Černá obrazovka ve Vistách (*VYŘEŠENO*)

Zdravím,
po internetu je spousta problémů ohledně Vist s černou obrazovkou, ale můj problém to bohužel nevyřešilo.

Mám notebook Lenovo s OEM Vistami, pravými, nefalšovanými. Dnes jsem si jej zapnul a krátce surfoval po netu, když po chvíli se mi objevila známá ikonka, že jsou dostupné aktualizace. Zcela normálně jsem potvrdil, že aktualizace (jednu důležitou a dvě volitelné) chci nainstalovat. Začli se tedy stahovat a když se úspěšně stáhli, začali se instalovat. Instalaci jsem pozornost nevěnoval, okno jsem měl shozené v tray liště a vesele jsem surfoval dál. Znenadání se mi však rozhodilo rozlišení obrazovky, čehož jsem si nemohl nepovšimnout, tak jsem se mrknul na průběh instalace aktualizací a tuším, že zbývala snad už jen jedna. Chtěl jsem proto klasicky přes nabídku možností zobrazení plochy vrátit rozlišení do původního stavu. Bohužel, tuto akci jsem již nedokončil, neboť mi obrazovka zčernala, ani kurzor myši nebyl vidět. Po několika marných pokusech o CTRL + ALT + DELETE a ALT+ F4 jsem byl nucen notebook vypnout dlouhým stiskem tlačítka napájení. Po opětovném nastartování jsem byl tázán na volbu spuštění, zvolil jsem spustit počítač běžně, objevilo se známé logo Microsoft Corporation s oním "teploměrem" běhajícím ze strany na stranu, ale obrazovka pro přihlášení uživatele již nenaběhla, opět se ukázala jen černá tma.
Po dalším vypnutí a zapnutí jsem počítač spustil v nouzovém režimu, a hle, vše fungovalo. Obrazovka svítila, přihlásit se tedy šlo.

Rekapitulace:
- zahájení instalace aktualizací
- rozhození rozlišení
- zčernání obrazovky
- vypnutí notebooku natvrdo
- opětovný start
- místo zobrazení obrazovky pro přihlášení černá obrazovka
- start v nouzovém režimu OK
-- start notebooku klasicky nemožný, vždy těsně před přihlášením černá obrazovka

Máte-li kdokoli nějaký nápad, budu za každý rád. Děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ta obrazovka poprvně zčernala kdy? když jsi potvrdil změnu rozlišení a ono se začlo přepínat?

vypadá to, že se aktualizace nepohodla s ovladačem grafiky, případně, že jednou z aktualizací byla aktualizace grafiky..
jakou máš v NTB grafiku? v nouzáku bych provedl přeinstalování jejího ovladače na nejnovější verzi a sledoval, co se bude dít v normálním režimu..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Obrazovka zčernala ještě před tím, než jsem stačil udělat jakoukoli změnu rozlišení, tudíž ani potvrdit jsem to nestačil.

Grafika: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
Datum ovladače: 21. 4. 2010
Verze ovladače: 8.15.10.2119

Našel jsem nějakou vyšší verzi tohoto ovladače, tak to zkusím přeinstalovat.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji za pomoc, notebook si sám aktualizaci ovladače nenašel, pomohl až ovladač přímo od výrobce. Dotaz je tedy vyřešen, ještě jednou děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

downloadcenter.intel.com pro nejnovější ovladače..

takže to byl ovladač.. příště si pečlivě přečti, čehože se mají týkat aktualizace, které systém stahuje, aktualizace hardware, pokdu se nejedná o ovladač, který systém našel na něco, co nechodí, se vyplatí dělat ručně..