hlavní slovník wordu

Lze se nějak dostat do "hlavního slovníku" MS Word 2007? Jsou tam "nekorektní" termíny a chtěl bych je odstranit. Díky za radu!

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den.

A jedná se skutečně o termíny ze slovníku Microsoftu? Nejedná se například o špatné termíny z uživatelsky definovaného slovníku?

Kolečko se znakem Office (vlevo nahoře) - Možnosti aplikace Word - Kontrola pravopisu a mluvnice - Vlastní slovníky - Upravit seznam slov

Pokud zde slovo nenaleznete, bude se asi jednat o chybu přímo ve slovníku Office. Bohužel mně se to zdá dost nepravděpodobné, na slovník pokud vím nikdy nebyly žádné stížnosti, a je dělán převážně ve spolupráci s Ústavem pro jazyk český (tedy alespoň doufám).

Samotný zásah do integrovaného slovníku myslím možný není, ale do tohoto "Vlastního slovníku" si můžete samozřejmě zadat své ekvivalentní pojmy, které se pak budou taktéž považovat za spisovná.

Obrázek uživatele Jan Novotný
[26351] re

Jde mi o integr. slovník MS. Je tam např. špatně kontraadmirál i jiná "spotvořená slova", která ve svém uživatelském slovníku samozřejmě nemám... Jinak díky!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.