postgreSQL nejde nainstalovat. help! (*UZAMČENO*)

Mám Win7 64bit a nejde mi nainstalovat postgreSQL. Vše probíhá v poho, jen na konci mi napíše instalace upozornění „error reading file postgesql.conf“.

Někdy před rokem jsem to měl v pořádku nainstalované na stejné sestavě, teď po reinstalaci systému mi to neběží. Zkoušel jsem zabezpečení i
řízení účtů zablokovat, dále jsem uvažoval nad routrem, ale ten jsem nezkusil, na jiných pc v rodině to jde bez problému. Už si z toho trhám vlasy:-( :-(...

Prosím posílejte nápady...

Obrázek uživatele Michal Čížek

nevím co myslíš řízení účtů zablokovat, ale mělo by pomoct toto
START / OVL PANELY / SYSTEM A ZABEZPEČENÍ / v Centrum akcí je :změnit nastavení nástroje řízení uživ účtů / vyskočí okno s posuvníkem, posuvník dej až dolů a restartuj PC, pak by to nemělo házet tu chybovou hlášku.

Obrázek uživatele badnews

tím to bohužel není, udělal jsem jak jsi řekl ,ale tak jako tak na konci insatalace „error reading file */*/*/data/postgresql.conf“ :-/

Obrázek uživatele Michal Čížek

aha tak já nevím, mě právě vyskakovali takováto hlášení, když jsem něco nainstaloval, ale díky tomu řízení se nějakej soubor neuložil.

Obrázek uživatele badnews
[53622] _

nejhorší je, že tenhle problém má spousta lidí, ale DB neporadí co s tím.
a já se v registrech nevyznám. jedině můžu poslat report instalace

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zkuste instalaci spustit "jako správce".
(Staré soubory vymažte.)
Pravé kliknutí na instalační soubor a "Spustit jako správce"...

Obrázek uživatele badnews

Bohužel ani to nic nemění, možná tam něco zbylo, jako že vždycky tam něco je po odinstalaci a odstranění. Ale v podstatě by to nemělo nic měnit, protože mám stejná práva a jsem administrátorem.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Jak jsem koukal po internetu, tahle chyba je dost častá - obzvlášť na W7.
Nikde žádné rozumné řešení není.

Zkusil jste instalovat i do jiného úložiště?
Jinak instalační soubory v Tempu nevadí, jde hlavně o složku v Program Files.

Obrázek uživatele badnews
[53626] chyba

taky jsem to postoval na DB forum, ale někdo mě odkázal na to samé. Viděl jsem, že to snad vyřešili přes příkazy a změnami registrů.

Zkoušel jsem to dát na paměťovou kartu, protože mám pouze jeden HD, nešlo.

Já jsem to už jednou měl v pořádku na W7 akorát na jiném HD a nevím v čem se to lišilo oproti dnešku. Poté jsem si s novým HD nainstaloval novou kopii WinVista a nešlo to, tak jsem myslel, že to je tím a nainstaloval znova W7 a ponechal soubory. Klidně bych mohl zkusit naformátovat celý, ale nevím k čemu by to bylo.
Protože se program pojí se sítí, tak jsem myslel, jestli to není v routru(neozkoušeno). Vlastně router se neměnil a jsou na něm přihlášený cca 4pc, z toho jediný já mám kabel.

Prostě v té složce není žádný soubor a ins. nemůže nic načíst.

Někde byla chyba v lokalizaci, kde stačilo dát do cmd změnu lokalizace na USA tuším, tak to teď vyzkouším.

Obrázek uživatele badnews
[53627] cmd

http://archives.postgresql.org/pgsql-bugs/2009-01/msg00132.php musel jsem zkusit jít i podle tohoto, akorát mi to žádný příkaz nevzalo, upravil jsem to podle sebe a také nic.

Uvidím s čím ještě přijdete ;-)

Obrázek uživatele badnews
[53628] vyřešeno

nevím čím to bylo, nainstaloval jsem z poslední nouze novou kopii ale né už 64bit, ale 32bit Win7, nezadával jsem diakritiku to username atd., prostě jsem všechno lehčil a teď se dokončila ins. v pohodě :-) :-). řeknu vám to je taková násdhera :-) po 2-3 měsících frustrace.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[53629] 32bit vivat!

Alespoň se opět potvrdilo to, co pořád tvrdím - že s 64bitama je více práce než samotného užitku. Vím, že zde na fóru mě za to kamenují, ale řada problémů, které mají právě 64bity, na 86x architektuře prostě není problém...

Takže vaším řešením je/bude nový OS ala 32bit? :)
Nebo budeme ještě řešit?

Obrázek uživatele badnews
[53630] vyreseno

Tak mam licenci v baleni pro win7 jak 64 tak 32 a protoze 4gb ram nevyuziju, tak mi to nevadi. Ale tim to neni, protoze na 64bit to na 2 ntb jede v poho a db ma ins. i pro 64b. Dale jsem nezadaval heslo pri ins. a jmeno bez diakritiky, jestli je to tim, to nevim. Uz to resit nebudu, kdyz to po tech mesicich frustrace konecne jede.

Kazdopadne dekuji za rychle nabidnuti pomoci, jsem prekvapen a priste se na vas zase urcite obratim. TS

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Samozřejmě vám rozumím - řešením by nemělo být přechod na jiný OS! Tak by se mohla řešit řada problémů tady... :D

Proto toto téma uzamknu, ale neoznačím jako vyřešené. Přeci jen to není úplně "košér". Ale jsem rád, že vám to již funguje - zajímavá myšlenka s tou diakritikou, třeba budete mít pravdu - já z principu diakritiku v databázových a vůbec obecně v programovacích oblastech nepoužívám, takže je možné, že se to na tom podepsalo...

Budeme se těšit na vaši příští návštěvu, snad budeme trochu úspěšnější. Ale můžete nás navštívit nejen s problémem, rádi si i podiskutujeme a občas i něco napíšeme... :-x

Děkujeme... LOCK