problem s instalaci routeru

Dobry den,
mam problem se zapojenim routeru DIR-615.Po vlozeni instal.CD mi to pise at nejdriv odpojim datovy adapter.nevim co a kde to je...kdyz to chci instalovat pres kabely,tak kdyz je propojim a kabel s internetem je v routeru,nefunguje wifi.prosim o pomoc.diky 8-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
pravděpodobně to znamená odpojit router.
Nemáš nějakého kolegu ajťáka, Je velice jednoduché nastavit router, ale celkem složité vysvětlit "normální" osobě.
Internet funguje pokud jsi připojena k routeru kabelem? Je to jediný router nebo jak to máš zapojené?

Obrázek uživatele lululululu

No to prave zadneho neznam.Kdyz vyndam datovy kabel z NTB a dam do routru a dalsim kabelem to mam jeste propojeny tak net nefunguje.(poskytovatel je starnet)Jiny router nepouzivam.Kdyz jsem se to pokusila delat pres instal.CD,psalo mi to
,ze nejdriv musim odpojit sitovy adapter..to taky nevim kde...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A aspoň kamaráda hráče?
Síťový adapter je v podstatě to zařízení, do kterého v notebook připojuješ internetový kabel z routeru.
Když připojíš internet napřímo kabelem ze zdi do notebooku, tak internet funguje? Protože ne vždy to tak je, obvykle musíš mít router od poskytovatele internetu.

Obrázek uživatele lululululu

kdyz je jen kabel v NTB,internet funguje bez problemu...zkousela jsem i z NTB vypojit ten kabel z routru,ale psalo mi to porad-odpojte sitovy adapter...ja si myslim ze neni tas takovej problem ten router nastavit,ale kdyz to mam propojeny,nefunguje net..a bez netu to nenastavim.nevim proc kdyz je to propojeny net nefunguje.A nemohlo by to byt treba tim ze to blokujou na ntb nejaky antivirovy programy?Nebo ze se tam musi nejaky program aktualizovat?a nebo nemuze mit NTB nejaky problem s wifipripojenim?je docela starej...

Obrázek uživatele lululululu

a tim ze router neni od starnetu to muze byt taky???..to jsem fakt nevedela :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nuže, router je nový? Začneme tím, že jej uvedeme do továrního nastavení (bude popsáno v manuálu).
Může to být tím že není od Starnetu, ale typicky to bude blbým nastavením nebo zapojením. Router vyndaný z krabice stačí připojit a minimálně internet přes něj proleze.
Zkontroluj že "do zdi" je připojen konektorem WAN a do laptopu LAN.

Obrázek uživatele lululululu

takze...router novy neni...jiz jsem ho restartovala a konektory mam take pripojeny spravne..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak přejdeme k tomu techničtějšímu.
Připoj notebook k routeru.
Spust Příkazový řádek (takový černý okno) -> napiš tam bez uvozovek "ipconfig" a odentruj -> najdi řádek "výchozí brána", bude tam adersa jako 192.168.0.1 -> tuto adresu hoď do internetového prohlížeče -> dostaneš se na konfiguraci routeru.
Bude třeba se zalogovat, údaje budou v manuálu, typicky jsou účet "admin" heslo "admin"
V nastavení routeru nás zajímá položka "WAN", tam by v podstatě všechno mělo být vyplněno "automaticky" a pokud ano, internet by měl v notebook skrze router fungovat.
Nastavení WiFI se provádí v sekci "WLAN", tam se podíváme potom.

Obrázek uživatele lululululu

super...router i wifi uz fungujou.mam radost.Dekuju moc!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Neuvěřitelné! Gratuluji :))

Obrázek uživatele lululululu

ono.je to vlastne dost jednoduchy....,ale jelikoz jsem predtim nemela router resetovanej,nedostala jsem se nikam...jeste jsem se chtela zeptat..kdyz jsem zadavala heslo na wifi podle navodu,kterej byl v ang,ja to tam mela v cestine,tak jsem tam asi mackla nekam,ze se mi ulozilo to prednastaveny heslo...coz by nevadilo,ale ono je 26misty..to je docela opruz takhle dlouhy...nevim ted jak to zmenit...a nechci se do toho poustet kdyz nevim presne,protoze kdyz jsem si sama zkousela nastavit ten router,nejen ze mi to neslo,ale jeste ke vsemu mi prestal jit i internet v ntb.2dny mi trvalo,nez jsem aspon ten net zprovoznila..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak znovu vlez stejným způsobem do routeru a v konfiguraci hledej WLAN, Wireless nebo WiFi. V té katerogii bude všechno od jména WiFI sítě po heslo. V nejhorším to zase resetneš. :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.