výpadek netu při stahování

mám problém se stahováním z netu. při vysoké rychlosti stahování ( mám cca 50 megabit ) mě to po chvilce úplně vyhodí z netu. po restartu zase všechno běží normálně. když stahuju nízkou rychlostí tak je všechno v pořádku. mám v notebooku win.7. díky za radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Router máš nějaký asi, že? Je možné že to nezvládá on. Haprují všecky připojené počítače, nebo jen případ tvého, čili problém v NTB samotném?

Obrázek uživatele elnegro

ahoj. routr nemám žádnej. mám kabel přímo do notebooku. ve stolním kompu mi to všechno běhá normálně. tam mám win xp. řikám si jestli neni nějaká chyba ve windowsech.kolega mi poradil stáhnout jinej ovladač k síťovce tak to zkusim.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Router nebo modem mít musíš! To záleží na typu internet, ale primárně ti od poskytovatele vede do nějaké krabičky buď telefonní, nebo klasický kabel a odtud až do počítače a NTB.. Pokud máš NTB i PC zapojeno naráz, tak se existenci krabičky nevyhneš..

Obrázek uživatele elnegro

mám kabel přímo do síťovky. nikdy jsem doma neměl routr ani nic jiného. vždycky když to je potřeba tak jen přehodim kabel. ten NTB mám asi měsíc. kupoval jsem ho od kamaráda a ten tvrdil že mu to běhalo dobře. ještě mě napadlo jako poslední řešení shodit win. a dát tam jiné...net máme u nás nataženej do paneláku z optického kabelu takže docela fofr...

Obrázek uživatele Michal Čížek

můžu se zeptat, jak docílíš stahování nízkou rychlostí?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ty to furt nechápeš asi :) Ano, kabel do NTB, ale ten kabel odněkud vede - z routeru, modemu, nebo ze zdi... Ale jen málokterý poskytovatel vede internet routrovaný už v kabelu - většinou je kabel a router má každý doma svůj, nebo v případě ADSL přes telefonní kabely má modem..
Ale chápu dobře, že máš jeden kabel a pouze přehazuješ?

Obrázek uživatele elnegro

asi máš pravdu :)...do bytu mi vede jen kabel z bedny na společné chodbě. kabel si pak přehazuju mezi počítačema. s tou rychlostí je to takhle. pokud stahuju nějakou věc třeba z nějakýho servru ( rapidshare,ulozto a tak ) tak je tam od nich rychlost stahování omezená ( za prachy máš pak plnou rychlost ale to nedělám ) ale pokud jsem si v NTB chtěl stáhnout klienta na hru world of tanks tak mi to šlo normální rychlostí ale po chvilce mi úplně spadlo připojení. restartoval jsem NTB a net zase šel normálně. ale když jsem klienta stahoval v kompu tak to proběhlo normálně bez výpadku. stahovat plnou rychlostí se mi prostě v NTB nedří.

Obrázek uživatele Michal Čížek

jo stim kabelem jsem se také setkal, když jsem bydlel v chomutově. Provider má ve sklepě, chodbě, jak řikáš v bedně router a do bytů už jen kabel. Nepoptával jsi se u providera na tento problém? Možná by stačilo jen nastavení sítovky, nevím. Co zkusit svůj router, nebo wifirouter a budeš mít připojení PC i NTB.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

6e by nestíhal hlavní router/switch na chodbě se mi moc nezdá, pokud je to jen na NTB, tak jej můžeme vyloučit.. Očividně bude problém v samotné síťovce v NTB.. Spíše ale nějaký HW problém - síťovky rády odchází a chovají se pak zvláštně a nepopsatelně.. Ověříš snad připojením NTB jinam se stejně rychlým připojením.

Obrázek uživatele elnegro

taky si myslim že by to mohlo být síťovkou. jedu teď na víkend pryč tak si ho vezmu sebou abych to popřípadě vyloučil. jinak díky za rady :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.