Problém s mikrofonem/nastavením???

Dobrý den. Omlouvám se, pokud jsem vybral možná špatnou kategorii, ale jelikož nevím, co ten problém způsobuje, tak mi přišla jako nejlepší tato. A teď k mému problému:

Po dlouhé době sem se rozhodl k reinstalaci systému Windows. Všechno šlo hladce, žádné errory. Nainstaloval sem ovladače, aktualizace atd. Bohužel, když chci použít nějaky program na hlasovou komunikaci(Skype, TS3) nebo třeba jen "Záznam zvuku", tak je v mém hlasu slyšet (nevím přesně jak bych to vyjádřil) mechanické bzučení, které mi mění hlas a zním jak C3PO ze Star Wars. Když si ale v nastavení mikrofonu TS3 nebo skype dám testovaci hovor/test mikrofonu, tak zním úplně normálně. Nenapadá někoho, jak to vyřešit? Před reinstalací problém nebyl a zkoušel jsem dát konektor do jiného vstupu a problém přetrvává.

OS-Windows XP Pro.
Zvukovka-ASUS P5BV/SAS socket 775 (integrovaná na základní desce)
Headset- SteelSeries SteelSound 4H
Na správu veškerého audia používám program SoundMax v 5.2, který je u desky ve starší verzi, ale upgradnul sem ho v domnění, že se problém vyřeší, což se nestalo.

Kdybyste potřebovali vědět ještě něco, kvůli specifikaci problému, tak napište.

Budu moc vděčný za jakoukoliv radu a předem za ni děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

skoč na support.asus.com do hledáčku dej název tvé desky "P5BV" a hledej desku s příponou -SAS, rozklikni, přejdi na odkaz ke stažení, rozklikni ovladače a nainstaluj aktuální ovladač zvukové karty pro tvůj operační systém (k volbě systému tě to vyzve při přechodu na stránku Ke stažení)

pak ovladač přeinstaluj.. ale osobně tomu moc šancí nedávám..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Už sem zkoušel i různé verze těch ovladačů. Tedy pokud jsou ty ovladače v záložce "Audio" Zde. Jelikož tam přímo "Ovladače/Drivers" nevidím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

neposlal jsem ti odkaz, protože si na něj klikni :) stránky jsou ve skriptu, takže od téhle fáze se odkaz nemění ale přesto jdeš na jiné stránky.. ale ano, nejspíš jsi ho našel správně..

pokud to tak není..
stáhni si No23 recorder, nahraj si trochu záznamu z mikrofonu a pak přehraj, jestli bude hrát normálně, ať vyloučme chybu přímo v aplikacích..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

V tom No23 recorder mi to dělá taky. 8-) :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a je možné, že je problém v mikrofonu? máš jej pořádně zapojený? nebo i v reprácích? máš možnost zkusit jiný mikrofon, i když to semi zdá nepravděpodobné..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mikrofon jsem zkoušel dát do výstupu zepředu i zezadu PC. U obou je problém stejný. A mikrofony jsem zkoušel 3 a u všech ten problém je :x Takže mikrofonem nebo špatným zastrčením to není.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no tak pak to může být jen v systému nebo samotné zvukovce.. můžeš přeinstalovat systém znovu? nejlépe na naformátovaný disk? kdyby to nepomohlo, zkušebně bych nainstaloval jakýkoliv jiný systém, který někdo má (Visty, sedmičky, bez kódu) a když by ani tak problém neodezněl, mohla by to být jen vada karty samotné (což se snadno stane zapojováním a vypojováním konektorů při zapnutém PC), což by se dalo řešit reklamací desky, nebo koupí nějaké lepší karty do slotu..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.