Outlook 2007 se seká při jakémkoli úkonu

Zdravím,
Outlook 2007 se seká při jakémkoli úkonu: otevření složky, smazání zprávy, odpovědi... po kliknutí okno zešedne a je konec. Buď musím čekat strašně dlouho např. 3min než se opět rozjede nebo ukončit Outlook a zkoušet znovu.

V jednom tématu jsem četl, že stačí vymazat Update pro Outlook 2412171, ale ten jsem v updatech žel nenašel.

Co byste mi poradili?

Případně čím zálohovat veškeré nastavení, složky, maily, kontakty, úkoly, kalendář tedy celý outlook?

Děkuji.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zdravím taktéž,

na zálohu dat z vašeho Outlooku bych doporučil tuto utilitku z mého návodu: http://www.pcporadenstvi.cz/zaloha-po-ty-v-microsoft-outlook

Co se týče toho zasekávání - nemáte nainstalovaný nějaké doplněk? Zásuvný plugin? Cokoliv - od antiviru, překladač, nějaké odesílání do jiných editorů/programů aj.? Zkusil bych Outlook nahodit v nouzovém režimu a sledovat, zdali se také bude takto nepřijatelně chovat (v tomto režimu fungují jen základní funkcionality programu) - spustíte jej z nabídky spustit tímto příkazem "outlook /safe" (bez uvozovek).

Obrázek uživatele Tommy007

Inicializace rozšíření se nezdařila. Soubor extend.dat nelze otevřít. Je možné, že soubor neexistuje, nemáte oprávnění k jeho otevření nebo je otevřen v jiné aplikaci. Klepněte na složku se souborem pravým talčítkem myši, vyberte příkaz Vlastnosti a zkontrolujte oprávnění k přístupu do služky.

Odkliknul jsem OK a najelo to v nouzovém režimu. Pluginy tam mohou být nainstalované z Translatoru apod., ale nezobrazují se mi v panelu nástrojů.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Předpokládám, že výše vypsaná chyba se vám zobrazuje po instalaci zálohovací utility. Hm, hm, zřejmě bude chyba už v instalaci Outlooku.
Kdy se váš problém začal objevovat? Už nějaký čas klienta používáte a až poslední dobou, nebo hned po nějaké nové instalaci? Či po instalaci onoho "translatoru"?

A v tom nouzovém režimu - jak se program choval? Stále se zasekával?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

V nouzovém jel již dobře. Nyní zase Outlook jede. Někdy je problém, že se pouští 2x (v procesech). Viry nenalezeny.