zkusit nainstalovat nové kodeky pro přehrávání, chtělo by to hlavně ten špatný odstranit, což může být dost problém.. Jinak když chceš jenom dočasně odstranit ten problém, tak zkus v Ovládacích panelech najít nastavení složek (nemám XP, tak nevím kde přesně to je) a v záložce Zobrazení zaškrtni Vždy zobrazovat ikony..

Obrázek uživatele sahig

Mám K-Lite Codec Pack, takže odinstalace nebude problém. Zkusím reinstal a kdyby to nepomohlo, tak nainstaluji CCCP.

EDIT:

Tak jsem nainstaloval novější verzi K-Lite CP a už je to v pohodě. Díky i tak za pomoc.

EDIT 2:

Teď když nad tím tak přemýšlím, tak je nejlepší při nějaké chybě vypnout/zapnout PC (hláška z IT Crowd - Have you tried turn it off and on again? :D) a pokud chyby stále trvá, tak reinstal. Mě teda osobně se takový postup vyplatil už hodněkrát.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.