Router - port forwarding

ahoj.
mám delikátní problém s routerem.
včera Giants rozdali keye k MP Farming Simulator 2011. ale nešlo se mi připojit k žádné hře. tak sem brouzdal po netu a našel, že se má povolit port na routeru. tak sem se pripojil k routeru "Mikrotik". jestli ot dobře chápu, tak ten přijímá signál z antény. za ním mám připojený router Airlive - WL-5460AP, který mi vysílá wifi po baráku. Na oba sem se připojil, ale nikde sem o portech nic nenašel. chvíli sem se tom hrabal, až se WL-5460AP kousnul a nechtěl se nabootovat, ani po resetování do továrního nastavení. Volal sem chlápkovi, co nám zřizuje net. Ten si to vzal a doma přeinstaloval firmware a prý mu to běželo. Doma sem to připojil, hned mě to připojil net na kompu(přes kabel) i na ntb(wifi). Ale když sem se chtěl připojit k WL-5460AP na defaultní tovární IP 192.168.100.252, tak "Oops! Google Chrome could not connect to 192.168.100.252" Zkoušel sem i jiné IP co mě napadly, ale to samé. Do toho Mikrotiku se v pohodě připojím a naloguju.
Takže ted mi tu běží otevřená nezabezpečená wifina a nevím co s tím. a hra mi stejně neběží :-(
Prosím o radu zkušenější lidi.
PS: snad sem to napsal do správného topicu

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jak tak koukám, tak 5460-ka neni s NATem, kde by portovací nastavení určo bylo. K té 5460ce jsi připojen přímo kabelem a stejně se doněj nemůžeš dostat? Zkus ho resetnout, zezadu tlačítko reset po dobu 30sec.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak MICROTIK je pro příjem internetu od providera a 5460-ka je jen pro wifi po baráku. Když z mikrotiku píchneš kabel přímo do PC také to nejde? s nastavenim Microtiku by ses měl obrátit na providera.

Obrázek uživatele Sandman

provider o port forwardingu nic nevěděl. on není žádný expert. jen člověk co se rozhodl investovat a vytvořit nám ve vesnici wifi. umí sice všechno rozchodit, ale o tomhle neslyšel. v tom Mikrotiku sem už něco našel. je to tam sice šíleně zmatené, ale je to tam. Musí se tam zadat "To adress:" nevím přesně kterou, nějakou sem tam dal, co sem našel v cmd.exe /IPconfig (Adresa IP automatické konfigurace). připojil sem to přímo z toho mikrotiku kabelem. a vypadá to, že mě to do jedné místnosti "Farming simulator 2011" pustí, ale zakladatel mě odmítnul. Do ostatních místností stále "nepodařilo se navázat spojení s hrou pro více hráčů". počkám, až bratranec příjde z práce a vyzkouším to s ním. mu se to rozchodit povedlo.

Obrázek uživatele Sandman

a do toho WL-5460 se ani po resetu nedostanu

Obrázek uživatele Michal Čížek

To je divný, po resetu do továrního nastavení se musí dostat, pak dej vědět jak jsi dopadl.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.