WIFI - jak zamezit prstupu nekterých pc , poradite ?

zdravím , mám doma wifi sit ale zjistil jsem ze soused se mi dostal az na HDD.... potreboval bych poradit jak mu zamezit pristup .... samozrejme jsem hned zmenil WEP key plus udaje pro prihlasení na router, ale FIrewall na NOd32 stale ukazuje nazadouciho hosta ktereho udajne blokuje (zobrazi jen ip a nejake blbosti ) ...ale on tam sejne hrabe ... vite nekdo co stim ? vlastním W7, kdyztak doplni jeste tip routeru ...... dekuju moc za kazdou pomoc :) :lol:

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nejlepší bude, když v routeru uděláte omezení pro počítače na základě MAC adresy. Tak se již do vaší sítě zcela určitě nepřipojí. Samozřejmě šifrování WEP ponechat - ale WPA2 je lepší mezi námi (bylo by neslušné na to neupozornit). ;)

(Předpokládám tedy, že se hrabe na vašem disku, protože má přístup do WIFI sítě... Ne třeba přes HAMACHI, TeamV. aj.)

Obrázek uživatele joe

jeste by to chtelo nejake ,,how to ":D ale zitra k tomu sednu a myslim ze to zvadnu celkem vim oco jde , kdyztak jeste hodím nejaký dotaz :)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Určitě, když nebudete vědět, tak napište. Napište i až bude problém vyřešen, abychom mohli uzamknout.
Určitě tam v té administraci budete mít MAC filter, nebo něco takového. Bude stačit napsat fyzickou adresu (MAC) autorizovaných počítačů (jestli je v domácnosti víc jak jeden) a je vystaráno... ;) A ve druhé řadě pak samozřejmě neprozrazovat sousedovi heslo... ;)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zruš taky sdílení souborů.. Na disk se ti z lokální sítě totiž jinak jednoduše nedostane. Musíš mít opravdu hodně mizerné zabezpeční. Omezení na MAC adresy je dobrá věc, MAC adresa se falšuje špatně.

Obrázek uživatele joe

samozrejme sdileni jsem zrusil hned jak jsem ho nacapal :) ale i tak nemá co delat na mem ,,netu " takze zitra poresím ten MAc a asi i WPA22 no :) ...kazdopadne zatim dik za kazdou radu :)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tedy ne že by se MAC špatně falšovala, ale špatně se zjišťuje, která MAC adresa má povolený přístup k netu - chtělo by to si taky ověřit jestli nemáš wifi kartu, která odpovídá na žádosti a soused nemá promiskuitní kartu (která dokáže skenovat okolí), jinak ti totiž adresu hned zjistí a heslo si zase odchytne.. :)) zabezpečení není jednoduchá věc.. :(

Obrázek uživatele joe

no myslism že ani tak težce se nezjistuje ..presne takhle zjistil i WEP key ..prsote se prihlásil na router protoze zkusil defaultní heslo ,,admin " a tam si jednoduse WEP (který se nezobrazuje pod hvezdickama coz je nanic )kery precetl a delal si co chtel , problem je ze se i MAC adresy ktere chci nastaveit jako povoleny zobrazuji normálne ...uvidim protoze mám pocit ze pro nej neni problem zjistit znovu heslo na router a zase se přihlásit :) .,.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Na router se nepůjde připojit, když nebude MAC adresa autorizována.
Co se týče loginu a hesla do adminu routeru - rozhodně doporučuji změnit oboje.
A přeheslovat i výše zmíněnou WIFI.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.