Problém s tiskem z WORD 2007

Kdo mě může poradit?
Jsem v nezáviděníhodné situaci, potřebuji pomoci jednomu velmi dobrému známému s tiskem z aplikace WORD 2007.
Problém je následující a už to zavání nějakou alchymií -
Ten známý měl starý poočítač s WIN 98 a WORD 97, stávalo se občas, že na tiskárně CANON (nějaký inkoust, typ nevím) vytisklo namísto textu pouze několik
kostiček, nebo se text zhustil, tak že se písmena navzájem překrývala. Problém
byl vyřešen, ovšem poté přišla výměna PC.
Nyní je nainstalován OFFICE BASIC 2007, WIN XP, PC má dvoujádro, 250 SATA disc a nějakou ZD ASUS. Problém se zhušťováním tisku se projevil i tentokrát, tiskárna je HP 1010. Zhušťování tisku se neodstranilo ani - reinstalací OS, reinstal ovladače na tiskárnu, posléze obojího postupně s instalací orig. instaláku na tiskárnu, byl vyměněn USB kabel, byla vyměněna tiskárna za - HP 1020 a CANON LBT 2900 --- za všech okolností se nepodařilo závadu odstranit. Počítačem to být podle mě nemůže, pokud byl před lety používán úplně jiný PC na kterém to taky dělalo.
Nejhorší je nevyzpytatelnost a nenapadá mě žádná racionální možnost, čím by to mohlo být. Jsem s rozumem v koncích, nepatřím mezi začátečníky, nikdo se z mého okolí s takovým problémem nesetkal, proto je velmi obtížné volit nějaké další kroky k potlačení této nepříjemnosti.

Za každou radu velmi děkuji!

email : pavelovo@seznam.cz

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den přeji ....
Jak probíhá tisk z jiných editačních programů (wordpad, texťák apod.)? Nevyskytuje se problém jen u MS balíčku? A co kalibrace tiskárny - zkušební stránka apod., proběhlo vše bez problému?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nepoužívá nějakou "zvláštní" sadu písma?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

tatik wrote:
Nepoužívá nějakou "zvláštní" sadu písma?

Velice dobrý tip. Uvidíme, jestli to není jen v balíčku office ...

Obrázek uživatele Plizvejt

Kalibrace tiskárny proběhla vždy v pořádku. Na počítači byla instalována v rámci testů už třetí tiskárna - HP 1012, HP 1020 a CANON 2900 - na všech instalace a zkušební stránka naprosto v pohodě.
Na všech se popsaná závada projevila, vždy náhodně.
Nejvíc mě zaráží fakt, že se tato nepříjemnost projevovala i na úplně jiném PC s WIN XP HOME a WORD 2003 a jinou tiskárnou, tuším, že nějaká CANONka (inkoust). Takže jsem v koncích, z jiných texťáků jsme tisk nezkoušeli, uživatel používá pouze tisk z OFFICE. Je to dobrý tip, ale z důvodů "občasnosti problému" se závada nemusí ihned projevit, ale za pokus to stojí.
Styl písma používá výhradně TIMES NEW ROMAN vel. 12, je nastaven jako výchozí. Uživateli jsem dokonce doporučil jiný styl otevírání nového dokumentu. Byl zvyklý na následující postup : otevření tašky dokumentů s nějakými ex. dokumenty, přes roletu soubor, nový dokument. Nebo z plochy přes právý klik myší, nový dokument. Na mé doporučení (už melu z posledního) ať používá na ploše umístěnou ikonu W, nový dokument, to odskoušela a dělá to také chyby v tiskovém výstupu. Navíc, někdy se písmo zdrcne už na obrazovce (písmena se navzájem překrývají) nebo se prý text rozostří (uživatel snad nepije ani neúžívá omamné látky) a poté se 100% úspěšností se vytiskne špatný tisk, buď s překrytými písmeny, nebo kostičky.
Dochází mi fantazie a nápady, to už dlouhodobě, po několikeré konzultaci se známými, techniky a kamarády, jsem krom němého úžasu a slovy "to jsem nikdy neviděl" z nich nedostal nic víc.
Snad to je rukama, nebo nějakou geomagnetickou zónou, nebo elektromagnetickým polem. Ještě mi dva dodavatelé poradili, abych počítač umístil někam jinam. Začínám se k této poslední variantě přiklánět, protože všechny racionální pokusy selhaly.

Obrázek uživatele Quirit

Tak zkuste tisk s jiným fontem, řekl bych, že to dělá Times New Roman. Je to systémový font formátu OTF, nebo tam máte ze starého počítače přenesený starý times? Office dřív dost špatně spolupracovaly s fonty typu Type 1 (postscriptové fonty), projevovalo se to dost podobně.

Obrázek uživatele Dzamisek

když text v Office Word / a pod... je špatně zpracovaný na monitoru, není to chyba v tiskárně, doporučuji odinstalovat starý a nainstalovat jiný office z jiného CD, nebo zdarma stahnout z netu a je po problému ....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Narazil jsem na tohle téma, na které jsem možná našel řešení. Tak se aspoň podělím:

http://12stix.com/2008/10/02/microsoft-word-20032007-compressedoverlappi...

http://www.brianstevenson.com/blog/microsoft-word-printing-issue-condens...

Ve zkratce: je třeba v nastavení wordu vypnout tisk na pozadí

ještě nevím, zda to zabere, ale třeba se vám to bude hodit...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.