wifi na starém pc (*VYŘEŠENO*)

instaloval jsem wifi kartu, ale po instalaci mi přestávala chodit myš, chvíli šla, pak zase ne, je to starší PC win XP procesor 300MHz, 196MB operační paměť, může být příčina výpadků myši rychlostí, nebo karta wifi je nekompaktibilní s PC a hádá se s myší? Nakonec se mi objevilo mnoho vysílačů i nezabezpených, ale přesto, že měly 1/2 až 4/5 signálu, nepodařilo se mi připojit k internetu. Dospěl jsem k názoru, že budu muset koupit nový PC.Je tato úvaha správná?

Obrázek uživatele TheALuminium

No jak se to vezme. Rozhodně bych ve vašem případě koupil nový PC tedy. Toto mi přijde jak z historického filmu :)) ... doma byste měl mít hlavně svůj WiFi AP a ne se připojovat na cizí, protože mohou mít různá zabezpečení.

Obrázek uživatele tatik

Ad připojení k sítím
Já vidím někdy až 6 dalších sítí. Některé zabezpečené, některé ne. Nikdy se mi nepodařilo ale k nim připojit (ani k nezabezpečené). Určitě to není ale tím, že by mi na to nestačilo železo. I když se Vám někdy k nějaké síti připojit podaří, začnete pravděpodobně řešit otázku stability.
Ad kompatibilita
Záleží na tom, jestli jste sehnal správné ovladače. Vzhledem k tomu, že máte XP, předpokládám, že ovladače budou dostupné.
Ad sekání
Minimální nároky na OS
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/18066-minimalni-hardwarove-naroky-no...
Vy jste tedy někde na hranici. I když se daji rozjet XP i na HW slabší sestavě. Pak je ale otázka použitelnosti. Je tedy možné, že přidáním wifi karty se zařízení perou o volné prostředky a dochází k sekání myši.

Obrázek uživatele mpkarlin
[39443] wifi

díky za názor, myslel jsem že tento starý PC , který mám na chalupě mohu využít pro připojení k internetu, ale je to pro wifi nemožné. Už jsem si vyhlídl nový PC a brzy ho koupím. Jinak ještě ta wifi karta je nová a má ovladač, která jsem tam zkusil nainstalovat. Ten starý PC se opravdu hodí jen jako psací stroj.Ještě jednou díky za odpovědi.