Programek na hledani souboru (*VYŘEŠENO*)

Muze mi nekdo poradit program na hledani souboru na webu, ktery opravdu funguje?
Vyzkousel jsem jich par, ale ty nachazi nepouzitelne zdroje plne reklam, spyware, warezu a p_veci.
Ma nekdo s nekterym dobrou zkusenost?
diky za tip
Petr

Obrázek uživatele Jiří Moos

www.Google.com :)) Jinak musíte specifikovat, co chcete hledat.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Přesně jak píše Mozek.

Je důležité si ujasnit, co vlastně hledám. Google se může zdát jako ubohá odpověď, ale věřte, je to jedna z těch nejlepších variant možností nástrojů, které si ke svému hledání zvolit - prohledávání síťových úložišť (rapidshare, ulož.to, megaupload aj.) - nebo také zvolit P2P sítě (DC+, LimeWire aj.) či torrenty (torrentz.com).

V dnešní době existuje celá plejáda variant možností a záleží jen na vás, kterou cestu si vyberete...

Obrázek uživatele bluenite

rozumim, upresnim:
potrebuji reference uzivate na programek typu vyhledavace souboru avi nebo mp3. Na webu jsou ruzne hledace online, ale velka cast jich dava vysledky prospikovane reklamou a pornem, takze se cloveku odnechce se tim prohrabavat aby neco nasel. Nekdy jsem nekde videl v chodu sikovny software, ktery presne hledal to co bylo potreba podle typu souboru. Kdyz nevi nikdo, nic se nedeje. Budu bez nej.
Jinak souhlas, ze gugl je nejlepsi moznost...skoro.
diky

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Program, který asi máte na mysli, je ten, o kterém jsem mluvil v předešlém příspěvku. Jestliže hledáte konkrétně nějaký soubor s tou či tou příponou, doporučuji použít některý P2P program. Sám mám zkušenost hned s několika, ale asi nejlepším na MP3 soubory se mi zdál LimeWire (nebo dříve Kazaa), který jsem mimochodem v předchozím příspěvku také zmínil. Podmínkou většinou bývá samozřejmě sdílení svých souborů. Ovšem u LimeWire to není tak striktní, jako jsme zvyklí z DC apod. Navíc sdílení souborů je v našich zemích zákonem zakázáno.

Samozřejmě ani v tomto programu si nemůžete být jistě ochranou před spamem, spywary a jiné podobné havěti. Dobrou pomůckou je dle mého názoru preview stahovaného souboru, které vám umožní poslechnout kus skladby, kterou již máte na disku a u které se klidně ještě 60% stahuje. Pokud přehrávač vyhodí chybu, soubor bude tzv. FAKE a nemá ho cenu nadále stahovat. Pokud se přehraje kousek vaší vytoužené skladby, jistě stahujete správně. Navíc v předchozí nabídce si čistě zvolíte kategorii, ve které chcete vyhledávat, a tak se nemůže stát, že u MP3 souborů narazíte na nějaké "nevkusné video"... :)

Obrázek uživatele bluenite

jome wrote:
Program, který asi máte na mysli, je ten, o kterém jsem mluvil v předešlém příspěvku. Jestliže hledáte konkrétně nějaký soubor s tou či tou příponou, doporučuji použít některý

dekuji za tipy i za nazor
Petr