Autostart programy jak zrušit napořád?

Některé programy se chovají při instalaci velice neslušně. Nejenom rozsévají pomocné prográmky do autostartu bez zeptání, ale po jejich odinstalaci přes startup manažery je tam opět aktivují. To se děje i přes ruční nalezení v registrech. Není to jenom googleupdate.exe, nebo ctfmon.exe, ale mnoho dalších. Existuje někde seznam těcho "drzounů" kteří instalují tuto verbež do systému WinXP?
Prosím zdržet se rady "neinstaluj kde co", protože to se snažím jako první. MSOffice potřebuji k práci, Google chrome sice ne, ale odinstalovat to již nejde.
nějaká rada z praxe?
díky
Petr

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

obvyklý to problém;)
start->sputit->msconfig->po spuštění - to je rpvní a nejsnazší možnost jak je povypínat..
druhá je pak log z hijackthis, který udělej a zkopíruj sem;)
odinstalovat jde vše, zkus pohledat a stahout na to nějaký program, je jich hodně;)

Obrázek uživatele tatik

Zdržím se "neinstalujte kde co", ale neodpustím si jednu poznámku i pro případné čtenáře. Setkávám se často s tím, že někdo instaluje program, který chce, ale při jeho instalaci bezmyšlenkovitě kliká na yes, OK atp. Už se nepodívá, co odklikává a co je zaškrtnuté.
Existují programy, které ale musí v okamžiku instalace běžet, které provedou kompletní uninstal, včetně balastu. Evidují si totiž, co vše se nainstalovalo. Ještě k tomu, co napsal TOBiAS. Někdy nepomůže ani hijack, ani nouzový režim. Pak je třeba vyzkoušet programy, které jsou k takové odinstalaci určeny. Už se mi také stalo, že jsem bojoval s registry.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.