Automatické aktualizace Windows XP nelze nainstalovat

Dobrý den,
po přeinstalaci Windows XP, kterou jsme spustili kvůli předchozím chybám systému, přestaly fungovat automatické aktualizace systému. Jsou sice staženy, ale pak se objeví dialog, který oznamuje, že aktualizace nejdou nainstalovat. Zobrazuje se také kód chyby: 0xF00B0004.

Předem Vám děkuji za radu. Na shledanou.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
co máte za firewall?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nevím, jestli Vám jako laik odpovím správně,ale ohledně firewallu akorát vím, že mám Bránu firewall systému Windows. Jiné informace nevím, kde hledat.

Obrázek uživatele Steven

Ja vím že je v centru zabezpečení. Dejte: start pak ovládací panely a centrum zabezpeceni a tam je brána firewall :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

To vím, jak se dostat na bránu firewall, ale co dál?

Obrázek uživatele Honza

Tak, když budete v tom centru zabezpečení, tak tu bránu firewall rovnou vypněte :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bránu firewall jsem vypnul.

Obrázek uživatele Honza

A nic se nezměnilo?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ne, nic se nezměnilo. Aktualizace byly připraveny k instalaci, ale nelze je nainstalovat.

Obrázek uživatele Honza

Zkuste si je uložit někam na flasku nebo tak, a nainstalovat je v nouzovém režimu..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Stažené aktualizace nemám k dispozici, protože když nebyly nainstalovány, tak jejich data zmizela. Ale o to nejde. Z Windows Update jsou vždy k dispozici, ale jde mi hlavně o to, proč nefunguje správně komunikace počítače s tímto webem, protože automatické aktualizace nejdou nainstalovat. Mimochodem by mě zajímalo, jestli tato nefunkčnost automatických aktualizací nebudou mít vliv na provoz a funkčnost počítače.

Obrázek uživatele Honza

Pokud máte Sp2, tak některé aktualizace jsou potom potřeba některé ne. V nejhorším si vždycky stáhnete z webu ty nejdůležitější balíčky aktualizací a máte vystaráno.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Takže pokud nemáte ještě nějaký recept na můj zmiňovaný problém, tak Vám zatím děkuji za pomoc.

Obrázek uživatele Honza

Máte verzi IE 6 nebo 7?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

SP 2

Obrázek uživatele Honza

Verzi internet explorer jestli 6 nebo 7, ne service packu :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mám Internet Explorer 6.

Obrázek uživatele Honza

Stáhněte si 7, zkuste to.... dá se stáhnout i ze slunečnice atd.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem stáhl IE 7, ale nic se nezměnilo. Automat. aktualizace nejdou nainstalovat. Nevím, jestli jsem neudělal chybu, ale při instalaci IE 7 mi bylo doporučeno zakázat antivir AVG, avšak nevěděl jsem jak.

Obrázek uživatele Honza

AVG by mělo být spuštěné standratně v pravém dolní rohu ( systray) , kde na něj klepnete pravým tlačítkem a dáte ukončit nebo tak něco....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

nechapu vubec ty zbytecne slozite navody. ja kouknul na net a problem s automatickou aktualizaci ktera mi taky nesla spustit jsem vyresil behem 10ti minut. psalo mi to chybu 80070424 ale mozna se stejnym zpusobem daji odstranit i jine chyby. pokud stale nekdo resi tento problem at me kontaktuje na skype pod jmenem pp.uu.ff rad poradim a hlavne zajima me kolik lidi ma stejny problem :o :???: :eek: :))

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nevím, jestli je toto téma ještě aktivní, ale bylo by lepší, kdyby se problémy řešily zde, ne někde soukromě. Pokud budete tak laskav a napíšete nám sem svůj postup, budeme všichni moc rádi.
Pokud je toto vlákno již mrtvé, omlouvám se, do týdne jej zamkneme ....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Může mi někdo poradit, chyba 80070424 a následně 80070005. Nevím co s tím.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Hoj, převzato z jiného serveru, funguje

Dostal jsem se do stejné situace u Win XP Pro a proto jsem hledal, až našel, řešení. Je na jedné anglicky psané stránce http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=817&page=2, která popisuje nejen důvod, ale i dvě řešení této situace. To první z nich jsem zkoušel a u mě fungovalo. Pro ty z Vás, kteří anglicky neumí, to zkusím stručně vysvětlit. Je nutné opětovně (manuálně) registrovat některé knihovny, které jsou nutné k běhu instalátoru a jejichž registrace byla reinstalací smazána. Lze to udělat ručně z příkazové řádky, nebo lépe z dávkového souboru, který vytvoříte takto:
1) vytvořit nový textový soubor
2) nakopírovat do něj tyto řádky:

regsvr32 /s wuapi.dll
regsvr32 /s wuaueng1.dll
regsvr32 /s wuaueng.dll
regsvr32 /s wucltui.dll
regsvr32 /s wups.dll
regsvr32 /s wups2.dll
regsvr32 /s wuweb.dll

3) přejmenovat na cokoliv.BAT

Pak už stačí jen tento soubor spustit a registrace bude hotová. Pak, aniž je nutno restartovat počítač, jen znovu spustíte Windows Update a budete mít opět široký úsměv .... Pokud ne, zkuste ještě druhou popsanou variantu s nainstalováním starší verze instalátoru Windows Update Agent 3.0, který stáhnete zde http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?dis playlang=cs&FamilyID=7a81b0cd-a0b9-497e-8a89-404327 772e5a, ale POZOR , je nutno tento "update" instalovat ručně z příkazové řádky z adresáře, kam jste si tento stažený soubor uložili, příkazem> WindowsXP-KB927891-v3-x86-CSY.exe /wuforce. Tento přepínač "/wuforce" Vám umožní nainstalovat "starší" verzi instalátoru přes tu "novější" kterou máte aktuálně instalovanou, což normálně Windows neumožní. Dále by pak dle autora měla být opět možná aktualizace systému pomocí Windows Update, což ovšem nemám vyzkoušeno, protože u mě zabralo "už" řešení číslo jedna

Obrázek uživatele Martin Jendrulek

Zdravim.Jsem jeste docela pocitacovy laik.problem s aktualizacema mam asi 3dny,pocitac mi automaticky stahne aktualizace,dam expresne nainstalovat,napise mi to,ze aktualizace windows XP a internet exploreru nejdou nainstalovat,a kdyz to zavru,zacnou se znovu stahovat(explorer nepouzivam,mam mozillu).pouzil jsem odkaz z te anglicke stranky,stahl ten davkovy soubor wufix a kdyz ho spustil,aktualiz.se stahla(myslim aktual.windowsu).Myslel jsem,ze je problem vyresen,ale druhy den to same,opet jsem musel spustit davkovy soubor wufix,abych ukoncil neverending story se stahovanim a pokusy instalovat.
Ma otazka:Budu ho tedy muset pouzivat pri kazde instalaci aktualizaci?
kazda rada vitana,dekuji


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.